110 500,- fordelt på 16 prosjekter

Publisert 16. februar 2014

Sist oppdatert 26. november 2015

News article image

Til søknadsfristen 1. februar kom det inn i alt 61 søknader om 527 000,- kroner til Trafo. Disse har nå blitt vurdert og hele 110 500,- kroner er fordelt på 16 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Alexander Dimmock - 5000,- til musikkvideo. Alexander skal lage musikkvideo med jazzkvartetten Hanna Paulsberg Concept. Videoen skal spilles inn i nærområdet rundt Paulsbergs leilighet og øverom i Gamlebyen i Oslo, og Alexander gjør det meste selv med innleid utstyr.

“Pust”, en tidligere kortfilm av Alexander Dimmock

Sturla Kverneng - 10 000,- til plateinnspilling med Hvitmalt gjerde (bilde på toppen av siden: NRK P3). Bergensbandet har avtale med plateselskapet K. Dahl Eftf./Warner, og skal spille inn hos Jarle & Mats i Bergen kjøtt. Debutalbumet, som kom i fjor, ble også laget med støtte fra Trafo.

“Surfer med Jesus” fra Hvitmalt gjerdes første album

Jenny Berger Myhre - 3000,- til “videomusikk”. Jenny ønsker å undersøke om det går an å lage et kunstverk der musikk og video blir til ett. Dette vil hun gjøre ved å lage “videomusikk” - musikk laget av audio-opptak fra videofilming. Råmaterialet skal hun filme på en tur til Vietnam i vår.

“Extract from Farringdon”, lydinstallasjon av Jenny Berger Myhre

Håkon Aase - 10 000,- til plateinnspilling med Duetrost. Den akustiske trioen Duetrost har sitt utspring fra jazzlinjen ved Norges musikkhøgskole, og spiller musikk inspirert av forskjellige dyr, gjerne fra norske skoger. Innspillingen skal skje hos Ocean Sound Recordings på Giske.

“Majorstuen 20.08.13” av Duetrost

Valentina Reyes Stakkeland - 5000,- til danseforestilling med KidZ Dance Crew. Dansegruppen har invitert med seg dansere fra Manchester og Oslo, og skal mellom 21. juli og 21. august arbeide sammen om en forestilling som skal finne sted i Sola Kulturhus i slutten av august.

Et eldre bilde av KidZ Dance Crew

Kristoffer Cezinando Karlsem - 5000,- til EP-innspilling. Rapperen Cezinando planlegger å spille inn og gi ut en seks spors EP i løpet av våren. Produsent er Eigil Berntsen (alias Illeig).

“Monsterbedriften” av Kåådobbel & Cezinando

Ingrid Sørensen - 10 000,- til portrettserien “Dansere jeg møtte og likte”. Prosjektet er begynnelsen på en serie portretter av dansere med virke i Norge. Ingrid, som selv er danser og billedkunstner, planlegger at bilder og tekst til slutt skal samles i en bok.

Simen Formo Hay - 4000,- til teateroppsetning. Simen skal samle folk fra forskjellige kunst- og kulturfelt til å lage tre enaktere i løpet av 24 timer. Alt av manus, regi, lys, lyd, scenografi og kostyme planlegges og gjennomføres i løpet av et døgn. Til slutt vises stykkene for publikum på Oslo Teatersenter.

Ronja Trosdahl - 5000,- til kortfilmen “I tåken”. Ronja er produsent, regissør og manusforfatter for filmen, og har i tillegg samlet et team med mye erfaring rundt seg. Filmen henter symbolikk fra jernbanen, og Ronja har fått tillatelse til å gjøre innspillinger på jernbanemuseet på Hamar.

Promobilde for kortfilmen “I tåken”

Niklas Gløsen - 7500,- til boken “Om morgenen kan jeg fly”. Boken skal bestå av tekst og tegninger, og Niklas vil selvpublisere den. Han leker seg med forskjellige skriftlige virkemidler og prøver å pakke inn så mye kreativitet som overhodet mulig.

Tegning av Niklas Gløsen

Sturle Dagsland - 10 000,- til utgivelse av musikk på USB-pinne. Sturle ønsker å gi ut musikken sin i et format som både kan by på høy lydkvalitet og være et lite kunstverk i seg selv. I samarbeid med et engelsk firma har han derfor designet en USB-pinne i fornybart tre, som skal selges i en liten boks eller pose.

Umalt prøve på Sturle Dagslands USB-pinne

Ingrid Kristensen Bjørnaali - 10 000,- til bokutgivelse. Sammen med fotografen Madeleine Noraas og forfatteren Yun Einar Andersen, skal Ingrid, som er maler, lage bok. Tanken er at de forskjellige mediene skal inspirere og akkompagnere hverandre. Bildene kan være tolkninger av teksten, og omvendt. De ønsker å gjøre alt analogt, fra fotograferingen til bokbindingen.

Fra bokprosjektet til Ingrid Kristensen Bjørnaali, Madeleine Noraas og Yun Einar Andersen

Andrea Haugerud Hovik - 8000,- til fotoutstillingen “#REGRAM”. Basert på det faktum at veldig mange av oss publiserer livene våre på Internett, skal Andrea stille ut 18 bilder som dokumenterer små, og litt større øyeblikk, gråt og latter. Planen er å ha vernissage i London den 30. april og ny åpning i Oslo i slutten av juni.

Foto av Andrea Haugerud Hovik

Fride Tønseth - 2000,- til utstilling. Fride studerer ved en kunstskole i Brüssel, hvor hun har erfart at ting ikke er så godt lagt til rette for at nykommere kan stille ut. Hun ønsker derfor å organisere en utstilling i et offentlig galleri for seg og sine medstudenter, slik at de kan få vist frem arbeidene sine også utenfor sine egne miljøer.

Fra en privat kunstutstilling i Brüssel. Foto: Fride Tønseth

Adrian Løseth Waade - 10 000,- til turné. Adrian jobber med å organisere en serie konserter i Italia og Norge sammen med Natali Abrahamsen Garner. Han har en bachelor i utøvende jazzmusikk fra NTNU og hun er student på jazzlinjen ved Norges musikkhøgskole. Begge jobber med improvisert musikk. Tanken er å spille hver sin solokonsert, og la forskjellene i uttrykk utfylle hverandre.

“Excerpt 1 Sakshaug Kirke” av Adrian Løseth Waade

Mari Woll - 6000,- til danseforestillingen “Not Naked”. Mari og Jacqueline Eloquence studerer begge moderne dans ved Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance, og ønsker å sette opp en forestilling med ni eller ti dansere. Tema er kontrasten mellom det naturlige og det unaturlige, mellom påkledning og nakenhet.

Neste søknadsfrist er 1. april!