100 000,- fordelt på 17 prosjekter

Publisert 10. april 2014

Sist oppdatert 16. desember 2014

News article image

Til søknadsfristen 1. april kom det inn i alt 68 søknader om til sammen 612 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert og 100 000,- kroner er fordelt på 17 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Ming Unn Andersen - 10 000,- til fanzine. Sammen med fem andre ønsker Ming Unn å lage en slags kunstutstilling i lommeformat bestående av tekster, bilder, tegninger, malerier, grafikk, trykk og collage. Fanzinen skal være på 40-50 sider, og de håper å få trykt opp 100-150 eksemplarer.

Kalde føtter, en tidligere fanzine av Ming Unn Andersen og Ena Kreso

Emilie Storaas - 8000,- til studioinnspilling, musikkvideo og pressebilder. Emilie har de siste årene jobbet i forskjellige band og konstellasjoner, men ønsker nå å starte et prosjekt under eget navn. Musikken sin beskriver hun som eksperimentell pop.

Emilie Storaas - Silent We March

Vilde Løwenborg Blom - 8 000,- til fotoprosjektet “I min mors kjøleskap”. Vilde har dokumentert all muggen og råtten mat hun har funnet i kjøleskapet til sin mor. Det er blitt til en utforskning av forholdet mellom det ekle og det vakre. Nå ønsker Vilde å printe ut fotografiene i stort format på fløyel. Noen av printene skal stilles ut, andre skal hun sy klær av.

Foto av Vilde Løwenborg Blom

Simen Grønmo Edvardsen - 5000,- til fotoprosjektet “Det glimrer ikke alt som er gull”. Prosjektet består av portretter, landskaper og historier fra mennesker på Helgelandskysten i Nordland, hvor Simen vokste opp. Bildene skal stilles ut på Petter Dass-museet i Alstahaug i oktober.

Fra fotoprosjektet “Det glimrer ikke alt som er gull” av Simen Grønmo Edvardsen

Signe Eide - 4000,- til videoinnspilling. Signe skal spille inn sin egen låt “Who Will” live med vokal og piano i Trefoldighetskirken i Oslo. Hun er en ung, men erfaren artist som er inspirert av artister som Tracy Chapman og Bon Iver.

Signe Eide synger en tidlig versjon av “Who Will”

Karl Bjorå - 5000,- til konsert og dokumentasjon av konsert. Karls band, Yes Deer, gir ut sin debutplate 1. mai og ønsker å dokumentere releasekonserten med lyd og bilde. Konserten holdes på Dora i Trondheim.

Yes Deer - “Breakfast with Karlheinz Urban”

Karl Nyberg - 5000,- til utgivelsen av debutplaten til bandet Bonemachine.

Axel Skalstad - 5000,- til innspilling av album. Den akustiske sax-trioen Titta jag flyger planlegger å spille inn sitt debutalbum i 2014. Stikkord for prosjektet er form, improvisasjon, komposisjon, produksjon og sound. Trioen har sitt utspring fra jazzlinjen i Trondheim.

Titta jag flyger

Emilie Birkeland - 2000,- til prosjektet “Samlingens logikk”. Inspirert av et besøk på Geologisk museum i Oslo, ønsker Emilie å sammenligne kriteriene i en kunstsamling med samlingen på Geologisk museum. Tanken er å starte en egen samling av små objekter, både skulpturer og ready-mades.

Fra et tidligere prosjekt av Emilie Birkeland med samling som tema

Sigurd Lamark - 5000,- til fullføring av plate og kunstnerisk profil. Under navnet Lamark jobber Sigurd med materiale til sin første soloplate. Samtidig utvikler han prosjektets kunstneriske profil sammen med bandkollega Gaute Terjesson.

Lamark - Gjør nåkka med live mitt

Fredrik S. Hagen - 1000,- til diktfanzine. Forsvinningspunkt er en diktfanzine drevet av Fredrik sammen med Paal Maage Elstad. De har i to år jobbet med å vise frem unge poesistemmer i bergensområdet. Den niende utgaven av Forsvinningspunkt kommer 8. mai.

Forsvinningspunkt nr. 8

Birgitta Alida Hole - 10 000,- til albuminnspilling. Trioen Lumikide planlegger å spille inn sitt debutalbum i 2014. De har en helhetlig visjon for produktet; form, komposisjon, tekst, produksjon og sound skal forenes til et helhetlig uttrykk med kraft og nerve. Musikken beskriver de som en finurlig miks av pop og jazz.

Lumikide

Vilde Indrehus - 5000,- til fotoutstillingen “Ungdom i Hurum”. Som en av fire ungdommer i Hurum kommune er Vilde invitert til å stille ut på Galleri & Gallera på Storsand. Det blir en sommerutstilling med oppstart første helgen i mai. Vilde har frie rammer til tema for egne bilder.

“Game Over” av Vilde Indrehus. Bildet på toppen av denne siden er også tatt av Vilde

Arien Shibani - 8000,- til fotoutstillingen “Håpløst: Et portrett av ungdom i feil miljø”. Arien dokumenterer mennesker som er utagerende og høylytte, som har rusproblemer og har rotet seg bort i feil miljø. Målet er å samle nok bilder til både bok og utstilling.

“Jann” av Arien Shibani

Jenny Berger Myhre - 10 000,- til Progkunstfestivalen 2014. Progkunstfestivalen er en multikunstfestival hvor unge, uetablerte kunstnere og publikum kan møtes for å utveksle og eksperimentere med alle typer kunstuttrykk. Festivalen arrangeres for tredje gang den 21. juni på Kulturhuset Hausmania i Oslo.

Fra Progkunstfestivalen 2013

Jaya Seljestad - 4000,- til lydarbeid på kunstdokumentaren “In the Shadow of the Clock”. Dokumentaren følger maleren Anthony Jared Higginson.

Erik Treimann - 5000,- til VHS-eksperimentering. Erik har koblet gamle VHS-spillere til en datamaskin og manipulerer videobilder ved hjelp av blant annet farge, stress, flytende vesker og fysiske bevegelser. Han ser for seg at teknikken kan brukes under for eksempel DJ-set eller utstillinger.

Bildestøy fra en VHS-spiller fotografert av Erik Treimann

Neste søknadsfrist er 1. juni!