Sykt menneskelig

Har så god kontakt med meg selv at jeg har tankene på hurtigtast. Googler følelsene mine og får opp symptomer på kreft, svulst, schizofreni, mensen og eksistensiell krise. Jeg er bare sykt menneskelig.

Alt baller på og jeg vil spille fotball med huet mitt. Sparke vekk trynet jeg møter i speilet. Klarer ikke vaske vekk det slitne blikket. Feberslør dugger øynene og jeg ser ikke ut. Bygger demning, blir en klump av vordende følelser. Faller sammen til en sølepytt av klissvåte drømmer.
Se neste verk: Dikt, uten navn

Sykt menneskelig

Benedicte   Steinbakk

Benedicte Steinbakk

8 måneder, 2 uker siden (316 besøk)

Jeg er syk for tiden og drittlei av det. Går rundt med en evig feber mens jeg har for mye som må gjøres. Har ikke skrevet noe særlig på et par dager så jeg bare måtte få noe ut. Febertanker.

Kommentarer

 • Harald Kolaas

  8 måneder, 2 uker siden

  Hei Benedicte, mye bra tekst er skapt i febertanker. Jeg hadde selv Gro Dahle som gjestelærer på Forfatterstudiet i Bø, og hun anbefalte oss som eksperiment prøve å skrive etter en våkenatt, eller når vi var febersyke. Skrive ned det vi hadde i tankene umiddelbart etter oppvåkning. Jeg liker "flowen" i teksten din og anbefaler deg å skrive mere imens du enda har feber-rus!
  Forslag: Jeg liker at du skriver om hjernen din som en pc´n du hurtigtaster på. Men kanskje "surfer" er et bedre ord en "google" når du snakker om følelser? Så slipper Google og snike seg inn i ditt ehget indre også?Eller har jeg fortsått deg rett: du "googler" ikke bosktavelig?

  "Sykt menneskelig" liker jeg. Det synes jeg du og burde vurdere som tittel.

      Kurerer med en god dose selvironi og står opp hver morgen. 
     Kanskje får jeg i dag dag møte en som meg selv.
  

  Det er smak og behag, ikke noe feil med dem, men jeg hadde vurdert og kutte de overstående linjene av to årsaker: Jeg synes teksten står seg bedre uten infoen at du kurerer deg selv med en dose selvironi. Det tar bort noe av brodden. Og vil du virkelig møte en som deg selv i den tilstanden du beskriver her? Siste linje der du faller sammen til en "sølepytt av klissvåte drømmer" er en spennende setning.
  God bedring og god skriving!

Mer av Benedicte

Andre i kategorien tekst