News article image

Til søknadsfristen 1. april kom det inn 63 søknader om til sammen 537 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 107 500,- er fordelt på 21 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Ingebrigt Ryland Røyrane - 10 000,- til realisering av Vibbefanger. Vibbefanger er et felleskap på ni ressurssterke ungdommer som skal arrangere, promotere og publisere. Målet er å inspirere til aktivitet blant kreative unge. Lanseringskonsert blir holdt på Østre i Bergen 19. juni.

Markus Andersson - 6500,- til fotoportrettserien “Tribes of London”. Prosjektet er en studie av mennesker fra forskjellige bydeler i London. Ved å studere klesstil, holdning, ansikt og lokasjon i portretter fra samme bydel, finner Markus fram til hva som er med på å forme hver enkelt stammes identitet. Målet er utstillinger i både London og Norge.

Markus Andersson – “Shoreditch Tribe”

Sindre Pettersen - 5000,- til Hip Hop Hooray Day 2015. Hip Hop Hooray Day er en kombinert festival og konferanse som arrangeres i Stavanger 12. juni. På programmet står blant annet konserter, jam for alle som vil prøve seg på mikrofonen, skrive- og graffiti-workshops, skatepark, økologisk café, konferanser om hip hop-relaterte temaer og merch stands.

Hip Hop Hooray Day 2015

Daniel Grindeland - 7500,- til filmen “Breathe in Air”. Daniel driver med breaking og ønsker å vise andre, mer lyriske bevegelser enn de som vanligvis kjennetegner stilen. Filmingen skal skje 2. og 3. juni i Oslo. Kameramann er Fahil Anweri.

Daniel Grindeland i finalen i Norske Talenter 2014

Julian Haugland - 7000,- til inspilling, miksing og trykking av soloplate. Julian spiller solo kontrabass. Musikken er eksperimentell, og består av både helt frie improvisasjoner og repeterende motiv med enkle variasjoner. Planen er å spille inn i Greener Studios i Trondheim.

Julian Haugland – “Til hest”

Stine Veronica Friis Hals - 1500,- til bokprosjekt. I 2014 vant Stine Morgenbladet og Samtidens skrivekonkurranse “Tegn i tiden”. I den forbindelse fikk hun kontakt med en redaktør i Aschehoug forlag som ønsker å jobbe videre med henne. Boken blir en blanding av dikt og korte fortellinger som sammen forteller en historie. Handlingen er lagt til Oslo like etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya i 2011.

Åsmund Smidt - 5000,- til konsert med Polaris Quintet. Polaris Quintet er et svensk-norsk ensemble som spiller orginale komposisjoner inspirert av nordisk natur, folkemusikk og moderne jazz. For å øke interessen rundt jazz, inviterer de alle i Stjørdal kommune til konsert på Lokstallen 5. juni.

Polaris Quintet – “Trolltone”

Anne Vigeland - 5000,- til å delta på workshop i London. Anne er danser og har fått invitasjon til å delta i en fire uker lang workshop kalt Physical Lab i London sommeren 2015. Physical Lab retter seg mot ulike kunstnere fra scenekunstfeltet, med spesielt fokus på fysisk teater og dans.

Vilde Ørsje Utby - 5000,- til forestillingen “Jag ringer mina bröder”. Forestillingen begynner som en avslappende opplesning av boken “Jag ringer mina bröder”, men etter hvert tas stadig flere sceniske elementer i elementer i bruk. Kanskje var ikke dette så trygt og hyggelig likevel? Forestillingen settes opp på Det Akademiske Kvarter i Bergen 2. og 3. mai.

John-Halvdan Halvorsen - 5000,- til utgivelse av tre singler med bandet THEIR. THEIR utforsker et pop-landskap der de benytter seg av effekter og utvidet bruk av instrumenter. De er tidligere blitt spillelistet på NRK P13 og Studentradioen i Bergen, og anbefalt av Urørt på NRK P3.

THEIR – “The Door of the Unknown”

Vetle Gundersen - 5000,- til innspilling av EP med Verdensrommet. Med støtte fra blant annet Trafo har Verdensrommet nylig ferdigstilt sitt debutalbum. Nå planlegger bandet sin neste utgivelse, en EP som skal gis ut sent i 2015. De spiller inn og råmikser alt selv, og mikser det i studio med innleid båndopptager og tekniker.

Verdensrommet – “For de gangene jeg skyter deg”

Madalina Iosub - 2000,- til fotoprosjektet “Disney vs. Zombie”. Sammen med Elise Førde Olsen tar Madalina for seg to av vår tids største populærkulturelle fenomener: Disney-prinsessen og zombien. Bildene deres vil blande det pene med det groteske, det sårbare med det barske og det “feminine” med det “maskuline”.

Imre Elzer - 3000,- til innspilling av album eller EP. Imre skal spele inn en rekke komposisjoner han skal gi ut som enten et album eller en EP. Gjennom innspillingen vil han utforske nye lyder, instrumenter og produksjonsmåter. Imres hovedinstrumenter er slagverk og gitar.

Imre Elzer – “Lingerer”

Oda Pedersen Taule - 5000,- til kortfilm. Sammen med Sune Jakobsen skal Oda lage en kunstnerisk grøsser for barn hvor de blander samisk overtro med det absurde. Manuset er basert på et dikt skrevet av Sunes 11 år gamle søster. Opptak vil foregå 8.–12. juni i Hammerfest.

Linnea Vestre - 5000,- til maleriserien “Plastic Portrait of a Plastic Portrait”. Gjennom å male portretter av plastplanter ønsker Linnea å utfordre våre ideer om sannhet, autentisitet og illusjon. Betrakteren vil oppleve bildene som organiske, men i realiteten er det syntetiske motiver gjengitt i syntetiske materialer som stilles ut. Målet er en utstilling.

Linnea Vestre – “Semantic Saturation”

Ida Christine Stein - 5000,- til utgivelse av EP. Ida er en 22 år gammel popartist fra Sandefjord som er blitt sammenlignet med Björk og omtalt som “et nytt stjerneskudd” av WiMP. Hun har tidligere gitt en EP digitalt, men ønsker å gi ut sin neste på vinyl.

Ida Stein – “Under the Ground”

Sebastian Hovind - 5000,- til studioinnspilling med Frivil. Frivil er et ungt sludgecore-band som tidligere har fått god omtale for singelen “Fuel Me”. Innspillingene av deres andre singel gjøres hos Taakeheimen Lydrike i Oslo 13.–15. mars.

Frivil – “Fuel Me”

Aurora Henni Krogh - 5000,- til fanzinen “Reflection of Youth”. Aurora vil lage en fotozine hvor hun reflekterer over tilværelsen som tenåring – hvordan du på denne tiden både er uovervinnelig og på ditt mest sårbare. Hun vil jobbe både digitalt, polaroid og analogt.

Pål Gunnar Dale - 5000,- til innspilling av musikkvideo. Bandet Tiebreaker (se bilde på toppen av siden) har nettopp signert en platekontrakt som innbefatter nasjonal og internasjonal relansering av albumet deres. I forbindelse med dette skal de spille inn en musikkvideo live i ABC Studio i Etne 2.–3. mai.

Tiebreaker – “The Getaway”

Ingjerd Tranvåg - 5000,- til innspilling av album. Ingjerd utgjør sammen med Ella Helén Bukkøy indiefolk-duoen Woodland Circus. Etter å ha spilt mange konserter og gitt ut en singel, er de nå klare for å lage album. Dette skal spilles inn i Klangkollektivet studio i Bergen.

Woodland Circus – “I Dreamt I Was a Kite”

Jankeh Lion Njie - 5000,- til Jarga Art and Fashion Weekend. JAFW blir to dager med kunst, foredrag og underholdning av og med mennesker som henter inspirasjon fra utenfor den vestlige verden. Hovedtanken er å vise at kulturer og tradisjoner som møtes kan være en ressurs.

Neste søknadsfrist er 1. juni!

Forfattet av: Roy Søbstad

Opprettet: 16. april 2015 23:17

Sist oppdatert: 17. april 2015 00:12

Kommentarer