Ann Kristin Stølan er Gjestementor i desember

Publisert 1. desember 2016

Sist oppdatert 1. desember 2016

News article image

Hvem er du?
Jeg heter Ann-Kristin og er utdanna grafisk designer fra Kunst- og designhøgskolen I Bergen (bachelor og master). Har tidligere arbeidet i aviser som Bergens Tidende og D2, og i reklamebyrå, men for å få tid til en del selvinitierte prosjekter er det frilanstilværelsen som lokker mest. De selvinitierte prosjektene er for det meste å produsere kulturarrangement – som Bergen Art Book Fair, Fanzinekvelder og -verksteder, tegneseriefestivalen Draft samt galleriet og risograf-verkstedet Pamflett.

Hvilke uttrykk er det du jobber med?
Jeg liker å jobbe med flere uttrykk og formater. Det er like naturlig for meg å lage en minimalistisk logotype som en fanzine med rølpete tegninger, eller lage layout til en bok, sette sammen en video eller designe en utstilling.

Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?
Jeg la også ut arbeider på internettforum da jeg var yngre, blant annet Trafo (ti år gamle bidrag ligger her fortsatt), og dette ble en del av utdannelsen og ga meg generelt mer lyst til å fortsette å lage ting. Jeg håper å kunne gi gode konstruktive tilbakemeldinger som kan drive ideene og lysten til å utforske uttrykk videre. Helt konkret så kan jeg bidra mest med tilbakemeldinger på typografi, bildekomposisjon og idé.

Hvilke forventninger har du til oppholdet ditt som gjestementor?

Jeg ser frem til å dykke ned i arbeider laget av Trafos medlemmer, og også bli inspirert selv!