News article image

I mars har det vært den allsidige kunstneren Christian Bermudez som har fulgt med på Arena og gitt dere sine tilbakemeldinger. Her beskriver han sin kunstreise med Trafo.

On schedule
I mars har jeg hatt privilegiet å få være med på en flytur. Flyen var fullt av mennesker, og jeg kjente ikke et eneste et. Min jobb var å snakke om hvorfor hver person tok dette flyen. Destinasjonen var tydelig: Kunstverden.

Så jeg hoppet fra sete til sete. Jeg ble aller mest imponert over det som var ukjent for meg, nemlig musikken. Jeg måtte ringe venner og kontakter som driver med musikk for å få bekreftet fra et faglig ståsted, det jeg egentlig allerede visste, nemlig at HM Surf lager fantastiske beats.

Det som gjør at dette flyet, Trafo, er unikt, er at man får tilgang til en rekke arbeider som viser stor bredde når det gjelder kvalitet, format, teknikk og motivasjon.

Når jeg tenker over måneden som har gått sitter jeg igjen med at tekstformatet, og da særlig dikt har vært smaken av mars. Foto er nesten borte, og til min store overraskelse gjelder dette også for film. Det jeg har sett har vært av høy kvalitet. Bare se dette Overvær av Stian Gledje Bekkvik

Det ble mange nye brukere, og få som holder en jevn produksjon over tid. Dette er kanskje det som gjør at Arenaen får en Sisyphus-effekt. Hvordan kan brukerne støtte hverandre, dele kunnskap, og bygge opp noe større enn det det man kan når man bare jobber for seg selv?

Slik som jeg ser det, er Trafo gull, og en unik mulighet til de som ønsker å vise skisser, utkast og “work in progress”. Jeg vil oppfordre alle til å se på dette: Selvportrett av August Rosenlund Kvam Det finnes mange andre alternativer for å vise fram det som er ferdig. Her er det ingen likes, men kommentarer mellom deltagerne er det som burde holde Arenaen levende.

Deltagere har en mulighet til å forklare hvordan de jobber, men de færreste benytter seg av denne muligheten. Det er en sunn øvelse å snakke om hva du ønsker å formidle. Dette kan åpne dører for videre samarbeid med andre. Ikke minst er det viktig å huske på at neste all økonomisk støtte i Norge er basert på hvordan du klarer å presentere arbeidet ditt i tekst.

Måneden er over så nå går vi inn for landing. Jeg går av flyet, men det er dere som forsetter å fly videre. Ferden framover er opp til dere. Så tenk over hvor dere vil sette kusen. Jeg håper dere vil bytte seter og våge å snakke med sidemannen. Dette kan bli en morsom, spennende og uforglemmelig reise videre!

God tur!

Christian Bermudez

Forfattet av: Inger Margrethe Stoveland

Opprettet: 31. mars 2017 10:49

Sist oppdatert: 1. april 2017 21:24

Kommentarer