News article image

Illustratør og grafisk designer Henriette Nilsen har gått i gjennom alle bidragene på Trafo i mars - og valgt ett som skiller seg ut som månedens TrafoTalent.

Jeg er så imponert!

Dere deler deres kunstneriske arbeider i all verdens teknikker. Uredde deler dere verker som befinner seg fra skissestadiet til ferdige verker. Mange av dere har også dypt personlige verker som dere deler med oss. Tøft!

Det er nettopp et personlig verk jeg trekker frem som Trafotalent i mars. “Minne collage” av Kristina Nathalie Pinås.

Denne collagen gjør meg nysgjerrig. Det blir veldig personlig, og det ligger jo veldig i tiden nå med alle delinger på sosiale medier. Du skriver jo også at dette er en gave til kjæresten, av ting dere har gjort sammen.

Uttrykket ligner på snapshots. Men teknikken det er utført med er alt annet enn rask. Det er her spenningen ligger, for meg, mellom det som har uttrykket til et raskt fotografi, men som er utført i en møysommelig, detaljert teknikk. Det raske mot det langsomme. Den illustrerer hverdagskjærligheten.

Det er så mange detaljer jeg liker her. Humoren, ikke minst. Når vi ser i det første utsnittet at han sitter med et McDonalds måltid, men ved siden av står det en nydelig, høy vase med roser. Katten han sitter på i utsnitt nr. 3. er de på Tivoli? Vi ser glimt av et liv, minner.

Men mest liker jeg kanskje ansiktene. Du har et stort talent for portretter, Kristina. De er levende og interessante.

Når oppsettet er delt opp slik, i fire deler, minner det om en tegneserie. Vi lager en historie og knytter sammen bildene til en sammenheng.

Om jeg skal få komme med noen tips fremover så blir det mer tekniske ting. De skjeve linjene mellom bildene. Colaflasken og streker som kommer litt langt ned i bildet under. Det ville nok hevet helhetsinntrykket om scanningen var av litt høyere kvalitet, så det hvite ble hvitt, og jeg mistenker at de andre fargene også egentlig er litt lysere og klarere. Men dette er bare småplukk.

Det er helt nydelig. Lykke til videre!

Jeg har også lyst til å trekke frem Emilie Celius med sitt “Selvportrett i gouache.” Det vitner om et stort talent. Jeg er sikker på at vi vil se mer av deg fremover.

      
      


Tina Henrikke Lindström sine abstrakte motiver er også nydelige, som “IMG_5159”.
 

      
      
      
      
      

Henriette Nilsen

Forfattet av: Inger Margrethe Stoveland

Opprettet: 3. april 2017 11:04

Sist oppdatert: 3. april 2017 15:09

Kommentarer