68 500,- fordelt på 14 prosjekter

Publisert 28. august 2013

Sist oppdatert 26. november 2015

News article image

Til søknadsfristen 1. august kom det inn i alt 40 søknader om 338 000,- kroner til Trafo. Disse har nå blitt vurdert og hele 68 500,- kroner er fordelt på 14 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Maria Antvort - 2000,- til utstilling og videreutvikling av prosjektet «Indre bevegelse». Prosjektet består av åtte fotomalerier der et abstrakt fotografi står sentralt, midt på lerreret, og akrylmaling går ut over fotografiets grenser og «fortsetter» fotografiet. Se flere av bildene på hjemmesiden hennes.

Michael Rindahl - 500,- til essaysamling. Michael har over en toårsperiode skrevet flere essays. Disse omhandler mindre og større ting, i hovedsak forankret i litteratur og språk. Michael planlegger å bearbeide og ferdigstille essayene, for så å kanskje få dem innbundet.

Linnea Vestre - 7500,- til utstilling i Berlin. Linnea er blitt tilbudt å stille ut maleriene sine på kunstmessen Berliner Liste. Hun vil få 10 kvadratmeter utstillingsplass, samt en egen katalogside i messens katalog. Linnea begynner til høsten på sitt andre studieår ved Einar Granum Kunstfagskole. Les mer om Berliner Liste her.

Linnea Vestre

Kristoffer Severinsen - 5000,- til låtinnspilling. Indierock-bandet IFFY ORBIT fra Bærum slapp nylig singelen «The Fourth Dimension», som er blitt godt mottatt, og er nå klare for å spille inn oppfølgeren «Out of Orbit».

IFFY ORBIT - «The Fourth Dimension»

Hanna Tvedten Jorem - 4000,- til deltakelse på San Roccos sommerskole. Hanna fullførte i 2012 sin bachelor i arkitektur ved Det Konglige Danske Kunstakademis Arkitektskole, og ønsker å delta på sommerskolen for utvikle seg faglig. San Rocco er et relativt nytt arkitekturmagasin, som har utmerket seg som en ny og annerledes stemme innenfor arkitekturteori. Les mer om sommerskolen deres her.

Nadia Alvheim - 8000,- til avslutningskonsert for kurset Ung arrangør. Nadia deltar på et kurs for unge konsertarrangører, og skal arrangere en minifestival for støy- og eksperimentell musikk. Musikeren Terje Isungset skal spille og Birk Nygaard har fått frie tøyler til å gjøre hva han vil med rommet under konserten, som skal finne sted i flerbrukshuset Østre i Bergen 29. november.

Ingrid Sørensen - 5000,- til tekst- og maleriserien «Tegn meg et kart over kroppen din». Ingrid skal male fem bilder knyttet til en serie tekster, som handler om å forstå betydningen, rollen og viktigheten av en kropp. Hun er utdannet ved Skolen for Samtidsdans, og lager malerier for private kunder og næringsdrivende. Les mer på hjemmesiden hennes.

Agate Øksendal Kaupang - 6500,- til boklansering. Agate debuterer i høst med romanen «Å Holde Pusten» på Gyldendal Norsk Forlag. Det er vanskelig å få oppmerksomhet som debutant. Agate planlegger derfor å arrangere en stor lanseringsfest samt opplesninger på flere steder. Les Trafos intervju med Agate her.

Eik Elnes - 2000,- til danseinstallasjon og kunstworkshops. I august skal Eik delta på både Klimavalg 2013 Bergen og Oslo Queer Festival. Han skal vise en Butoh-danseinstallasjon og arrangere interaktive workshops. Eik er nylig ferdig med et år på Performers House i Danmark, hvor han har studert nysirkus og dans. Les mer om Eiks på hjemmesiden hans.

Fra Eik Elnes’ soloforestilling «Uaktsomt fadermord»

Marie Tveiten - 5000,- til miksing og mastring av album. Marie har fullført sitt andre år på populærmusikkstudiet ved NISS (Nordisk Institutt for Scene og Studio). Nå ønsker hun å gjøre musikken sin tilgjengelig for folk. Hun samarbeider med blant andre Askil Holm og Olav Tronsmoen, og skriver sine egne låter i et pop-folk-country-terreng. Les mer om Marie på artistsiden hennes på Facebook.

Marie Tveiten

Axel Skalstad - 5000,- til miksing og mastring av EP med Axel Skalstad Kvintett. Etter flere år som bakerste mann på slagverket i mange prosjekter, vil Axel prøve seg som bandleder med musikk han har komponert selv. Planen er å gi ut opptaket fra fjorårets konsert på Kongsberg Jazzfestival. Axel mottok i fjor festivalens rekrutteringspris.

Axel Skalstad

Natalia Zieritz - 8000,- til å arrangere konsert. Nadia deltar på et kurs for unge konsertarrangører, og planlegger konsert med studenter fra Griegakademiet i Olav H. Hauge-salen på Litteraturhuset i Bergen i oktober.

Luise Nes - 5000,- til dokumentarfilmen «Enten, eller?». Sarakka Gaup er 22 år gammel, født og vokst opp i Oslo. Faren hennes er fra Kautokeino, og med hans samiske tilhørighet melder det seg mange spørsmål rundt hvem Sarakka egentlig er – om hun er bare norsk, bare same eller begge deler. Sarakka har fortellingen og Luise har kamera. Luise har allerede en muntlig avtale om visning på Riddu Riddu-festivalen 2014.

Aleksander Tidemann - 5000,- til produksjon av albumet «The Future». Aleksander studerer for tiden musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo, hvor han bruker mesteparten av sin tid på å spille trommer, et par bandprosjekter samt å produsere og skape ny musikk. Hør Aleksanders forrige album, «The Life and Sounds of Us», her.

Neste frist for pengesøknad er 1. oktober!