Gjestementor i januar er Petter Solberg

Publisert 5. januar 2017

Sist oppdatert 5. januar 2017

News article image

Hvem er du?
Petter Solberg, billedkunstner fra Kristiansand. Har gått forfatterstudiene i Bø og Tromsø, og har en mastergrad i billedkunst fra Edinburgh College of Art.

Hvilke uttrykk jobber du med?
Jeg jobber primært med maleri, tegning og skulptur, men har også jobbet med bl.a. animasjon.

Jeg jobber også med ulike prosjekter som utforsker forholdet mellom tekst og bilde.

Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?
Jeg håper at jeg kan bidra med noen erfaringer og interessante vinklinger som Trafos medlemmer kan ta med seg i det videre arbeidet. Noe av det viktigste jeg har lært, er at det er lov - nei, faktisk nødvendig - å gjøre feil av og til. Hvis man tillater seg å gjøre feil, slipper man å bruke opp energien på å forsøke å gjøre alt helt riktig.

Og for å gjenta det jeg sa forrige gang:

Som en stor tilhenger av tverrfaglig arbeid, kan jeg komme med noen oppfordringer allerede nå:

Vær åpen og nysgjerrig, både når du søker inspirasjon og under selve arbeidet. Ikke godta kategorier og sjangergrenser uten videre, men spør deg selv om de er til hjelp eller hinder for deg, om de er resultater av naturlige begrensninger eller snarere overbeskyttende konstruksjoner. Kanskje kan et maleri gi deg hjelp til å sette ord på et dikt du strever med (Kanskje var det ikke ordene du manglet, men den rette følelsen?).

Dette er ikke nye tanker, men det er fort gjort å sette seg fast i et bestemt spor når man strever med å få noe til. Det meste kan være relevant for den kreative prosessen, og jeg tror det er fint å gi seg selv friheten til å søke inspirasjon fra alle kanter, enten det gjelder videospill eller klassisk musikk.

Hva forventer du å få ut av oppholdet?
Jeg synes det er spennende at ulike kunstuttrykk får lov til å eksistere side om side på Trafo.no. Dette gjør mentorjobben på mange måter mer utfordrende og spennende. Selv om ulike kunstuttrykk benytter seg av ulike teknikker og vinklinger har de ofte det til felles at de springer ut fra et sterkt uttrykksbehov og et ønske om å dele tanker, følelser og erfaringer med omverdenen. Jeg regner med å bli inspirert og engasjert, og kanskje også utfordret.

bilde: Petter Solberg - “Storybox”
Petter Solberg Art