SDC10076
Se neste verk: "det umulige"

SDC10076

Guro Rex

Guro Rex

1 år, 3 måneder siden (710 besøk)

Kommentarer

 • Petter Solberg

  1 år, 3 måneder siden

  Du har mange gode tanker rundt din egen kunstpraksis, synes jeg. Det er tydelig at du er igang.

  Det er jo slik at det i samtidskunten ofte er konteksten som bestemmer hvordan vi 'leser' et verk. At et objekt har en praktisk funksjon som et klesplagg i en setting, betyr jo ikke at den ikke også kan benyttes i en kontekst der den praktiske funksjonen tones ned til fordel for et mer estetisk og konseptuelt perspektiv. Jeg tenker at de fleste verkene her kan eksistere innenfor flere av disse ulike kontekstene, og det kan være fint.

  Jeg synes dette verket er interessant bl.a. fordi, slik den henger med den nedre delen, nærmest minner om et 'umulig klesplagg', en form som begynte som en plagg, men som ble til noe annet. Det går litt fra å 'holde alle muligheter åpne' til å bli et objekt som minner om et klesplagg, og samtidig er noe annet. Jeg vet ikke om dette er noe godt forklart, men jeg tenker at det hadde vært spennende å se deg utvikle dette videre.

  Hvis man ikke trenger å ha disse klærne på seg, kan du da ta bort denne funksjonen - f.eks ved å tette igjen ermer eller sy deler sammen? Teipe eller knytte objekter til plaggene som gjør dem nærmest praktisk umulig å bruke? Jeg tenker at det hadde vært spennende å se hvordan du ville løst en slik oppgave.

  Mvh
  Petter Solberg
  gjestementor

 • Guro Rex

  1 år, 3 måneder siden

  Hei du - takk for det!

  min kunstneriske praksis går ut på å prøve ting jeg ikke kan, da ender jeg opp med å gjøre ting jeg ikke har noe kunnskap om fra før, men har en læringsprosses med utfordringer og alternative løsninger, og et skjørt/DIY/trash utrykk i kunstverkene som resulteat. Det er ikke en kleskolleksjon sånn sett, klærne er ikke lagdt først å fremst for at de skal brukes. Jeg er mer opptatt av utrykket, og i en visningssituasjon vil jeg at omgivelsene skal ha 'det samme utrykket'. Derfor blir de ofte en del av en kunstinstallasjon. De er mer som en serie kunstverk der verkene kan taes i bruk på forskjellige måter. Klær kan også være vist på samme måte som kunst i et visningsrom, objekter kan være outfits, rom kan være et klesplagg. Jeg ser meg selv og omgivelsene mine som kunst hele tiden - kroppen som skulptur, rommet som instalasjon, tilværelse i relasjonell estetikk. selvbiografiske tema; serien er en slags gjennskapelse, nesten et selvportrett -i en kontekst (i kunst) eller situasjon (mellommenneskelighet).

  vet ikke hvor mye dette hjalp, men så jobber jeg heller ikke kunst fra en ide til resultat. ofte motsatt. håper likevell du fikk svar på noen ting. hyggelig at du spør. spør gjerne igjen.

  Rex

 • Petter Solberg

  1 år, 3 måneder siden

  Hei Guro,

  jeg synes du har mange interessante verk her. Jeg tenker at flere av disse verkene, både måten de er laget på og måten du har valgt å vise dem på, plasserer dem et sted mellom klesdesign og kunstinstallasjon. Hva tenker du selv? Det hadde vært spennende å høre litt om bakgrunnen for denne serien.

  Mvh
  Petter Solberg
  gjestementor

Mer av Guro

Andre i kategorien bilde