News article image

Til søknadsfristen 1. desember kom det inn 64 søknader om til sammen 557 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 112 000,- er fordelt på 21 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Helena Wik - 5000,- til regikurs. Helena er kunstnerisk leder og regissør ved teaterkompaniet Hennes Majestet i Bergen. Kompaniets neste stykke ønsker hun å utvikle under veiledning av den erfarne regissøren Marit Moum Aune. Tanken er å lære gjennom samtaler og oppgaver på gulvet.

Fra Helena Wiks oppsetning av “Hamletmaskinen” i 2014

Maria Pasenau - 3000,- til arbeid med portrettserien “Prettyboy”. Maria har lenge tegnet og malt portretter av den samme figuren. Hun bruker en bestemt mal til alle bildene, og jobber ut fra humøret, stemningen og følelsen hun er i. Målet er en utstilling i Oslo på nyåret.

Fra Maria Pasenaus portrettserie “Prettyboy”

Kathrine Wallevik Hansen - 8000,- musikkvideo med Oakland Rain. Kristiansandsbandet Oakland Rain ønsker å lage en musikkvideo til sin nye singel som kommer 22. januar. Regissør er Martin Litwicki og innspillingen skal skje i New York. Bandet har det siste halve året fått mye oppmerksomhet både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Oakland Rain fremfører låten “Shotgun” i Nederland, sommeren 2015

Aurora Henni Krogh - 3000,- til fanzinen “Vile Bodies”. Aurora studerer journalistikk i London, og ser store kontraster mellom ungdom der og hjemme. Ikke minst ser hun det i mange britiske gutters utdaterte syn på jenter. Nå planlegger hun en fanzine som gjennom tekst og bilder skal fokusere på dette temaet.

“Parklife” av Aurora Henni Krogh

Andrea Haugerud Hovik - 10 000,- til utstillingen “Recent Arrival”. Gjennom tekst, video og fotografi utforsker Andrea transformasjonens vesen. Hvordan fortonet verden seg i barndommen i forhold til nå? Lengter vi etter transformasjon uten å forstå at vi endres hele tiden? Arbeidet skal stilles ut på Cyan Galleri i Oslo i mars.

“Michela” av Andrea Haugerud Hovik

Kari Ann Lending - 3000,- til maleriutstillingen “Se en gang til”. Kari Ann er blitt invitert til å ha en soloutstilling på Bådeog-huset i Sandnes. Huset blir drevet ut fra en visjon om at det er viktig å se sine medmennesker, noe Kari Ann ønsker at bildene hennes skal gjenspeile. Utstillingen er planlagt til vinteren 2016.

Nanna Lilletvedt Sæten - 6000,- til forestillingen “Hell Is Empty and All the Devils Are Here”. Nanna driver teatertruppen Compani Crane sammen med Veronika Flotve Røssland. I denne forestillingen bruker de Shakespeares tekster til å reflektere rundt hva et menneske er. De ønsker å leie Søylesalen ved Cornerteateret i Bergen, samt å få hjelp fra en ekstern instruktør til manus og regi.

Plakat fra Compani Crane

Thomas Rasmussen Soltvedt - 5000,- til bandet Balansekunst. Balansekunst er et ambisiøst nytt bergensband som lanserer seg selv med en singel i januar 2016. I den forbindelse ønsker de å ta profesjonelle bandbilder, designe cover, holde konserter og begynne arbeidet med sin neste utgivelse.

Ola Djupvik - 5000,- til artwork for bandet Ant Farm Boogie. I jazzverdenen er det uvanlig at band har helstøpte uttrykk også i artwork og merchandise, men dette vil Ant Farm Boogie og tegneren Erlend Peder Kvam (kjent for tegneserien “Rygg og Katt”) gjerne endre på. Ant Farm Boogie er et band med studenter fra jazzlinja i Trondheim.

Fra “Rygg og Katt” av Erlend Peder Kvam

Elle Sara Oskal - 5000,- til malerier med samiske motiver. Det er relativt få kunstnere med samisk bakgrunn, og Elle ønsker å bli en bedre kunstner for dermed å kunne skildre naturen og dyrelivet i Finnmark bedre. Elle er født i Kautokeino og har vokst opp med reindrift.

Maleri av Elle Sara Oskal

Emma Sukalic - 5000,- til fotoutstillingen “Der du trodde fred ikke fantes”. De fleste assosierer Bosnia med krig og elendighet, men Emma ønsker å vise et folk som også har smil, latter og varme hjerter. Hennes utstilling av bilder fra Bosnia & Hercegovina åpner på restauranten Frk. Larsen i Kristiansand 15. januar. Bildet på toppen av denne siden heter “Golden Hour” og er tatt av Emma.

Dina Dignæs Eikeland - 5000,- til fanzinen “Bruddstykker”. Formålet med fanzinen er å fremme den kreative og kunstneriske virksomheten til elevene ved Foss videregående i Oslo. De planlegger også lanseringsfest med opptredener og utstilling. Dette er ikke en skoleoppgave, men et selvstendig initiativ fra elevene.

Fra den forrige utgaven av “Bruddstykker”, som kom ut for to år siden

Bror August Vestbø - 10 000,- til den selvbiografiske kleskolleksjonen “Never Had a Boyfriend”. Bror skal lage en kleskolleksjon om et besatt behovet for å få seg kjæreste. Kolleksjonen vil bli veldig personlig og han skal derfor bruke teknikker som fokuserer på det personlige i å lage klær. Alt i alt vil kolleksjonen bestå av 20 antrekk.

Skisse av Bror August Vestbø

Anne Vigeland - 8000,- til scenekunstprosjektet “The Redwood Saga – Part 2”. Prosjektet er et samarbeid mellom Anne og to dansere fra Sverige. Med “The Redwood Saga – Part 2” ønsker de gjennom fysisk og musikalsk utforskelse å belyse naturen som en kilde til åndelig oppvåkning, kunstnerlig inspirasjon og menneskelig lykke. Målet er å ferdigstille forestillingen vinteren/våren 2016, og å søke om deltakelse på scenekunstfestivaler og mindre scener i Norge og internasjonalt.

Atchayan Konesaraja - 5000,- til kortfilmen “Spacelight”. Filmen handler om en karakters reise mot et bestemt mål. Reisen foregår i et soverom, men blir framstilt som verdensrommet. Den kunstneriske ideen er å si noe om hvilken rolle fantasien spiller i hverdagslivet til et enkelt individ. Innspilling og post-produksjon er planlagt til januar 2016.

Emilie Lysø - 3000,- til kunstnerstue. Emilie skal sette opp sitt andre teaterstykke på Trøndelag teater til våren, og ønsker i perioden frem til da å gjøre om sin egen leilighet til kunstnerstue. I tillegg til å skrive stykket, skal hun også stå for kulissene.

Gyda Løken - 5000,- til plateinnspilling. Gyda er en erfaren rapper og musiker som nå arbeider med debutplaten sin. Hun har allerede instrumentalsporene og tekstene, men mangler innspilling, miks og master som står i forhold til produksjonene. Arbeidet skal foregå i Havnelageret studio i Bergen.

Gyda Løken i “Norske talenter” i 2014

Jørgen Juve Nansen - 3000,- til utstyrsstøtte for bandet Majestic. Majestic er et rock and roll-band fra Oslo som ønsker å sette opp så mange konserter som mulig i 2016. Til dette trenger de støtte til leie av lokaler, lydutstyr og enkle effekter.

Johanne Nyborg - 5000,- til fotoprosjektet “Oppvekst”. Johanne vokste opp i en liten bygd i Sogn og Fjordane, og ønsker å lage en fotoserie som utforsker de positive og negative sidene ved hennes egen oppvekst. Planen er at prosjektet skal munne ut i en utstilling sommeren 2016.

Sverre Vik - 5000,- til konsertserien Granbar. Granbar er en relativt ny arrangør i Bergen som fronter alternative sjangre som psych, prog, jazz, folk, elektronika og indie. Arrangementene foregår på baren Landmark og i Bergen Kunsthall. Granbar#3 går av stabelen 17. desember og blir en kveld med tre lokale artister.

Granbar#2 from VELUTSTYRTE GUTTER on Vimeo.

Promovideo for Granbar#2

Sara Jørundland Berg - 5000,- til innspilling av album. Sara har deltatt i både MGP Junior og The Hit, og har skrevet låten “The Day You’ll Find Me” for YouTube-fenomenet Lila. Nå drømmer hun om å lage sitt eget album med country og pop. Hun samarbeider allerede med Lydbølgen Studio i Kristiansand.

Lila – “The Day You’ll Find Me”. Låten er skrevet av Sara Jørundland Berg

Neste søknadsfrist er 1. februar!

Forfattet av: Adrian Andersson

Opprettet: 18. desember 2015 15:04

Sist oppdatert: 7. januar 2016 15:44

Kommentarer