Gjestementor Marit Roland takker for seg

Publisert 30. juni 2016

Sist oppdatert 30. juni 2016

News article image

I juni har billedkunstner Marit Roland vært Gjestementor på Trafo. Les Marits råd til trafo-medlemmer:

Under min tid som gjestementor har jeg blitt presentert for en rekke utrykk; alt fra såre og humoristiske tekster til tegning, foto, musikk og skulptur.
Jeg vil rette en stor takk til alle som har bidratt.

Det er både viktig og nødvendig at Trafo har forskjellige fagpersoner som gjestementorer, men like essensielt er dialogen Trafos medlemmer har seg i mellom. Det å kommentere på andres bidrag, gir den det gjelder nyttig feedback, men også den som uttaler seg lærer mye ved å gjøre dette.

I det kunstneriske feltet finnes det enkelte kjørerregler som i utgangspunktet kan legge til grunn om et arbeid vil fungere eller ikke (som skriveregler, komposisjon osv). Men utover dette blir reglene utydelige og vi har ingen fasit som kan fortelle oss om vi har gjort det «rett eller galt». Noen ganger kan til og med det å bryte alle regler vise seg å være helt riktig. Så hvordan skal vi navigere i et slikt felt?

Her er tre råd: lær av dem som har gjort dette før, lytt til feedback og stol på din egen stemme. Alle disse punktene utvikler man best sammen med andre, men til syvende og sist så er det din egen stemme som betyr mest. Denne muskelen trener man blant annet ved å gi og få feedback, noe Trafo fasiliterer på en god og profesjonell måte. Etter hvert kjenner du om du er enig i det som menes om arbeidet ditt eller ikke, og slik blir din egen stemmer tydeligere for deg.

Jeg vil oppfordre alle Trafos medlemmer til å legge ut enda flere bidrag og å kommentere hyppigere på hverandres innlegg. Det trenger ikke være mange settingene. Med min sistnevnte oppfordring i mente er det spesielt et Trafo medlem jeg vil trekke frem; Stian Gledje Bekkvik. Han har både bidratt med egen tekster, men også jevnlig kommentert på andres bidrag. Godt jobba!
Takk for at jeg fikk besøke dere som Gjestementor denne måneden og lykke til videre!

Marit Roland