News article image

Til søknadsfristen 1. oktober kom det inn 69 søknader om til sammen 570 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 111 000,- er fordelt på 19 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Ida Eva Margrethe Neverdahl - 5000,- til tegneserieheftet “Gelé”. Ida skal på en del utenlandske festivaler i 2016, og ønsker derfor å trykke opp to hefter med engelske versjoner av tegneseriene sine. Det ene heftet skal inneholde stripeserien “Gelé”, som hun lager for magasinet “Nemi”, og det andre skal inneholde diverse novellehistorier. Zombiereven på toppen av denne siden er tegnet av Ida.

Fra “Gelé” av Ida Eva Margrethe Neverdahl

Hans P. Kjorstad - 7000,- til innspilling av EP med Kakapoi. Den oslobaserte duoen Kakapoi består av Hans P. Kjorstad på fele og Henriette Eilertsen på fløyte. Musikken deres er improvisert, lydbasert og sakteflytende. De ønsker å spille inn en CD for å selge på konsertene sine. Avtaler med plateselskap og designer er allerede gjort.

Kakapoi - “Zignals”

Eline Rafteseth - 5000,- til turné med bandet Befawara. Befawara er satt sammen av musikere med bakgrunn fra Griegakademiet i Bergen og University of Cape Town i Sør Afrika. I vinter skal de ut på norgesturné for å møte nye publikumsgrupper og skape større interesse for ung, norsk improvisasjonsmusikk.

Befawara - King and the Castle

Cathrine Andrea Mortensdatter - 5000,- til musikkvideo med bandet In the Wild. Trioen In the Wild, som spiller organisk indiepop og nordisk R&B, planlegger en musikkvideo til singelen “This House”. Det unge filmteamet Command Media står for produksjonen og innspillingen skal skje på et landlig område i Onsøy utenfor Fredrikstad.

In the Wild

Sean Bell - 10 000,- til juleturné med duoen Andresen/Bell. Den akustisk duoen Andreas Vangen Andersen (strengeinstrumenter og fløyter) og Sean Bell (vokal og trekkspill) fra Norges Musikkhøgskole ønsker å lage en intim julekonsert med den gode, gamle og hellige julefølelsen. De tar utgangspunkt i både folkelig og kirkelig musikk, og skal opptre i flere kirker rundt omkring i landet.

Thomas Linde Lossius - 5000,- til turné med bandet Lindt. Lindt er et ungt og ambisiøst jazzband med trekk fra folkemusikk, klassisk musikk, rock og neo-soul. De har spilt flere konserter i bergensområdet, og ønsker nå å ta neste steg ved å turnére i Hordaland i januar 2016.

Rasmus Thallaug - 5000,- til live session med duoen Kappekoff. Den elektroniske, disco-inspirerte duoen Rasmus Thallaug og Magnus Falkenberg skal 27. november arrangere en kombinert live session, showcase og filminnspilling i Phatcat Studios i Oslo. Der skal de presentere sitt musikalske og estetiske konsept for venner, bransjefolk og presse.

Kappekoff - You Want It (live i Trondheim)

Veronika Heilund - 7000,- til miksing og mastring av EP med bandet HAGE. Indiepop-bandet HAGE spiller nå i oktober inn fem låter i Broen Studio i Bergen. Låtene skal mikses av Anders Bjelland (Hypertext, Electric Eye) og mastres av Iver Sandøy (produsent for Enslaved). HAGEs første singel, “The Taste”, ble kåret til Ukas Urørt og listet av NRK P3.

HAGE - “The Taste”

Sander Eriksen Nordahl - 5000,- til EP-innspilling med bandet Samū. Sander utgjør sammen med Trine Hansen den kreative kjernen i femmannsbandet Samū. Trine liker Björk og Portishead, Sander liker Hendrix og Beatles. Resultatet er noe i grenselandet mellom 60-tallets psykedelia, 90-tallets synthpop og 2010-tallets eksperimentelle musikk. Etter tre år er Samū nå klare for å spille inn sin første EP.

Markus Oddekalv Pettersen - 5000,- til musikkvideo med bandet Cretura. Metalbandet Cretura spilte i sommer inn debutalbumet sitt i Italia, og er nå klare for å promotere det. Musikkvideoen til låten “Funeral Roses” skal foregå i et 1300-tallsmiljø. Produksjonen gjøres i samarbeid med Noroff Fagskole i Bergen.

Cretura

Charlott Utzig - 10 000,- til danseforestillingen “Bread and Wine”. Charlott, som er nyutdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo, ønsker sammen med to andre dansere å leie Scenehuset i Oslo fra 13.-17. januar for å sette opp forestillingen “Bread and Wine”. Motivasjonen bak prosjektet er å utforske hvordan mennesket lar seg begrense av sosiale normer og regler.

Charlotte Utzig

Erlend Tredal - 5000,- til miksing og produsering av EP med bandet Cheap Karma. Kristiansandsbandet Cheap Karma skal i februar spille inn sin andre EP i St. Merryn i England. Produsent tekniker og mikser er Paul Reeve som tidligere har jobbet med blant andre Muse. Cheap Karma spiller energisk, funky rock.

Cheap Karma - “Mohawk Kickback Thursday”

Henrik Park - 5000,- til maleriserie. Henrik ønsker å male byen Oslo slik han ser den med sitt tredje øye – i stedet for den fysiske som alle andre kan se. Til dette trenger han å ta fotografier han kan bruke som inspirasjon. Målet er en utstilling som viser byen gjennom et helt år.

Fra et tidligere prosjekt av Henrik Park

Mathias Eek - 5000,- til filmen “Hjulene på bussen”. Mathias planlegger en kortfilm som på humoristisk vis kommenterer en vanlig sosial situasjon. Handlingen er lagt til bussen, et sted hvor nordmenn helst vil sitte i fred på hvert sitt dobbeltsete. Mathias er fra Hamar og laget i fjor kortfilmen “Xenophobia” med støtte fra Trafo.

Fra kortfilmen “Xenophobia” av Mathias Eek

Johanne Marie Aagaard Laache - 2000,- til kunstprosjektet “PASSing (cont.)”. Johanne arbeider med et prosjekt hvor hun broderer sitt eget ansikt om og om og om og om igjen med bittesmå glassperler og tråd. Teamet er identitet, ansikter, etnisitet og tildekkelse. Johanne er en ung, nyutdannet kunstner med grad fra Chicago, USA.

Broderi av Johanne Marie Aagaard Laache

Sigurd Fossen - 5000,- til musikkvideo med Kakkmaddafakka. Etter å ha laget mer enn 10 musikkvideoer, ønsker regissør Sigurd Fossen og fotograf William Glandberger å ta produksjonene sine til neste nivå. Videoen til Kakkmaddafakka-låten “May God” konseptualiseres rundt en kunstutstilling på KODE-museet i Bergen. Filmingen finner sted i november og videoen skal være klar til singelslipp i desember.

Ribozyme - Bronze from [Fill In] Productions on Vimeo.

Kristine Wathne Askildsen - 5000,- til fotoutstillingen “Mania”. Fotokunstneren Kristine portretterer mennesker som har uvanlige hobbyer eller tilhører samfunnets subkulturer. Hittil har hun fotografert Arve Møllevik (“Tightsmannen”), Jan-Roger Eldstad (brudekjolesamler), Bente Storm Juliussen (seilskutemaler) og Rolf Ressem (pennesamler). Utstillingen finner sted i Trondheim i uke 47.

Brudekjolesamler portrettert av Kristine Wathne Askildsen

Ragnhild Fangel Jamtveit - 5000,- til EP-innspilling med bandet Panda Panda. Panda Panda er en støypopkvintett med base i Trondheim. Demoene deres er tidligere blitt hyppig spilt på P3 og diverse studentradioer i Norge. Nå er de klare for å spille inn sin første EP i Greener Studio.

Panda Panda - “New Friends”

Suzannah Rehell Øistad - 10 000,- til grafikkprosjektet “Det bevegelige menneske”. Suzannah, som er utdannet grafiker ved Kunstakademiet i Oslo, har en idé om å sette mange linosnitt sammen til ett større trykk. Bildene skal vise mennesket i både sine sterkeste og mest sårbare positurer. Målet er en utstilling i mai 2016.

Suzannah Rehell Øistad - “Largo” (utsnitt)

Neste søknadsfrist er 1. desember!

Forfattet av: Inger Margrethe Stoveland

Opprettet: 22. oktober 2015 13:21

Sist oppdatert: 26. oktober 2015 12:14

Kommentarer