News article image

Til søknadsfristen 1. juni kom det inn 60 søknader om til sammen 500 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 100 000,- er fordelt på 18 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Fredrik Melby Petrov - 5000,- til dansekortfilm. Fredrik, som studerer moderne samtidsdans ved Kunsthøgskolen i Oslo, er opptatt av kropp og bevegelse som et verktøy for kommunikasjon. Dette ønsker han nå å utforske i en film han selv skal ha regi og koreografi på. Målet er å ha et ferdig produkt i slutten av oktober.

Fredrik Melby Petrov i Mia Habib sitt stykke “Kva står att”. Fotograf: Erika Hebbert

Kathrine Wallevik Hansen - 8000,- til innspilling av album. Folkpop-duoen Oakland Rain fra Kristiansand er, etter to år med intensiv øving og én EP-utgivelse, klare for å lage sitt første album. Innspillingen skal skje i The Lodge Studio, den første singelen skal komme i september og albumet skal gis ut i mars 2017. (Bildet på toppen av denne siden er fra Oakland Rains hjemmeside.)

Oakland Rain - “Shotgun” live i Nederland i 2015

Markus Fagerholt - 5000,- til kortfilm. “Linus & Eira” handler om en jente og en gutt som møtes hos psykologen. Den skal filmes i sommerferien og klippes til høsten. Markus går på Medier og kommunikasjon ved Thor Heyerdahl videregående i Larvik, og ønsker å utvikle sine evner som historieforteller.

Christa Barlinn Korvald - 5000,- til avis. “Gnugposten” er en serie aviser med fiktive historier. Mens fanziner i Oslo ofte er kunstneriske og forseggjorte, utforsker “Gnugposten” det mer folkelige og hverdagslige. Den kommende sjette utgaven skal hente inspirasjon fra norske ukeblader. Christa er både redaktør, illustratør og journalist.

Tidligere utgaver av “Gnugposten”

Jarand Breian Herdal - 8000,- til filminnspilling. Filmskaperne i Tinderbox har tidligere fått mye oppmerksomhet for science fiction-filmen “Everywhen” og TV-serien “Clowne”. Deres nye prosjekt, “Kadaver”, skal handle om hungersnøden i Russland under Den andre verdenskrig. Jarand, som for tiden går ved Steven Spielbergs filmskole i Los Angeles, er manusforfatter, regissør og produsent.

Trailer for “Everywhen” (2013)

Ingrid T. Schanke - 2000,- til barneforestilling. Teatergruppen Flaskepost består av nåværende og tidligere elever ved kulturskolen i Trondheim. Under barnefestivalen Jubajuba i juni skal de delta med et spennende, selvprodusert stykke om rocketroll.

Teatergruppen Flaskepost

Nora Savosnick - 5000,- til print av foto og oppspenning av maleri til utstilling. Sammen med en gruppe lokale kunstnere planlegger Nora kulturhelg i lokalet Avd. Frysja i Oslo i helgen 22.–24. juli. De vil stille ut malerier, foto og tekst, og ha performence og livemusikk. Temaet er følelser knyttet til det å vokse opp.

Ida Willadsen - 5000,- til minifestival. Sammen med Mona Krogstad skal Ida arrangere minfestivalen Klubb UNIS i Trondheim lørdag 13. august. Bidragsyterne er ungdommer i nærmiljøet og festivaldagen vil inneholde musikalske opptredener, diktopplesning, åpen scene og kunst. Som Ida skriver: “Prosjektet er av unge, med unge og for unge og alle!”

Ingvild Homdal Hansen - 6000,- til eksamen i klassisk ballett. Ingvild fra Kristiansand har kvalifisert seg til å ta den høyeste eksamenen som er mulig å ta innen klassisk ballett ved Royal Academy of Dance i London. Ingen andre fra Skandinavia har noen gang kommet like langt. Eksamenen finner sted i London 24. juni.

Ingvild Homdal Hansen

Hanne Korsnes - 5000,- til leie av lokale for kulturhelg. Sammen med en gruppe lokale kunstnere planlegger Hanne kulturhelg i lokalet Avd. Frysja i Oslo i helgen 22.–24. juli. De vil stille ut malerier, foto og tekst, og ha performence og livemusikk. Temaet er følelser knyttet til det å vokse opp.

Avd. Frysja

Lea Stuedahl - 3000,- til kunstprosjekt. Etter en sommer med mye bading, ønsker oslostudentene Danny Nhat og Lea Stuedahl å utforske menneskets holdninger og handlinger i en badesituasjon. Fokus ligger på håndkleet, og de to skal sy, male, trykke og teste ut verkene i praksis. Målet er å la prosjektet ende i en utstilling eller publikasjon.

Utkast av Lea Stuedahl

Sverre Aune - 7000,- til post-miks av lyd til kortfilm. Den stilistiske kortfilmen med arbeidstittelen “Poesi” er allerede skutt på location i Berlin. For å øke sjansen for festivalvisninger, ønsker Sverre nå at lyden skal bli profesjonelt mikset og mastret. Sverre Aune har en BA i Practical Filmmaking fra Danmark og Tyskland.

"Dis" - en tidligere kortfilm av Sverre Aune on Vimeo.

Robert Andre Pei Johnsen - 5000,- til innspilling av engelsk-kinesisk låt. Robert, som satser på hip hop under artistnavnet Andréyun, eksperimenterer med bruk av kinesisk i låtene sine. Blant annet samarbeider han med låtskriveren Li Xiaolong om en låt laget spesifikt for det kinesiske markedet. Dette prosjektet skal fullføres i Kina nå i sommer.

Andréyun feat. Lotus - “You” (2015)

Eline Brun - 10 000,- til innspilling og distribusjon av EP. Trioen I See Rivers skal i perioden 8. juni til 16. august spille inn sin første EP i StudiOwz i Wales. Medlemmene i bandet er alle elever ved LIPA-skolen i Liverpool og har turnert i både Norge, England og Irland.

I See Rivers - Loved Ones (2015)

Eline Rafteseth - 5000,- til albuminnspilling. Shakai er et bergensbasert band med utspring fra jazzlinjen på Griegakademiet som nå er klare for å spille inn sitt debutalbum. Platen skal spilles inn 7.-10. november i Duper Studio med Jørgen Træen (Kaizers Orchestra, Sondre Lerche, Jaga Jazzist) som produsent.

Shakai - Snegl faller hardt på meg (2015)

Kristin Anna Eyjolfsdottir - 6000,- til sjakkbrett. Kristin ønsker å lage et sjakkbrett som kommenterer det siste årets flyktningskrise. De tradisjonelle brikkene vil hun bytte ut med figurer fra moderne krigføring og brettet vil bli spillbart. Kristin Anna Eyjolfsdottir skal til høsten begynne på Det Kongelige Kunstakademi i Den Haag.

Skisser av Kristin Anna Eyjolfsdottir

Sondre Johnsen - 5000,- til kortfilm. Sondre er manusforfatter og regissør for dette prosjektet som skal gjennomføres i Hammerfest sommeren 2016. Filmen blir fem minutter lang og vil hedre individualismen og kritisere sosialkollektivismen. Den er allerede lovt vist som forfilm på Hammerfest og Lakselv kino.

“Unique” - en tidligere film av Sondre Johnsen

Michael Eriksen - 5000,- til ferdiggjøring av EP. Thrash metal-bandet Vorbid fra Arendal er i sluttfasen av innspillingen av sin første EP. Innspilling, miksing og mastering skjer i Mølla Studio i Gjerstad og EP-en skal brukes til å promotere bandet overfor konsertarrangører og management.

Vorbid

Neste søknadsfrist er 1. august!

Forfattet av: Roy Søbstad

Opprettet: 17. juni 2016 15:05

Sist oppdatert: 17. juni 2016 15:53

Kommentarer