News article image

Til søknadsfristen 1. februar kom det inn 41 søknader om til sammen 373 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 100 000,- er fordelt på 15 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Anders Søvik Hjelden - 8000,- til musikkvideo med Whales & This Lake. Oslobandet har allerede fått gode tilbakemeldinger på videoen til låten “Sahara Blind”, som kom i januar. Nå planlegger de utgivelse av ny låt og video i månedsskiftet mars-april. Whales & This Lake beskriver seg selv som en elektronisk poptrio med interesse for å blande musikk med andre kunstformer.

Whales & This Lake - Sahara Blind

Siril Hauge - 8000,- til plateinnspilling med De Skyldige. Det fem musikere sterke jazzbandet De Skyldige ble dannet i anledning Alf Prøysens 100 års-jubileum. Prøysen brukte selv jazzmusikere på sine innspillinger, og på platen får vi høre Prøysens musikk slik den ble spilt av ham selv og slik den blir spilt av en ny generasjon.

Sigurd Lamark - 5000,- til arbeid med plateprodusent. Etter å ha gitt ut sin egenproduserte debutplate “God nok grunn” i høst, planlegger Sigurd nå å spille inn en serie singler i samarbeid med den anerkjente produsenten Matias Tellez. Målet hans er å bli en selvdrevet musikkprodusent.

Sigurd Lamarks debutplate “God nok grunn”

Kamilla Skallerud - 5000,- til forestillingen “Jazz after Dark”. Sammen med en gruppe dansere planlegger Kamilla en forestilling med steppdans og jazzmusikk i hovedfokus. Gjennom dans, sang og rytmer vil de ta deg med på en reise gjennom steppdansens gullalder. “Jazz after Dark” skal vises i Oslo i april.

Ida Eva Margrethe Neverdahl - 8000,- til tegneserieutstilling. Ida skal stille ut tegneseriene sine på biblioteket i Stavanger i april. Til utstillingen ønsker hun å lage store versjoner av stripene, slik at man virkelig kan se alle detaljer, og prints som viser prosessen bak dem.

Fra “Gelé” av Ida Eva Margrethe Neverdahl

Ida Sagen Ramborg - 7000,- til oppsetning av “Little Shop of Horrors”. Frigruppen Tinnitus ønsker å sette opp musikalen “Little Shop of Horrors” i forbindelse med halloween. Målet er å lage musikkteater som kan nytes av både store og små. Gruppen mener at betegnelsen “amatørteater” ikke trenger å stå i veien for et ypperlig og helhetlig resultat.

Kristian Mora - 10 000,- til innspilling av filmen “Because the Internet”. Den rundt 60 minutter lange filmen skal blant annet handle om sosiale medier, identitetsproblemer og det å bruke de kortene du har blitt utdelt i livet. Det viktigste virkemiddelet er dans og målgruppen er unge mennesker.

Ida-Marie Fiskaa - 7000,- til fotoutstillingen “Kill Your Darlings”. Sammen med Maria Andrea Pasenau Lyngnes skal Ida-Marie stille ut bilder i lokalene til Recens Paper i Oslo i mars. Utstillingen består av store svart/hvitt-portretter som de to har printet ut og bearbeidet for å fremheve følelser og budskap.

Ida-Marie Fiskaa og Maria Andrea Pasenau Lyngnes

Erle Una Eiane - 8000,- til salongboken “Møblerte hjem”. Sammen med to andre fotografer skal Erle skal lage en salongbok bestående av bilder fra fester de har vært på. Boken vil få et personlig preg, men kommer samtidig til å vise et annet perspektiv på ungdom og alkohol enn det man vanligvis ser i media. Meningen er å vise hvordan det er å være deltager, ikke observatør, på en fest.

Breno Otranto - 6000,- til innspilling av kortfilm i Stavanger. For å utfordre seg selv som filmskaper, skal Breno lage en kortfilm om psykisk lidelse og samfunnsproblemer. Filmen skal ikke brukes i noen kommersiell sammenheng. Målet er at han og de andre involverte skal få erfaring og lærdom.

Noen filmprosjekter Breno Otranto var med på i 2014 from Breno Otranto on Vimeo.

Simon Balsnes - 6000,- til innspilling av filmen “Cyberpunch” (arbeidstittel). Etter å ha jobbet med manus i over et halvt år, er Simon klar for å regissere det som blir en science fiction-film med politiske undertoner. Hoveddelen av produksjonen skal finne sted i april, og Simon samarbeider med filmverkstedet på Samsen i Kristiansand.

Bakomfilm fra en produksjon Simon Balsnes har vært med på

Sondre Sætaberget - 8000,- til albumutgivelse med 10th Harmonic. 10th Harmonic er en gruppe som har utviklet seg rundt Sondres låtskriving og produksjon. De spiller særegen alternativ rock inspirert av samfunnet vi lever i. Målet er å gi ut album i løpet av året.

10th Harmonic - Løkkeskrift

Sofie Olsen - 1000,- til maleri. Sofie skal delta i Ungdommens KulturMønstring (UKM) med et maleri. Hun bruker akvarellmaling og tusj, og skal bruke støtten til å kjøpe utstyr.

Jo David Meyer Lysne - 7000,- til utforming av liveuttrykk. Den eksperimentelle duoen Henriette Eilertsen (fløyte/elektronikk) og Jo David Meyer Lysne (gitar/elektronikk) ønsker utvikle å liveshowet sitt. Planen er å spille inn en serie kortfilmer som skal forsterke følelsene og kontrastene i musikken.

Jarle Steinberg - 6000,- til filmen “Nellah Egnats” (arbeidstittel). Sammen med to andre unge filmskapere på Hamar har Jarle utarbeidet et 72 sider langt manus på engelsk. Filmingen skal finne sted i løpet av våren og sommeren 2015. Hvis prosjektet blir vellykket, har trioen planlagt å lage to oppfølgere.

Neste søknadsfrist er 1. april!

Forfattet av: Adrian Andersson

Opprettet: 13. februar 2015 00:38

Sist oppdatert: 10. mars 2015 14:53

Kommentarer