134 000,- fordelt på 23 prosjekter

Publisert 24. oktober 2013

Sist oppdatert 23. oktober 2014

News article image

Til søknadsfristen 1. oktober kom det inn i alt 66 søknader om 571 000,- kroner til Trafo. Disse har nå blitt vurdert og hele 134 000,- kroner er fordelt på 23 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Tord Kleppe - 5000,- til EP-innspilling. Bandet Violet Hill fra Bergen spiller alternativ pop/rock og skal spille inn seks låter til sin første EP-utgivelse. EP-en slippes digitalt i januar. Hør Violet Hill på NRK Urørt.

Violet Hill

Asgeir Tharaldsen Grind - 7500,- til “det største UKM-bidraget noen sinne”. Asgeir vil sammen med Knut Olav Bukkvoll lage 20 figurer som er fra 1,5 meter til 2,10 meter høye. Figurene skal ha en bærekonstruksjon av stål og utformes i pappmasjé. De skal være ferdige til Ungdommens kulturmønstring 2015.

Alexandra Desirèe Christiansen - 500,- til lerret. Alexandra har fått i oppdrag av et kontor i Oslo å male et stort maleri som de skal ha på veggen. Lerretet skal være på 70 x 120 cm og malingen utføres med akryl.

Ellinor Aurora Aasgaard - 9000,- til skulpturserien “Manuél LaBour”. Serien består av tre kaffebord. Stirlingmotoren som står på det ene bordet drives av et glass med varm kaffe. Kaffen må skiftes ut omtrent hver time for å være varm nok til å holde motoren i gang. Tittelen “Manuél LaBour” refererer til fysisk arbeid og romantiseringen av kunstnerens skapende krefter, mens kaffebordet er en slags pun på den bohemske tilværelsens umettelighet.

Ellinor Aurora Aasgaard

Oskar Dahlsbakken - 10 000,- til novellefilmen “Å vende tilbake”. En gruppe på åtte unge filmskapere skal spille inn filmen i Ringsaker, Østerdalen og Rondane over åtte dager i oktober og november. Den cirka 25 minutter lange filmen tar for seg søskenforhold på godt og vondt. Les Trafos profilintervju med Oscar og Henrik Dahlsbakken her.

Nora Sæterbø - 5000,- til innspilling av EP. Camp Alligator skal spille inn fire låter med Matias Tellez som lydtekniker og produsent. De kaller seg selv et nyskapende band som “bærer på en spesiell musikalsk perle som må bli gitt ut”. Hør Camp Alligator på NRK Urørt.

Camp Alligator

Ole Tobias Antonsen - 5000,- til innspilling av EP. Bandet Klondike spiller en blanding av country, bluegrass, folk, pop og afrikansk popmusikk. De kaller sjangeren for Afro-Folk. EP-en er planlagt utgitt digitalt og på vinyl til releasekonsert på Parkteateret før julen 2013. Hør Klondike på NRK Urørt.

Ken Robert Haltvik - 10 000,- til innspilling av musikkvideo. Temaet i videoen er mobbing. Hovedpersonen er en papp-person som blir bøllet med av tre andre gutter. Utover i sangen snur situasjonen seg og papp-gutten tar hevn.

En eldre video av Ken Robert Haltvik

Marie Skogvang - 6000,- til en dokumentar om Pias Ballettstudios oppsetting av “Nøtteknekkeren” i Bodø. Marie vil spesielt fokusere på én av de 18 år gamle danserne og vil at de som ser dokumentaren skal bli kjent med ballettens og dansens verden, på både godt og vondt, gjennom hennes perspektiv.

Simon Dolmen Bergseth - 2500,- til innspilling av julelåt. Bandet LOVELOVELOVE ønsker å spille inn en låt til Alternativ Julekalender 2013. Alternativ Julekalender er en digital julekalender hvor 24 aktuelle, nye artister blir håndplukket, og kommer med en låt hver. LOVELOVELOVE har booket studiotid hos Greener Productions i Trondheim til innspillingen.

LOVELOVELOVE

Natali Garner - 9000,- til turné. Den vokalbaserte duoen Propan skal spille i Berlin, Vilnius og Oslo i løpet av to uker - tre veldig forskjellige konsertlokaler, under tre veldig forskjellige settinger for et mangfoldig publikum, med forskjellige bakgrunner og minst tre forskjellige språk.

Propan

Ole Torjus Hofvind - 5000,- til EP-innspilling. Ole Torjus er en trondheimsbasert musiker, artist og produsent med bred erfaring. Han ønsker å spille inn en seks spor lang EP med elektronisk musikk til utgivelse på vinyl.

Ole Torjus

Rita Paramalingam - 2500,- til fanzine. En gruppe på 10 mennesker er involvert i å lage den ukommersielle fanzinen “Silent Shout” som har queer-feministisk innhold. Zinen består av dikt og andre tekster, tegneseriestriper, små oppgaver og tegninger.

Silent Shout

Mone Noberta Nedberg - 2000,- til Galleri Bokboden. Galleri Bokboden er et studentdrevet galleri for studenter på Kunst- og Designhøyskolen i Bergen. Det er en omgjort bokbod på få kvadratmeter, men med godt innsyn i en gågate folk bruker mye. Ved å promotere mer, kjøre bedre struktur og få folk engasjerte i galleriet, vil det bli en god utstillingsplass.

Mone Noberta Nedberg

Anna Othilie Wold Egeland - 5000,- til filmen “Dear Dad”. “Dear Dad” tar for seg sorg og savn i to forskjellige former. Den handler om amerikaneren George som reiser til Island for å finne sin far, som forlot han da han var ung. Opptakene ble gjort på Island i august. Prosjektet utføres av en gruppe unge filmskapere med base i Sandvika, Bærum.

Anja Elena Viken - 6000,- til innspilling av album. Anja har tidligere gitt ut fire digitale popsingler som har fått god respons, og gir ut sitt debutalbum i januar 2014. Nå vil hun videreutvikle seg som komponist, tekstforfattar og sanger, og begynne arbeidet med album nummer to. Hun har platekontrakt med Cosmos Music Group.

Anja Elena Viken

Ann Kristin Holten - 5000,- til danseforestillingen “Bøtteballetten”. Forestillingen ble utviklet våren 2011 med barn med spesielle behov som målgruppe. Nå er den tatt opp i Den Kulturelle Skolesekken i Akershus, og skal ut på turné mot slutten av året og/eller på nyåret. Men først må den friskes opp, jobbes med, veiledes, finne nye kostymer, jobbes mer med og filmes.

Bøtteballetten

Arash Safartabar - 5000,- til EP-innspilling. Sara & Arash (se bildet på toppen av denne siden) har gjort mer enn 200 konserter og etablert seg som et av Kristiansands mest populære band - helt uten å ha gitt ut musikk. Nå vil de spille inn en EP som kan legges ut gratis på Soundcloud, Youtube og Spotify, for så å bruke sosiale medier som promoteringsverktøy. Duoen blander mange sjangre, men er hip hop-baserte.

Sara & Arash

Ivar Aase - 10 000,- til kortfilmen “Stiv kuling”. Ivar ønsker å filmatisere nøkkelscener i synopsiset som han har utviklet for filmkonseptet “Stiv Kuling” til en kortfilm. På lengre sikt håper han å få filmatisert hele prosjektet. Ivar har tidligere laget flere kortfilmer, humorserier og to spillefilmer. Les mer om filmen “Blåtur” hos Dagbladet.

Jo Mikkel Sjaastad Huse - 3000,- til “albumfanzine”. Oslobandet Rich Girl Funeral har i sommer spilt inn sitt andre album. Nå vil de gi ut en tekst- og bildeutgivelse med link til nedlastning av musikken. 11 kunstnere skal lage visuelle verk til hver sin låt, og til sammen vil disse utgjøre en slags fanzine og den eneste fysiske manifestasjonen av albumet.

Rich Girl Funeral

Fay Wildhagen - 5000,- til innspilling av EP. Fay Wildhagen går våren 2014 i studio med band for å spille inn sin debut-EP. Utgivelsen er tenkt som et konsept laget i samarbeid med unge kunstnere og fotografer. Det visuelle skal komplimentere musikken og omvendt. Fay Wildhagens musikk beskrives som viltvoksende folkpop. Besøk hjemmesiden hennes her.

Fay Wildhagen

Martin Brurås Tønnessen - 6000,- til forlaget Rebbell Press. Rebbell Press er et uavhengig forlag som gir ut poesi. Så langt har de gitt ut to diktsamlinger, men har planer om å øke produksjonen betraktelig. Alt overskudd går til forfatterene. Planen er å kjøpe en pall med papir slik at produksjonsutgiftene kan kuttes.

Mette Henriette Martedatter Rølvåg - 10 000,- til markedsføring av album. I motsetning til de fleste innen sin sjanger - samtidsmusikk, jazz, folkemusikk - ønsker Mette Henriette å gjøre en aktiv innsats for å synliggjøre debutplaten sin. Hun tror at musikken har et stort nedslagsfelt og vil trekke musikerne og samarbeidspartnerne sine fram i lyset. Besøk Mette Henriettes hjemmeside her.

Mette Henriette Martedatter Rølvåg

Neste søknadsfrist er 1. desember!