Trafotalent i juli er Zeanab Rasool

Publisert 18. august 2016

Sist oppdatert 18. august 2016

News article image

Billedkunstner Karl Ingar Røys har kåret Zeanab Rasool til Trafotalent i juli med verket “Det å stige fra et belyst rom til et annet…”

Månedens TrafoTalent juli 2016

“Creativity is a wild mind and a disciplined eye.” skrev den amerikanske poeten, forfatteren og ikke minst - satirikeren Dorothy Parker (1893-1967).

Månedens TrafoTalent i juli – Gratulerer - Zeanab Rasool demonstrerer dette på en fabelaktig måte i hennes vakre, stemningsfulle foto “Det å stige fra et belyst rom til et annet…”.

Bildet, som hun sier er tatt helt spontant – tar Parker på kornet, Zeanab Rasool har et følsomt blikk for komplekse detaljer som i sin enkelhet uttrykker det sammensatte, strukturer av eksistens og virke, et øyeblikksbilde med mange layers som en blir forført av, rytmer, linjer og retninger som drar deg inn. En urban melankoli som får meg til å tenke på de franske New Wave (La Nouvelle Vague) filmkunstnerne på 1950-60 tallet som også eksperimenterte grådig med mediets billedlige utrykk. https://en.wikipedia.org/wiki/French_New_Wave

Det handler om å se fra en annen vinkel enn den vante, det handler om å ta sjanser, gripe øyeblikket, det handler om å ta bilder fra hofta, fra hjertet, fra sinnet, i sinne, i glede, i undring, på vandring, på Storo. Gratulerer Zeanab med månedens talent – jeg ser frem til å se mer av hva du ser!

Jeg vil også si takk til alle de andre som har lastet opp sine bidrag i juli - det er fantastisk mye interessant som blir presentert – og det er mye vi kan lære av hverandre. Jeg lærte hva den greske betydningen av ordet Apokalypse er - av Zungam som også har lastet opp en leken collage - Plan Z.
Jeg likte den og!

Karl Ingar Røys