News article image

Til søknadsfristen 1. juni kom det inn 51 søknader om til sammen 449 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 100 000,- er fordelt på 18 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Axel Skalstad - 5000,- til konsertopptak med Krokofant + Kjetil Møster & Erlend Slettvoll. Den unge jazztrioen Krokofant har gjort seg positivt bemerket den siste tiden. Når de i juli skal spille sammen med Kjetil Møster og Erlend Slettevoll på Kongsberg jazzfestival, ønsker de å dokumentere konserten i lyd og bilde. Planen er å bruke unge, lokale fotografer i en flerkameraproduksjon.

Krokofant + Jørgen Mathisen (saksofon)

Markus Steinsland - 5000,- til musikalen “Hjelp, eg e tenåring!”. “Hjelp, eg e tenåring!” er en tverrfaglig musikalforestilling om problemene rundt det å bli tenåring. Markus, som har arrangert flere lignende prosjekter før, samarbeider med sitt lokale skolekorps i Førde og unge, lokale musikere.

Fra en tidligere forestilling av Førde Skulemusikkorps

Jakob Godø Nordli - 5000,- til musikalen “Jungelboka”. Sammen med en gruppe bestående av 24 unge musikere ønsker Jakob å sette opp “Jungelboka” av Arne Lindtner Næss og Svein Gundersen. Meningen er å gi ungdom muligheten til å arrangere, produsere og fremføre en større forestilling for et større publikum. Oppsetningen er planlagt til slutten av oktober/starten av november i Trondheim.

Michael Lanham - 5000,- til kortfilmen “Part Time”. Michael og hans faste samarbeidspartner Jonas B. Ingebretsen ønsker å vise man ikke trenger trenger høyt budsjett for å fortelle episke, actionfylte historier. Filmen vil bli sendt til diverse nasjonale og internasjonale filmfestivaler.

“Detained”, en tidligere kortfilm av Jonas B. Ingebretsen

Nikoline Spjelkavik - 10 000,- til forestillingen “Rebel Angels”. I “Rebel Angels” vil Nikoline Spjelkavik og Victoria F. S. Røising sammen med lokale workshopdeltakere utforske hva som skjer når tungrock møter eksperimentell scenekunst. Planen er å spille to forestillinger på samfunnshuset på Dverberg i Nordland i uke 29.

“Rebel Angels”-logo

Jim André Bergsted - 5000,- til singelproduksjon med pop-duoen HxJ. HxJ er en nystartet, Oslo-basert duo bestående av Helene Svaland Johansen og Jim André Bergsted. De skriver, produserer og spiller inn egen musikk, og er i gang med ferdigstillingen av en singel med planlagt utgivelse høsten 2015. HxJ har et moderne pop-uttrykk med egenart og sterke melodier.

Sandra Miller - 5000,- til skrivetreff for barn og unge. Skrivelyst 2015 er et skrivetreff for barn og ungdom som går av stabelen på Portåsen i Mjøndalen 6.–9. august. Skriving kan ofte være en ensom kunst, og på Skrivelyst får unge skriveglade en mulighet til å møtes, diskutere og oppmuntre hverandre.

Fra et skrivetreff i 2013

Fredrik Karwowski - 10 000,- til miksing og mastring av album med Duetrost. Duetrost er en Oslo-basert jazztrio som for det meste spiller folkelig, rytmisk og melodiøs musikk. 22 låter ble nylig innspilt i løpet av fire dager i Ocean Sound Recordings. Miksing og mastring skal skje i Redroom Studio i juli. Bandfoto på toppen av denne siden: Martin Morland

Duetrost – “Hunden”

Bror August Vestbø - 10 000,- til prosjektet “Bevegelse”. Sammen med Maria Storm Gran ønsker Bror å utforske teamet bevegelse gjennom en kombinasjon av klesdesign og billedkunst. De jobber med en kleskolleksjon hvor et statisk bilde blir båret som et plagg, og dermed er i bevegelse.

Eldre skisser av Bror August Vestbø

Ida Helen Gøytil - 5500,- til dokumentarfilmen “ASTA”. “ASTA” er et portrett av 20 år gamle Asta og hennes to liv. Vi blir kjent med kunstneren Asta, som drømmer seg bort i hvite lerreter og akrylmaling, og vi blir kjent med pasienten Asta, som har gått gjennom et langt og komplisert sykdomsforløp. Filmingen vil skje i løpet av juni og juli i Kristiansand, og filmen skal være ferdigstilt innen desember 2015.

Gøril Nilsen - 5000,- til turneen “Sommer i hjertet”. Artistene Lillyum (Gøril Nilsen) og Ingrid Frosland, som begge studerer ved LIPA (Liverpool Insitute for Performing Arts), legger i juni ut på en turné som skal strekke seg fra Hammerfest i nord til Flekkefjord i sør. Konsertene skal finne sted i fengsler, avlastningssentre, sykehus, kafeer for rusavhengige, skoler og hager, og fokus er på det som er godt for hjertet.

Lillyum – “Golden Silence”

Oliver Kimmell - 5000,- til promotering av singelen “Livet og alt etterpå” med Himmelhøyt. Det Oslo-baserte bandet har, i følge seg selv, en visjon om å samle de største pop-tilhengerne og de som sverger til rock under samme tak. Singelen er planlagt utgitt digitalt en gang mellom september og desember, avhengig av hva slags promoteringsavtaler de kan sikre seg.

Himmelhøyt – “Fritt fall”

Meysam Abbas Hosseini - 5000,- til det scenografiske prosjektet “Reisen”. Meysam ønsker å skape et magisk rom hvor barn kan komme inn og bli med på en reise til et land der alt er mulig. Til dette vil han ta i bruk farger og tekstiler, bildeprojeksjoner og lys, utplasserte rekvisita og enkle kostymer. Oppsetningen skal finne sted i kunstverkstedet Lokstallen på Stjørdal i oktober.

Meysam Abbas Hosseini

Anna Einemo Frøysland - 5000,- til danseforestilling. Sammen med sin tvillingsøster Berit ønsker Anna å skape en danseforestilling som skal vises på kunstsenteret i hjembygda Lærdal 4. og 5. juli. Meningen å ta et nærblikk på individets komplekse følelsesregister gjennom å undersøke forholdet mellom to personer som ved første øyekast kan virke identiske.

“Spindelvev”, et tidligere prosjekt av Anna og Berit Einemo Frøysland gjennomført med støtte fra Trafo

Tomine Mikkeline Eide - 5000,- til musikkvideoinnspilling. Tomine ønsker å spille inn en video til sin egenskrevne julesang “Ventetid”. Innspilling og utgivelse må selvsagt skje innen desember.

Tomine Mikkeline Eide synger “Solveigs sang” av Edvard Grieg

Kristian Boge Riisnes - 1500,- til utstillingen “Ungdom mot narkotika”. Sammen med to andre tidligere rusmisbrukere planlegger Kristian en kunstutstilling med bilder av narkomane i rus. Meningen er å vise ungdom i alderen 14–18 år hvor ille ting kan bli. Utstillingen skal finne sted på Ågotnes på Sotra.

Kristian Boge Riisnes

Bjørn Martin Saastad - 3000,- til magasin om hardcore punk-kultur. Bjørn skriver, intervjuer, designer og tar bilder til et magasin om hardcore punk-kulturen. Ideen er å opplyse alle interesserte og potensielt interesserte om en relativt ung subkultur som nesten har dødd ut i Norge og inkludere så mange kuriositeter som mulig.

Nikolai Liknes Hansen - 5000,- til kunstprosjektet “AC2”. Nicolais idé er å skape enkel og minimalistisk kunst med rom og mulighet for personlig tolkning. Bildene hans er håndtegnet med tusj og trykket med acetone. Han trenger støtte for å videreutvikle bildeserien, selge eksempler og ha utstillinger.

Nikolai Liknes Hansen. Se flere bilder på hjemmesiden hans

Neste søknadsfrist er 1. august!

Forfattet av: Roy Søbstad

Opprettet: 15. juni 2015 15:53

Sist oppdatert: 15. juni 2015 16:32

Kommentarer