NY SPALTE: Stafettpinnen - et serieintervju

Publisert 26. mars 2015

Sist oppdatert 26. mars 2015

News article image

Adrian Myhren er førstemann ut i Trafos nye serieintervju “stafettpinnen”. Adrian tipser om gode trafo-verk, forteller hva som inspirerer og sender stafettpinnen videre til et nytt trafo-medlem.

Hva jobber du med nå, Adrian?
Nå holder jeg på med en logo og en illustrasjon som har hengt over meg en stund. Det er til et lite lokallag som ville ha jakker med trykk på ryggen som sier noe om hva de driver med. Det er kjempegøy og utfordrende. Det er noe helt annet å lage noe for noen andre enn for seg selv, for man havner gjerne utenfor komfortsonen sin. Det er det beste stedet å være. Det var det jeg begynte med når jeg startet å lage «utklippsfigurene» mine, men nå savner jeg trykkblyanten min. Samtidig lager jeg illustrasjoner til studentavisa i Tromsø, og studerer webdesign, så der er det også stadig ting å gjøre. Vil helst jobbe med noen fortellinger nå også, så jeg klusser ned litt når jeg har muligheten.

Har du en eller flere verk på Trafo du liker spesielt godt?
Ja, det er mange gode bidrag her inne! Jeg måtte lete litt for å finne frem noen jeg ville nevne, men her er tre jeg synes er veldig gode:

I stua av hans hansen. Veldig god kombinasjon av teknikker som gir et helhetlig og spennende, lekkert uttrykk. Jeg elsker det røffe, skjøre og det ødelagte, og spesielt veggen. Føler jeg kan kjenne meg igjen i bildet, selv om det er lenge siden jeg har hatt en av DE dagene.

Rashomon av nabi er et av de bidragene som har fått meg til å stoppe opp for å se uvanlig lenge på bildet. Jeg har dessverre ikke sett filmen. Uttrykksfullt og vakkert portrett.

Mars av Marianne Bryntesen er tidligere TrafoTalent, for 7 år siden. Kroppen er et skall og alt på kroppen flyter utover og rundt på kroppen. Jeg elsker det fordreide, ekle og mystiske ved dette bildet, og det tekniske er ikke å klage på det heller.

Hva er dine tre største kunstneriske opplevelser?
Den er vanskelig, men jeg har kuttet ned til tre opplevelser.
1. Besøk på Dalí Teater-Museum. Hvis du skal til Barcelona eller et annet sted i nærheten, dra dit. Det anbefaler jeg. 2. Første gang jeg så bildene til James Jean var stort for meg. Han er helt fantastisk. 3. Å se Vinternatt i Rondane på nasjonalmuseet. Hadde sett bilde av maleriet mange ganger og tenkt at det er et helt greit bilde som så alt for blått ut. Det var ikke noe spesielt spennende for meg. Besøkte Sohlbergplassen på vei til Trondheim en gang, som var artig. Men det var når jeg nesten gikk forbi maleriet på nasjonalmuseet og måtte stoppe opp for å oppleve maleriet.

Hvem er din største inspirator og hvorfor?
Det er cheesy å si kjæresten, men det er sant. Hun gir meg selvtillit og vilje til å fortsette om jeg treffer veggen. Om jeg skulle velge noen andre må blir det kanskje Svein Nyhus, som ikke bare er en utrolig flink og anerkjent illustratør, men en veldig morsom, snill, jordnær, oppmuntrende og utadvendt person.

Hva driver du med om 10 år?
Da jobber jeg som illustratør håper jeg, eller i en grafisk bedrift.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til på Trafo.no?
Det synes jeg må være taudalpoi.

Trafos stafettpinne går nå videre til taudalpoi som vil få de samme spørsmålene som Adrian Myhren.

Se alle Adrian Myhrens bidrag på Trafo.