News article image

Hvem er du?
Alltid vanskelig å svare på dette. Et menneske under utdanning vil jeg si, for å ikke redusere meg til et fag. Jeg er innvandrer også.

Hvilke uttrykk er det du jobber med?
Jeg er interessert i te og i kunstens potensialer som jeg ser på som virkemiddel til forandring og transformasjon. Kunst er for meg ikke bare en jobb men et rom for håp, der inne fortsatt alt er mulig. Derfor har jeg tidligere også gått gjennom utdanninger innen visuell kunst på kunsthøyskoler i Tyskland og Norge og et studie i skapende kuratorpraksis i nyere tid. Har produsert malerier, installasjoner, foto, landskapskunst, steds-relaterte og konseptuelle arbeider. Jeg liker å ta opp tema som ligger nært livet, naturen, økologi, etikk, politikk, aktivisme og jeg diskuterer slike tema med menneskene jeg møter og med kollega og studenter når jeg viser mitt arbeide, organiserer symposier eller jobber med undervisning. Jeg eksperimenterer gjerne med læringsprosesser og ikke-institusjonelle former for utdanning som for eks. da jeg i 2014 gjennomførte Temporary Academy, et midlertidig kunstakademi i Kristiansand. I november 2016 har jeg hatt gleden å kunne utvikle programmet til Trafos minifestival i Oslo, sammen med Nora Savosnick og Hanne Korsnes. For øyeblikket jobber jeg med programmet til Det Parallelle Universitetet som lanseres ved Kristiansand Kunsthall i denne måneden.


Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?
Generelt kan jeg gi tilbakemelding på visuelle arbeider som maleri, tegning, foto, film, installasjoner, objekter eller konseptuelle og tverrfaglige verk.
I forbindelse med separate mentor-oppdrag kan jeg gjerne gi råd i forhold til prosjektutvikling eller studie-rådgivning til dem som vurderer å søke kunstskole eller akademi. Vi kan se på dine arbeider, vurdere hvilke sjanser du har, og hva du eventuelt bør fordype. Som kurator kan jeg gå gjennom prosjektplaner med deg, vurdere utstillinger eller arrangementer du ønsker å gjennomføre. Her kan vi også snakke om målsettinger, kuratoriske grep, virkemidler og produksjonsplaner.

Hvilke forventninger har du til oppholdet ditt som gjestementor?
Det blir fint å se hva medlemmene holder på med i denne måneden, bli kjent med flere trafo- brukere og deres arbeider, møte dere igjen, som jeg har blitt kjent med under trafo-festivalen eller tidligere, oppmuntre eller utfordre noen av dere gjennom kommentarer og innspill.

Forfattet av: Inger Margrethe Stoveland

Opprettet: 1. februar 2017 11:50

Sist oppdatert: 1. februar 2017 20:01

Kommentarer