News article image

Til søknadsfristen 1. oktober kom det inn 62 søknader om til sammen 568 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 119 000,- kroner er fordelt på 17 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Svein Serkan Erdogan - 4000,- til lydkunstfestivalen Kling i Bollen. Festivalen skal foregå på Det akademiske kvarter i Bergen mellom 22. og 25. oktober. Profilen skal være folkelig selv om kunstformen gjerne blir sett på som snever og diffus.

GalleriE - 5000,- til utstilling. GalleriE består av en gruppe elever på Elvebakken videregående skole, som planlegger å holde en utstilling til våren. Utstillingen vil vise verker levert inn frivillig og privat fra elever på videregående skoler i Oslo.

Fra en tidligere GalleriE-utstilling

Espen Mentzoni - 6000,- til digital visuell kunst. Tidlig i 2015 skal bandet Sea Change på turné i Norge og Europa. Espens oppgave er å utvikle et visuelt uttrykk til konsertene. Han skaper bilder digitalt på datamaskin, manipulerer dem fysisk med blant annet transparent folie og viser dem via projektor.

Aksel Løseth Waade - 6000,- til kortfilm. Filmen handler om en hjemløs mann som vegrer seg for å gå i farens begravelse. Opptakene ble gjort i oktober i Verdal og Inderøy i Trøndelag.

Cuba – “Re-Lion”. Musikkvideo av Aksel Løseth Waade

Sander Helmers-Olsen - 10 000,- til musikkvideo med popgruppen The Main Level. Gruppen skal til Los Angeles i november, og planlegger å spille inn en video mens de er der. Målet er en profesjonell video som bærer preg av å være filmet i nettopp Los Angeles.

En tidligere musikkvideo med The Main Level - “Go Go With You”

matmur - 10 000,- til en film arbeidstittelen “Elisabet Muri – eit eventyrleg liv”. matmur lager film om sin farmor som fyller 90 år i desember. Elisabet har levd et langt liv og opplevd svært mye. Alle historiene hun bærer med seg har gjort henne til den energiske og utadvendte bestemoren hun er i dag.

Et av bildene matmur skal bruke i filmen om sin bestemor

Jaya Seljestad - 5000,- til filmtrailer til kunstdokumentaren “In the Shadow of the Clock”. Dokumentaren følger maleren Anthony Jared Higginson på hans reise gjennom livet fra ung til gammel. Traileren skal vise flyvende maling og Higginson som jobber med lerrettet.

Jaya Seljestad intervjuer kunstneren Pushwagner

Andries - 6000,- til kortfilmen “The Last Bus After Midnight”. Dette er et kortfilmprosjekt som er utviklet igjennom Amandustalentet 2014. Andries’ sjangre er horror og svart komedie, og målet er å vise filmen under neste års Amadusfestival.

Lukas Zabulionis - 8000,- til innspilling av EP. Lukas studerer saksofon ved jazzlinjen på NTNU i Trondheim, og ønsker å spille inn fire egenkomponerte sanger til en EP. Sangene inneholder både forførende melodier og mer intrikate improvisatoriske partier.

Harald Olsvik - 4000,- til visuell profil for soloprosjekt. Harald, som er visesanger og låtskriver, kom med sitt debutalbum i oktober. For å skape en tydelig visuell profil rundt prosjektet, ønsker han å samarbeide med fotografen Synne Bønes og illustratøren Unn Drevik.

Harald Olsvik Trio - “Det står en gigolo nederst på Karl Johan”

Martin Langerød - 8000,- til plateinnspilling og -formidling for bandet Wango. Bandet skal gi ut sin første fullengder før sommeren 2015, og vil følge opp den med hyppig konsertvirksomhet. Wango er et eksperimentelt rockband med base i Oslo.

Wango - “Isolator”

Sigurd Fossen - 7000,- til musikkvideoproduksjon. Sigurd og hans samarbeidspartner William Glandberger i [Fill In] Productions skal til Montpellier i Frankrike for å lage video med hip hop-artisten Simon Alejandro. Meningen er å lage en kunstfilm som skildrer en annerledes kultur.

Simon Alejandro - “Nothing But Love”. Musikkvideo av [Fill In] Productions

Danby Choi - 10 000,- til magasinet Subjekt 2. Etter en vellykket lansering av Subjekts første nummer (“Ego-nummeret”) i fjor, er Danby og resten av redaksjonen snart ferdig med nummer 2 (“Fremtidsnummeret”). Magasinet er på 220 sider med innhold om kunst og kreativ kultur.

Oppslag fra Subjekt 2

Catharina Stoltenberg - 5000,- til producer-duoen Smerz. Smerz (se bilde på toppen av denne siden) er en producer-duo bestående av to 22-årige jenter som lager alternativ elektronisk pop. De mikser feminin vokal med harde produksjoner, og fokuserer på en tydelig visuell og musikalsk profil. Duoens mål er å gi ut sin første EP i begynnelsen av 2015.

Karou Calamy - 10 000,- til prosjektet “Fra Norge til Iran – Samarbeid utover grensene”. Karou har inngått samarbeid med en av de mest anerkjente musikkprodusentene i sitt fedreland Iran. Målet er å lage en EP med norske urban-artister, hvor låtprosess, produksjon, miksing og mastring blir styrt fra Iran.

Karou Calamy

Elise Austad - 10 000,- til danseforestillingen “Mens vi venter på postkapitalismen”. Elise, som er nyutdannet fra Skolen for Samtidsdans i Oslo, planlegger en forestilling som tar for seg vår fremmedgjorte hverdag. Publikum kommer tett på et absurd univers hvor selvpromotering og nyhetsbildet står i fokus.

Elise Austad

Johanne Moen Jensen - 5000,- til EP-innspilling med bandet Cheap Karma. Cheap Karma kommer fra Sørlandet og spiller hard funk-rock. Etter å ha fått god respons på singelen “Nothing”, ønsker de nå å spille inn en fem spor lang EP.

Cheap Karma - “Nothing”

Neste søknadsfrist er 1. desember!

Forfattet av: Roy Søbstad

Opprettet: 22. oktober 2014 14:15

Sist oppdatert: 5. november 2014 15:29

Kommentarer