Gjestementor Ann-Kristin Stølan takker for seg

Publisert 17. januar 2017

Sist oppdatert 17. januar 2017

News article image

Ann-Kristin Stølan oppsummerer sitt gjesteopphold på Trafo med hederlig omtale av utvalgte trafo-medlemmer og oppmuntring til mer diskusjon:

Først vil jeg si tusen takk for at jeg fikk være Trafo-mentor! Jeg må også si som mange før meg: det har vært utfordrende, spennende og inspirerende.

Det er mange talentfulle unge kreative som legger ut på Trafo, dessverre ser jeg også, som Tord Torpe nevnte i sin oppsummering, at mange verk står uten kommentarer. Jeg vil også oppmuntre bidragsyterne til å kommentere mer hos hverandre, da det ligger veldig mye verdi i nettopp dette. Du øver deg på å se og vurdere (som er nyttig i din egen arbeidsprosess), og hvis alle kommenterer litt mer så kan man også få i gang en samtale/diskusjon, der noen kanskje også ender opp som venner og samarbeidspartnere.

Jeg vil trekke frem et par av bidragsytere som jeg synes er veldig gode, men som jeg også ser at prøver å utfordre seg selv:

Sanne Kalleberg
Sanne er 18 år, men allerede en god fotograf! Ikke bare er hun teknisk god, men hun eksperimenterer godt med forskjellige uttrykk og utforsker temaer som seksualitet, kjønn, identitet, etnisitet, miljø, tidskoloritter, det naturlige og det overnaturlige. Blir spennende å følge videre med på, har veldig tro Kallebergs fremtid som kreativ fotograf!

Sebastian N
Selv om tekst ikke er mitt felt, har jeg hatt stor glede av å lese Sebastians små hverdagstekster. Å skrive fra eller inspireres av hendelser fra sitt eget liv har vært mye omdiskutert, men jeg har alltid likt det personlige språket, de små detaljene og «dagboksjangeren» – hvis man kan kalle det det. Sebastians tekster har i formen noen paralleller til Skam, klokkeslett/tidspunkt og varierende lengder på «episodene», og det er små og store detaljer om hverandre, sånn det ofte er i livet. Jeg syns det er modige og vakre tekster, anbefales!

Emilie Joten & Lena Trydal
Vil nevne både Joten og Trydal, da begge jobber med maleri/tegning og portretter, men selvstendig fra hverandre. Begge to er veldig talentfulle og har hvert sitt uttrykk, og jeg synes de undersøker feminitet på en fin måte, om det er fødselskroppen, overvekt, sårbarhet, styrke eller alderdom. Veldig mye spennende og inspirerende hos begge to, og som jeg tror kommer til å gjøre det veldig bra hvis de fortsetter å jobbe kreativt i årene som følger.

Jeg vil til slutt berømme Trafo for jobben de gjør, og for at dette tilbudet har fått fortsette å eksistere og blitt holdt levende av brukerne og de som står i kulissene i så langt 15 år. I Internett-beregning så er det ganske imponerende! Her er til 15 nye år – minst!