News article image

Mange ser på det som mest utfordrende å skrive bra om det fine. Det er ofte lettere å vekke en seers, lesers eller lytters oppmerksomhet og holde på spenningen når det kommer til tragiske og dramatiske følelser og hendelser.

Derfor ble jeg ekstra imponert da jeg hørte We love you guys ferdig_ av Henrik Økland. En låt som formidler positive følelser uten drama, men som allikevel ikke er kjedelig eller tom underholdning.

Månedens trafotalent får til å skape en feel good-stemning man har lyst til å bli værende i. Kanskje nettopp fordi det er januar. Det er fint å kunne gjemme seg bort fra kaldt vær og skremmende nyheter, og heller fokusere på det fine i livet. Bli litt tankefull og takknemlig.

Teksten i sangen er veldig enkel, et bevis på at man ikke alltid greier formidle noe bedre ved hjelp av mange ord. Oppbygning av selve musikken er litt mer varierende, lydene forandrer seg stadig og overrasker på en veldig laid back måte. Dette er ingen sang med vers, refreng, vers, refreng. Hele tiden fornyer den seg med forandringer i lydbildet. Man vet ikke helt hvor man kommer til å havne, og det liker jeg. Det gjorde at jeg følte meg som en aktiv lytter gjennom hele sangen. Det er en fin balanse mellom dette og å ta vare på en tydelig grunnstemning. We love you guys ferdig_ av Henrik Økland er et avslappende sted å være, samtidig som det får deg til å tenke. Litt som å være på ferie. Den holder på lytterens oppmerksomhet med enkle grep.

Jeg synes det var vanskelig å kåre det beste bidraget i januar og jeg vil gjerne trekke frem andre som også fortjener en liten shout-out.

Tekst
Intermission av Stian Gledje Bekkvik. Jeg likte denne teksten veldig godt, jeg oppfatter den som leken og dødsalvorlig på samme tid. Dessuten synes jeg det er en fin balanse mellom formen på diktet og innholdet. Det handler om mangel og diktet er skrevet på en slik måte at det virker som det er ord som mangler. Det for oss til å lete etter noe utenfor diktet.

17:45 av Sebastian N. Fin setning.

Bilde

Eliasmanesuperchrist av Hedda Halvorsen. Min favoritt blant bildene denne måneden. Det er symboltungt, men abstrakt nok til at det ikke blir platt. Fargene og lyset i bildet er med på å understreke denne effekten. Det er også interessant med tanke på å bruke det abstrakte til å kommunisere noe religiøst. De fleste religioner vil være enige om at det vil være umulig å tegne Gud som en fysisk form, vi har bare disse kjente symbolene som: lys, utstrakte armer, due eller englevinger, flammer (?) å forholde oss til. Jeg liker at dette bildet får meg til å stoppe opp og tenke. Plutselig ser jeg en figur midt i bildet som blir omfavnet av dette gudevesenet. Det ga meg assosiasjoner til en omsorgsfull treenighet, samtidig som det er noe ved bildet som skaper en uro.

A Bag of Chips av Matilde Wedzicha. Fin illustrasjon av et indre dilemma og et problem mange sliter med.

Eksempel av Rasmus Dale. Pene bilder som får deg til å lete etter en sammenheng.

SDC10048 av Guro Rex. Et eget og interessant estetisk uttrykk.

Lyd
Hei Erna av Jon Olav Sandal. Morsom samfunnskritikk. Jeg likte starten veldig godt, men resten har jeg hørt før.

Time Final Mix MP3 av Vetle Sørøy. Veldig bra laget og det hørtes veldig proft ut, men følte jeg hadde hørt dette før også.

  • Linda Therese Utstøl

Forfattet av: Adrian Andersson

Opprettet: 5. februar 2017 10:35

Sist oppdatert: 6. februar 2017 09:30

Kommentarer