Diskotek


Du veit det krysset i enden av lundbrua ved den nye filadelfiabygningen? I natt da jeg gikk hjem fra byen stoppa jeg opp for å se på de blinkende trafikklysa. De blinka gult. Hele tida. Og krysset sto tomt. Du og jeg kunne hatt på samme sang på hodetelefonene og dansa. Helt til en bil hadde kommet, stoppa og tuta. Bedt oss om å dra til helvete. Det hadde vært fint. Jeg filma krysset. Filmen varer i ni sekunder. Den skulle vare lenger, men jeg hørte det kom en bil og det ville ødelagt estetikken. Jeg tenkte å sende den til deg. Men jeg har kanskje sendt deg nok meldinger allerede.
Se neste verk: Dikt, uten navn

Diskotek

Julie Roterud Amundsen

Julie Roterud Amundsen

1 år siden (787 besøk)

Kommentarer

 • Hanne Kolstø

  12 måneder siden

  :-) Veldig greit å teste ut. Gå tilbake til teksten om ei veke eller to, les den høgt for deg sjølv og kjenn etter om tittelen sit då.
  Det er generellt alltid ein god idé å la nokon du synest har god smak lese siste utkast og kome med tankar. Dersom du då får kritikk for noko- kjenn etter om det er stader du vil kjempe for teksten slik den er. Dette er ein viktig prosess for å gjere fofattarstemma di sterkare. Stol på magefølelsen, sjølvtillit kan vekse ut av motstand. Lykke til!

  Hanne

 • Julie Roterud Amundsen

  12 måneder siden

  Hei, Hanne.

  Takk for tilbakemelding! Fint at du nevner tittelen. Jeg har endra den flere ganger og vært litt i tvil. Jeg prøver forslaget ditt.

  Julie

 • Hanne Kolstø

  12 måneder siden

  Hei Julie.

  Nydeleg tekst. Eg likte den kjempegodt.

  Men eg får ikkje heilt tittelen til å funke.
  Saknar noko meir der, noko som gjev teksten meir dybde, eller vekker nysgjerrigheit.
  Den verkar som ei litt enkel løysing slik den står no.
  Eit forslag er jo å kalle den "Diskotek", og fjerne setninga "det kunne vært et diskotek".

  • Hugs at tittelen er like viktig som sjølve teksten.

  Les og skriv meir!

  Alt godt,
  Hanne (mentor)

Mer av Julie

Andre i kategorien tekst