97 500,- fordelt på 16 prosjekter

Publisert 13. juni 2013

Sist oppdatert 23. oktober 2014

News article image

Til søknadsfristen 1. juni kom det inn i alt 56 søknader om 493 440,- kroner til Trafo. Disse har nå blitt vurdert og hele 97 500,- kroner er fordelt på 16 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Åsmund Persønn Ødegaard - 5000,- til albuminnspilling. Indiepop-bandet Morphemic Overnight Serology skal spille inn ni låter i Red Line Studio i Oslo. Bandet jobber mye med store lydbilder, og bruker ofte kor, stryk, blås og synth i tillegg til standardinstrumenter som gitar, bass, trommer og vokal.

Morphemic Overnight Serology - «III (Die Proud)»

Kitty Frobenius - 7000,- til filminnspilling. «Amalie» skal bli en lavbudsjettfilm om å være i grenseland mellom barn og voksen. Den skal være realistisk, poetisk og annerledes, og treffe unge jenter. Filmen spilles inn i juni, og vil forhåpentligvis leve videre på festivaler, TV og nett.

Tord Hauge Nilsen - 6000,- til miksing og mastring av album. Jazzpop-bandet MØLL skal slippe sitt debutalbum i høst, og dessuten to singler i forkant av det. MØLL har vært i konstant utvikling og endring siden høsten 2010, og har spilt på scener over store deler av landet.

MØLL live i 2012

Jenny Berger Myhre - 5000,- til Progkunstfestivalen 2013. Progkunstfestivalen er en non-profit, tverrkunstnerisk endagsfestival med fokus på å fremme unge, uetablerte kunstnere, utøvere og musikere. Festivalen ble arrangert første gang i fjor, og skal i år foregå på kulturhuset Hausmania den 22. juni.

Hanif Kawousi - 5000,- til innspilling av musikkvideo. Hanif ga ut sin debut-EP i april, og skal nå lage video til låten «How It Used To Be» sammen med fotokunstner Simone Bredfeldt. Les Trafo sitt intervju med Hanif her.

Hanif Kawousi - «How It Used To Be»

Nicholas Caplin - 7000,- til kortfilminnspilling. «Veien uten slutt» skal bli en film om mysteriene rundt livet og døden, samt hva som ligger imellom. Nicholas har studert film i tre år på Mediegymnasiet i Malmö, og skal lage filmen sammen med fem andre.

Showreel for Nicholas Caplins produksjonsselskap, EnSee Productions

Liv Joelle Barbosa Blad - 6000,- for å være med på filminnspilling. Liv skal være en slags ubetalt regiassistent for Bent Hamers under innspillingen av spillefilmen «1001 gram» i Paris. Hun utdanner seg til filmregissør og har jobbet på en lang rekke prosjekter. Å delta på denne innspillingen er en verdifull erfaring for hennes videre karriere.

Rebecca Sørum - 5000,- til danseforestilling. Rebecca og tre venner ønsker å lage en forestilling som inkluderer dans, sang og rytmer (stomp), pluss videosnutter for å koble handlingen sammen. De opplever at hjemkommunen Gvarv har lite av slike kulturelle innslag, og ønsker derfor å vise at det finnes mange lidenskapelige ungdommer som har lyst til å drive med det de er glade i.

Runa, Rebecca and Johanne under UKM 2013

Anne Ødegård - 7500,- til videokunstverk om Akerselva. Anne studerer ved Kunsthøgskolen i Oslo, og ønsker å lage en «poetisk dokumentar» om Akerselva. Det vil si et videokunstverk som tar i bruk dokumentarisk materiale, men som bearbeider video, tekst, lyd og opplesning kunstnerisk.

Bilde fra Anne Ødegårds video om Akerselva

Isak Harbitz - 5000,- til promoturné. Red Headed Sluts er et tromsøbasert band som spiller tøff, utadvendt garasjepunk. De ga ut sin debut-EP «Bobby Jones» i april, og har spilt mange konserter i hjembyen. Nå skal de spille tre konserter på én helg, i Oslo, Moss og Fredrikstad, og håper å nå et større publikum, samt presse og plateselskap. Hør Red Headed Sluts på Spotify.

Red Headed Sluts

Ole Elverhøi - 7000,- til innspilling av filmen «Uten deg». Filmen handler om Ken (13) og lillebroren (8) som må klare seg selv mens den rusavhengige moren deres kjemper for å få kontroll på livet sitt. Ole er produsent for filmen, og har tidligere blant annet vært regiassistent på «Inn i vårt mørke hus», som nylig ble vist under Cannes-festivalen.

Andreas Rørslett - 7000,- til filminnspilling. «Du kan lære deg å leve med det» skal bli en film om hvordan de voksnes syn på kropp overføres til unge jenter. Handling og dialog skal delvis utarbeides i samarbeid med skuespillerne, hvorav noen er barn. Filmen spilles inn i Henningsvær og Kabelvåg i august.

«Necrofilm», en film Andreas Rørslett var produsent for

Mette Henriette Martedatter Rølvåg - 10 000,- til Bassbataljonen. Bassbataljonen er noe så uvanlig som et orkester med seks bassister. Mette har denne våren jobbet med å utvikle et internt kommunikasjonsspråk som hun skal bruke for å dirigere orkesteret. Ettersom mye av musikken er improvisert, er det tøft å kunne strukturere det med cues og kommandoer. Bandnavnet innbyr til å hente inspirasjon i militær hærføring.

Bassbataljonen

Brage Tellefsen - 5000,- til EP-innspilling. Gatebrigaden fra Kristiansand skal spille inn sin andre EP på Trøndertun i juni. Da beskriver musikken sin som dystopisk, styggvakker hardcore med tilsvarende tekster. Arbeidstittelen er «Fobia».

Gatebrigaden - «Dystopia»

Katrin Frøder - 5000,- til musikkvideo. Katrin, avbildet på toppen av denne siden, driver soloprosjektet Fröder, hvor hun ønsker å realisere en idé og drøm om å uttrykke komposisjonene sine både musikalsk og visuelt. Sammen med regissøren Christian Scussler skal hun spille inn video på Gressholmen utenfor Oslo i august. Katrin har nettopp fullført lydstudier ved Trøndertun FHS i Trondheim, og ble nylig playlistet på P3 sammen med CLMD vs KISH.

CLMD vs KISH feat. Fröder - «The Stockholm Syndrome»

Neste frist for pengesøknad er 1. august!