146 400,- fordelt på 24 prosjekter

Publisert 18. desember 2013

Sist oppdatert 23. oktober 2014

News article image

Til søknadsfristen 1. desember kom det inn i alt 71 søknader om 576 000,- kroner til Trafo. Disse har nå blitt vurdert og hele 146 400,- kroner er fordelt på 24 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Tora Sanden Døskeland - 1900,- til kortfilmen «Kle av/på meg». Den under to minutter lange filmen skal vise en omvendt avkledningscene – karakterene går fra å være helt avkledt til fullt påkledd – og sette spørsmålstegn ved nakenhet i dagens samfunn.

«Mindmap» for location og fargebruk i «Kle av/på meg»

Lars Lillehagen - 5000,- til musikkvideo for rapgruppen KUUK. KUUK er et nyfeministisk prosjekt og videoen skal representere en motforestilling til dagens kvinnebilde og kjønnskonvensjoner. Les mer om KUUK hos Furoreiharare.

Jarand Breian Herdal - 10 000,- til filmserien «Clowne». «Clowne» blir en komedie med alvorlige temaer som rus, fengselsstraff, og rehabilitering. Gjengen bak serien har tidligere laget filmen «Everywhen».

Marie Skibenes Botilsrud - 5000,- til fotoserien «Kun så få sjanser». Marie skal ut på gaten for å bli kjent med og ta portrettfotografier av narkomane i Oslo. Bildene skal stilles ut.

Marie Skibenes Botilsrud

Arja Horneland - 10 000,- til fotoarbeidet «Changing my body so you can sit on it». Arjas bilde av egen kropp skal blåses opp i stort format slik at den som betrakter kan få den fysiske opplevelsen av at de selv står ovenfor objektet.

Arja Horneland

Truls Ringstad - 5000,- til miksing og mastring av plate med Blodig Alvor. Punkrockbandet Blodig Alvor jobber for tiden med innspillingen av sitt andre album, som skal gis ut av Indie Recordings.

Blodig Alvor – Vår resignasjon

Ada Häggkvist Aarvåg - 10 000,- til utstillingen «Metamorfose». Utstillingen skal vise kunst av og for ungdom i videregående- og ungdomsskolealder. Det skal være en mulighet for unge kunstnere i så mange sjangere som mulig til å stille ut for et jevnaldrende publikum.

Hallvard Gaardløs - 5000,- til turneen «Flaskepost». Våren 2014 skal andre klasse på jazzlinja ved NTNU sette kursen mot land og strand for å formidle sin musikk. Prosjektet er helt uavhengig av utdaninngen.

Flaskepost

Mathias Olai Kristiansen - 2000,- til bildeserien/kortfilmen «365 dager på to minutter». Hver dag i ett år skal Mathias ta ett bilde av seg selv og ett av byen han bor i, Bodø. Bildene skal så settes sammen til en to minutter lang video.

En tidligere timelapse-video av Mathias Olai Kristiansen

Kristian Aslak Baasland Carstensen - 5000,- til innspilling av CD. Kristian skal spille inn en samling mindre kjente julesanger for utgivelse før julen 2014. Kristians instrument er trompet, og han skal ha med seg band og pianist.

Kristian Aslak Baasland Carstensen

Eli Charlotte Westgaard - 5000,- til konserter og plateinnspilling. Sammen med Fredrik Fjeseth planlegger Eli å spille inn flere sanger i studio, jobbe videre med live-spilling og utvikle seg som artist. Målet er å få gitt ut en plate.

Fredrik Fjeseth og Eli Charlotte Westgaard

Mads Solberg - 8000,- til tverrkunstnerisk konsert med bandene Fröder og Línt. Film- og foto-kunstnere skal vise visuell kunst parallelt med at bandene opptrer. Konserten skal finne sted i Det akademiske kvarter i Bergen, i en sal hvor man kan projisere filmer 360 grader rundt publikum.

John-Halvdan Halvorsen - 5000,- til miksing og mastring. Trioen Their har spilt inn tre låter som de ønsker å mikse og mastre i et profesjonelt studio.

Ingjerd Tranvåg - 5000,- til innspilling med bandet Eim. Indie/folk/pop-bandet Eim ønsker å spille inn fire låter til en EP som skal hete «Echoes from the Well».

Eim

Jørn Hoel - 3500,- til mini-dokumentar om plateinnspilling. Jørn skal filme artisten Erlend Ropstad i studio i tre dager. Resultatet skal bli en 25–30 minutter lang mini-dokumentar.

Erlend Ropstad filmet av Jørn Hoel

Anders Amdal - 2000,- til eksperimentell film. Anders skal filme det som skjer når han slipper forskjellige væsker ned i et akvarium.

«Creating the Cosmos» av Anders Amdal

Martin Hennie - 5000,- til innspilling av EP. Martin, som bruker navnet KååDobbel som artist, planlegger å spille inn en EP. Han beskriver musikken sin som «ren hip hop».

KååDobbel feat. Stangern – Hvem er jeg

Liv-Christine Hoem - 10 000,- til arrangemementet «Unge skribenters dag». Liv-Christine og seks andre unge litteraturinteresserte skal arrangere seminar og paneldebatt på Litteraturhuset i Oslo med temaet ungdom og skriving.

Aleksander Dokkeberg - 5000,- til andre episode av filmserien «Gjenganger». Aleksander ønsker å bruke det han lærte av å spille inn første episode til å utvikle seg videre som filmskaper. Filmen skal legges gratis ut på nettet.

Første episode av «Gjenganger»

Erlend Klette - 10 000,- til teaterforestillingen «Matkulten». Forestillingen tar utgangspunkt i erobreren, den ambisiøse i samfunnet, og er inspirert av Erlends erfaringer fra politikken. Forestillingen skal settes opp på Bontelabo (Bergen Contemporary Art Project).

Karsten Tønnessen - 5000,- til turné med trioen Ask (bilde på toppen av denne siden). Ask, som spiller en blanding av visepop, myk soul og lett jazz, planlegger en norgesturné på intime scener som kler det musikalske uttrykket deres. I første omgang har de booket spillejobber i Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger og Kristiansand.

Anna Othilie Wold Egeland - 6000,- til kortfilmen «Fotografen». Filmen skal oppfordre alle, spesielt unge kvinner, til å være varsomme på hvem de slipper inn i livet sitt. Det skal samtidig være en underholdende film.

Fra innspillingen av «Fotografen»

Eva Rosa Hollup Roald - 10 000,- til bildeserien «Hud». Eva skal lage omtrent 25 bilder i stort format med en teknikk som gir ekstremt klare bilder. Tanken er å studere forskjellig typer hud opp mot hverandre – hud med arr og lignende, rød hud, brun hud og så videre.

Eva Rosa Hollup Roald

Bendik Baksaas - 8000,- til musikkvideo. Bendik samarbeider med regissøren Yenni Lee og koreografen Meriam Worren om å lage video til låten «Baby». Se tidligere videoer av Yenni Lee her.

Neste søknadsfrist er 1. februar!