News article image

Årets TrafoTalent er nå kåret! Prisen ble overrakt til musiker Imre Elzer (19) på onsdag. Imre mottar et arbeidsstipend på hele 15.000 skattefrie kroner fra Trafo.

I løpet av 2015 har tolv av bidragene som ble lastet opp på trafo blitt kåret til månedens TrafoTalent. En fagjury bestående av kunstnerne Atle Håland, Anne-Stine Johnsbråthen og Kristian Hæggernes har nå gått igjennom alle og kåret én av de tolv månedsvinnerne til «Årets TrafoTalent 2015».

Vinneren, Imre Elzer, ble overasket på en huskosnsert ved Manger folkehøgskole der han er elev, onsdag 27.april 2016. Atle Håland fra fagjuryen overrakk prisen og prisbegrunnelsen, og rektor hadde ordnet bløtkake så hele skolen kunne ta del i feiringen.


JURYENS BEGRUNNELSE

Trafotalentet 2015 er et produktivt ungt talent. Imre Elzer er 19 år, og ble medlem av Trafo tidlig i 2015. På kort tid har han publisert 11 bidrag. Et av bidragene, som gjorde ham til månedens talent i desember, er et helt album.

«There It Goes» er et åtte låters album og består av et suggererende og egenrådig lydbilde med mange lag av innesluttet, ganske stille popmusikk. Vokalen er ofte utydelig, og blir først og fremst brukt som enda et instrument, og helhetlig faller musikken innenfor sjangeren dream pop.

Imre virker bevandret i musikkhistorien, da han ble kåret til månedens talent i desember ble han assosiert med glemte perler fra 80-tallet som Felt. Musikken og lydbildet er lekent, han er ikke redd for å mikse sjangre. Dette gjør ham til en selvstendig musiker.

Imre Elzer er også en mangfoldig musiker, han gjør det meste selv, men har med et par gjester på piano og ekstra vokal på et av sporene i albumet.

Da juryen skulle kåre fjorårets talent, la vi sterk vekt på motivasjon. Imre Elzer er som nevnt produktiv, og virker veldig fokusert og målrettet. Han har brukt de få midlene han har hatt tilgjengelig godt, og skriver han velger utdanning for å få tilgang på bedre utstyr, slik at han kan produsere musikk av høyere kvalitet. Det er tydelig at han vil være musiker, og vi håper at talentstipendet vil være en stor motivasjon for fremtidig arbeid.

Vi er alle overbeviste om at vi vil høre mer fra Imre Elzer i framtiden.

Lykke til!

Kristian Hæggernes, Anne-Stine Johnsbråthen og Atle Håland

Se alle bidrag fra Imre Elzer på Trafo
Se alle som har blitt kåret til Trafotalent

Forfattet av: Inger Margrethe Stoveland

Opprettet: 28. april 2016 13:00

Sist oppdatert: 29. april 2016 10:14

Kommentarer