109 000,- fordelt på 22 prosjekter

Publisert 17. desember 2012

Sist oppdatert 23. oktober 2014

News article image

Til årets siste søknadsfrist, 1. desember, kom det inn 76 søknader til Trafo. Disse har nå blitt vurdert og hele 109 000 kroner er fordelt på 22 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Julie Rasmussen - 5 000,- til danseduetten Just Turn Green sammen med Maren Fidje Bjørneseth. Stykket skal utvikles på Pa-f i Paris 12.-19. desember under veiledning av koreografen Paula Casparo. Hovedmålet er å vise produktet i Kristiansand under festivalen Ravnedans (bildet over) den 27. og 28. juli 2013. Selve duetten er kraftig, skjør og intens. Når stykket starter ser publikum med en gang karakterene i sitt personlige rom. Et rom som er deres. De er midt i en handling og reagerer på noe som akkurat har skjedd, men publikum ikke vet hva er.

Amalie Sunnby - 8 000,- til kortfilmen The Rhys Ifans Project. Etter å ha sett utallige romantiske komedier hvor det er åpenbart at de 
ledende karakterene vil ende opp som et par, vil Amalie lage en film med den 
samme fortellingen, men sett fra bestevennkarakterens synspunkt. I en enkel setning: Dette er Notting Hill sett fra Rhys Ifans sitt synspunkt. Filmen skal spilles inn i London og er planlagt å bli i underkant av 15 minutter lang.

Hilde Marie Holsen - 4 000,- til duoen Capriccios Alibi. Trompetist Hilde Marie Holsen og vokalist Jonatan Østberg ønsker å gjøre musikken sin tilgjengelig og synlig, og på denne måten videreutvikle konseptet sitt. De har tenkt å gjøre dette gjennom turnévirksomhet, å spille inn og distribuere demoer og å lage en hjemmeside.

Capriccios Alibi - Insufficient Alibi

Sofie Braseth - 4 000,- til utgivelse av EP. Søstrene Rikke og Sofie Braseth står bak gruppa Sweet Like Chili. De spiller pianobasert pop inspirert av artister som Drake, Kate Nash og Ben Folds Five. I 2012 har de vært i Store Studio i Bodø og spilt inn fire låter. Debut-EPen er klar til trykk og coverart er under planlegging.

Sweet Like Chili

Erik Ivar Sæther - 3000,- til kortfilmen Svigers (arbeidstittel). Filmen skal være en svart komedie om et kjærestepar på middag hos jentas foreldre. Den skal vare i omtrent fem minutter og bestå av tre-fire lange trackingshots. Dialogen vil i stor grad bli improvisert av skuespillerne. Erik Ivar har manus og regi sammen med Nicolai Berg Hansson.

Kasper Skjegggestad - 5 000,- til teaterforestillingen Hore!. Forestillingen skal være en krim med innslag av radioteater, drama og komedie, og er inspirert av en hendelse i Moss hvor en jente ble angrepet i sitt eget hjem av 40 elever fra skolen sin etter å ha kalt en annen jente for hore. Ingrid Holøs, Kasper Skjegggestad og Charlotte Lindman skal utvikle handlingen, men vil bruke en dialogforfatter og en regiassistent for å kvalitetsikre arbeidet.

Cathrine Helland Ouff - 5 000,- til danseforestillingen Jeg minnes. Cathrine Helland Ouff og Guro Gulstad vil lage dansekunst for eldre. I deres egne ord: “Det blir vist mye skepsis når vi forteller om at vi vil lage dansekunst for eldre. Hvorfor det? Vi tror de eldre vil være både et veldig takknemlig og ærlig publikum. Det interesser oss.” De vil prøve å få spilt forestillingen gjennom Den kulturelle spaserstokken. Vi vil kontakte sykehjem, eldreboliger eller lignende ut fra hva hver enkelt kommune kan tilby. Mer om Cathrine.

Cathrine Helland Ouff og Guro Gulstad

Tord Hauge Nilsen - 9 000,- til turné med Jitney, Møll og New Brian. Tre undergrunnsband fra Trondheim planlegger å spille på ulike klubbscener i Norge for å utvikle seg soundmessig og visuelt. Dette håper de å få til gjennom å jobbe med en fast lysmann og en fast lydmann hele turnéen igjennom.

Jitney

Fride Moen Tønseth - 5000,- til fanzinen Omslag. Fride Moen Tønseth og Finn Adrian Jorkjen planlegger å lage fanzine for å utforske sammenhengen mellom tekst, bilde og flate. De ønsker å arbeide sammen fordi de vil kombinere to forskjellige uttrykk og se om det oppstår nye erfaringer og dialoger i prosessen. De ser for seg en utgivelse på nærmere 40 sider.

Omslag

Kia Vejrup - 1000,- til å lage drømmefangere. Kia ønsker å lære seg å lage drømmefangere i forskjellige former og etterhvert leke med nye ideer og skape sin egen stil. Det finnes visse regler å følge for å skape en klassisk drømmefanger, men det finnes også muligheter for endeløse variasjoner. Én idé er å lage drømmefangere av Mercedes-stjerner.

Drømmefanger

Aslak Maurstad - 5 000,- til teaterstykket Heimkunnskap med Elvis. Den frie teatergruppen Antiteateret, som består av unge teaterspirer fra blant annet teaterlinja på Hartvig Nissen og på Romerike folkehøyskole, setter våren 2013 opp forestillingen Heimkunnskap med Elvis på Sub Scene i Oslo. Det er en blanding av et komisk, grotesk og alvorlig stykke, hvor skuespillerne tar rollene HELT ut.

Henrik Koppen - 3000,- til livekonseptet HITYAMAC. HITYAMAC (Have I Told You About My Arctic Childhood?) består av to jazzmusikarar og ein visuell kunstnar. Ideen er å skape eit slags livekonsept bestående av improvisert musikk, videokunst og live performancekunst. De har planar å ha opptredenar i blant annet Oslo, Stavanger, Bergen og Volda.

HITYAMAC

Heidi Berntine Bull-Gjertsen - 5000,- til fotoprosjektet Overgang. Heidi vil sette i gang et prosjekt om besteforeldrene sine. Hele livet har de bodd i et stort toetasjers hus. Nå har de blitt for gamle til å ta vare på huset med den enorme hagen og snekkerboden til farfar i garasjen, så til våren flytter de til en mindre leilighet. Heidi vil dokumentere og lage en historie om farmor og farfar, deres overgang fra det minneriket huset til den splitter nye leiligheten. Og også sitt forhold til dem. Prosjektet vil ende med publisering, enten gjennom bok, magasin eller utstilling.

Foto: Heidi Berntine Bull-Gjertsen

Sturla Kverneng - 10 000,- til utgivelse av album med bandet Hvitmalt gjerde. Hvitmalt Gjerde består av fire gutter fra Minde i Bergen som spiller surfrock inspirert av 60-tallspop, psykedelia og garagerock med tekster på kav bergensk. De planlegger å lage 12 låter, spille dem inn, få dem mikset og gi dem ut i både digital og i fysisk form.

Hvitmalt Gjerde - Det går an!

Oskar Dahlsbakken - 10 000,- til kortfilmen Min venn Buster. Søkerne er en ikke-kommersiell ad hoc-gruppe, bestående av ni kreative ungdommer fra Hamar-regionen mellom 19-24 år, som på dugnadsbasis produserer kort- og novellefilm for, av og med ungdom. Min venn Buster skal bli en 7-8 minutter lang fiksjonsfilm lagt til et idyllisk norsk bygdemiljø i nåtiden og omhandler en enslig eldre mann og hunden hans.

Jo Mikkel Sjaastad Huse - 5000,- til trykking av Kollege litterær fanzine # 3. Kollege er et litterært konsept som gir ut fanziner med et eget preg, et forsøk på å rokke litt ved bransjen, være et alternativ til det som alt finnes av litterære tidsskrifter og fanziner. Gruppen bak Kollege fant sammen ved forfatterstudiet i Bø høsten 2011, og har så langt to utgivelser bak seg, begge selvskrevet, selvdesignet og selvprodusert, solgt til lav pris uten profitt.

Kollege

Eirin Gundersen - 1000,- til romanprosjektet Leve stille og så forsvinne. Eirin har allerede jobbet en stund med romanen, som er et personlig prosjekt. Hun er nå blitt tilbudt plass i Stabburet i Tromsø, et skrivefellesskap for unge forfattere og skribenter, hvor hun kan fortsette arbeidet. Mer om Eirin.

Ole Mofjell - 5 000,- til preparering av stortromme. Ole studerer ved jazzlinja på NTNU, hvor han forsker på slagverk som soloinstrument, i hovedsak liggende stortromme. I tillegg til å bruke den som konvensjonell basstemme vil han bruke den som harmonisk og melodisk instrument, blant annet annet ved å feste strenger til den.

Ole Mofjell

Marius Myrmel - 5 000,- til kortfilmen I det stille. Filmen tar for seg 80 år gamle Erlings siste dag i sitt hjem. Han skal flyttes over til et eldrehjem. Målet er å lage en nyansert og ærlig fortelling om den eldre mannen. Filmen er ferdig skrevet og planlegges produsert i mai og juni 2013. Den er beregnet å bli omtrent 15 minutter lang. Mer om Marius.

Hanif Kawousi - 5 000,- til innspilling av EP. Hanif har booket studiotid den første uken i januar i Urban Sound Studios i Oslo. Her skal han sammen med musikere fra blant annet Proviant Audio og Heyerdahl spille inn fire låter med Heroes & Zeros-produsenten Thomas Wang. Musikken vil bli gitt ut på vinyl og gjøres tilgjengelig for nedlasting.

Hanif Kawousi - Bottle Of Soul/Shipwreck

Unnveig Aas - 5000,- til innspilling av EP-en Time Has Changed Us. Skrekkelig Selskab, et nyoppstartet plateselskap i Oslo, skal hjelpe Unnveig med innspilling og utgivelse. Musikken skal spilles inn i hjemmekoselige omgivelser, noe som gjerne gir mer ekte og naturlige resultater enn et profesjonelt studio. Datoene 14.-16. desember er satt av til innspilling. Mer om Unnveig.

Alexandra Desirèe Christiansen - 1000,- til kunstprosjektet Lost in Nature. Alexandra vil videreutvikle en bildeidé hun allerede har publisert på Trafo, og nå ønsker å overføre det til lerret og maling. Planen er å bruke et stort lerret, mellom 120-150 cm høyt og 60-70 cm bredt.

Alexandra Desirèe Christiansen