Gjestementor i august er Irene Theisen

Publisert 2. august 2016

Sist oppdatert 3. august 2016

News article image

Dansekunstner Irene Theisen er Gjestementor på Tafo i august. Les vårt lille intervju med Irene!

Hvem er du?
Jeg er 29 år gammel, og vokste opp på Slettheia i Kristiansand. Etter danselinja på Vågsbygd Videregående utdannet jeg meg som danser i København og på Kunsthøyskolen Oslo, og siden 2010 har jeg jobbet frilans som danskunstner. Jeg har hatt basen min i Oslo, men også jobbet nokså mye i Kristiansand. Jeg er gift med Thor Even som er sykepleier, og tante til Lovise og Vetle. Jeg liker god mat og kaffe, og spiller fotball som hobby. Også skulle jeg ønske at jeg leste mer, og at jeg sang i kor. Det siste har jeg tenkt å gjøre noe med i nærmeste fremtid!

Foto: Maren Bjørgum

Hvilke uttrykk er det du jobber med?
Jeg er dansekunstner og jobber med samtidsdans og annen scenekunst. Aller mest jobber jeg med produksjon og turne av danseforestillinger hvor jeg står på scenen som utøvende danser. Siden jeg var ferdigutdannet i 2010 har jeg først og fremst jobbet i det frie feltet i Oslo, som del av andres produksjoner. For øyeblikket jobber jeg som danser for Carte Blanche Nasjonale kompani for Samtidsdans i Bergen. Når jeg ikke står på scenen selv, jobber jeg med koreografi som bestillingsverk og som del av for eksempel teaterproduksjoner eller konserter - og en gang i blant med mine helt egne prosjekter. Jeg jobber også aktivt som kurator, arrangør og initiativtaker i samarbeider som RAVNEDANS festival for Samtidsdans, det Kristiansandsbaserte Kollektiv K., og kuratorduoen theisen/pettersen som dette året har invitert flere gjestespill til å gjøre forestilling i lokalene til Kristiansand Kunsthall.

Koreografi The Who of Things av Marcelo Evelin, for Carte Blanche. Foto: Bergens Tidene

Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?
Som samtidsdanser er jeg vant til å jobbe mye med kunst som er abstrakt, og som uttrykker følelser, stemninger og innhold som har verdi i møte med et publikum uten av det alltid trenger eller bør analyseres eller settes ord på. Det kommer jeg til å prøve å ta med meg inn i møtet med kunsten jeg ser på Trafo.no. Også begynner jeg å få en god del erfaring med søknadstekst og kunstneriske prosjektbeskrivelser, og tror gjennom det arbeidet at jeg har et godt blikk for prosjekter som er tydelige og som skiller seg ut i mengden. Det viktigste for meg er å motivere Trafos medlemmer til å lete etter sin egen stemme inn i sitt kunstnerskap.

Jordjenta av Helgebostad/Wigdel/Berstadm. Foto: Robert Kuppers for Ravnedans

Hvilke forventninger har du til oppholdet ditt som gjestementor?
Jeg ser veldig fram til å få innsikt i så mange ulike og spennende unge kunstnerskap. Jeg tror det blir en positiv utfordring å forsøke å bidra inn i andres kunstneriske prosess, og at det kommer til å bli lærerikt for meg. Forhåpentligvis kommer jeg til å utveksle kunnskap, ideer og inspirasjon med medlemmene jeg blir kjent med.

Promofoto fra soloforestillingen Den Solo DANCE Challenge. Foto: Anne June Skarpnord

For Masja Abrahamsens koreografi Funkis. Foto: Kim Sølve