News article image

Til søknadsfristen 1. august kom det inn 31 søknader om til sammen 275 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 97 500,- er fordelt på 15 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Herman Breda Enkerud - 8000,- til publikasjonen “Mennesker med håp for fremtiden”. I en verden som synes stadig mørkere, ønsker Herman å invitere unge, kreative utøvere til å arbeide med temaet håp. Bidragene kan være tegninger, tekster, tegneserier eller foto. Dette blir andre gang prosjektet gjennomføres, og publikasjonen skal være ute før desember.

Oppslag fra den forrige utgaven av “Mennesker med håp for fremtiden”

Mona Krogstad - 3000,- til konsert. Duoen Krogstad/Storløkken, som består av jazzmusikerne Mona Krogstad og Amund Storløkken Åse, ønsker å sette opp sin første konsert i høst. Stedet blir en mindre konsertsal Trondheim, og de trenger å leie lokale, scenelys og lystekniker.

Mona Krogstad

Pål Gunnar Dale - 5000,- til innspilling av musikkvideo. Hardrockbandet Tiebreaker skal i september gi ut sitt andre album, “Death Tunes”, og planlegger i den forbindelse å lage en musikkvideo. Videoen skal regisseres og filmes av produsent Leander Håvik. Han har tidligere jobbet med artister som Yoguttene og Erik og Kriss.

Tiebreaker - “Early Morning Love Affair”

Rebekka Tanke - 5000,- til utgivelse av EP. 16. september gir bandet VIND ut sin debut-EP “Kunsten å falle fritt”. Målet med utgivelsen er å videreutvikle bandets kunsteriske uttrykk, nå nye lyttere, oppnå økt synlighet og booke flere spillejobber. VIND spiller frisk popjazz med nordnorske tekster og latinamerikanske rytmer.

VIND - “Kunsten å falle fritt”

Maria Storm-Gran - 8000,- til filmen “Luksus”. Sammen med Isabella Lousen og Jens Henrik Johnsen skal Maria lage film om følelsen frihet. Alle tre skal dokumentere det de kaller intime frihetsøyeblikk. Til dette trenger de å leie profesjonelt kamera og lydutstyr, samt fremvisningslokale for det endelige resultatet. Prosjektet ønskes ferdig julen 2016.

Sturla Kverneng - 10 000,- til albuminnspilling. Bergensbandet Hvitmalt Gjerde jobber for tiden med sitt tredje album, som skal gis ut vinteren 2017. Målet med prosjektet er å ta enda et steg opp i norsk og skandinavisk musikkbransje. Hvitmalt Gjerde har også tidligere mottatt støtte fra Trafo.

Hvitmalt Gjerde - Lett

Ulrik Ravn Jensen - 10 000,- til oppsetning av opera. Ulrik tilhører ensemblet Masque Kammer Opera, som vil sette opp Mozarts “Cossi fan tutte” i et lokale hvor publikum sitter blant musikerne og sangerne, og dermed blir en del av scenen og hendelsesforløpet. Masque Kammer Opera består av studenter ved Norges Musikkhøyskole, Barratt Due Musikkinstitutt og Operahøgskolen.

Trailer til Masque Kammer Operas oppsetning av “The Turn of the Screw” (2015)

Oda Uhre Aasheim - 10 000,- til performance. På bakgrunn av sin avgangseksamen fra Skolen for samtidsdans, har Oda blitt spurt om å lage Black Box teaters bidrag til Oslo Kulturnatt 16. september. Sammen med Veronica Bruce og Jennie Bergsli jobber hun med en tre timer lang performance hvor publikum kan komme og gå slik det passer dem. Bildet på toppen av denne siden er av Oda.

Maia Lohre Køhn - 10 000,- til danseforestillingen “Spise, ikke ( ), spise”. Med sin dansebaserte forestilling har gruppen Overkomplifisere som mål å opplyse om spiseforstyrrelser på en rikere, mer nyansert og kompleks måte enn noen fagbok. De planlegger en førvisning på Villa Sult – Institutt for spiseforstyrrelser i november, fulgt av en serie forestillinger på Rom for Dans.

Linn Christin Aagedal - 5500,- til danseprosjekt. Linn er utdannet dansekunster, men er etter hvert blitt stadig mer interessert i tekst og andre kunstformer. “Et Vindpust” er et soloprosjekt hvor dans, improvisasjon og stemmebruk står i sentrum. Planen er at prosjektet skal filmes, og at filmen skal være ferdig innen desember.

Linn Christin Aagedal

Kristian Lerø - 5000,- til albuminnspilling. Høsten 2016 er Askøy-bandet Violet Hill klart for å spille inn sitt debutalbum. Den første singelen deres, “Fantasy”, ble brukt av TV2 i en reklame for OL i Sotsji. De har også laget en låt til årets “Skal vi danse” på samme kanal.

Violet Hill - Fantasy (2015)

Cana Elgvin - 3000,- til bandprosjekt. Olympisk Mester er bandet til Tim Nguyen og Cana Elgvin. Sammen lager de vakker, dansbar musikk for alle. “Sub-pop,” kaller de det selv. Olympisk Mester har som mål å spille flest mulig steder i Norge og Europa, samt å få til en utgivelse på uavhengig plateselskap til våren.

Martine Håland - 5000,- til miksing og mastring av EP. Martine fra Dale i Sunnfjord har hatt musikken som fristed helt siden hun var åtte. I sangene sine henter hun frem de følelsene som bare kan uttrykkes gjennom musikk. I vår ga hun ut debutsingelen “Drown In the Wind”, og er nå klar for å spille inn sin første EP.

Martine Håland - “Drown in the Wind”

Tuva Holm Nymo - 5000,- til gatekunstfestival. Tuva har lyst til å lage en gatekunstfestival i Bergen med masse maling og lerreter, hvor deltakerne kan høre på musikk og lage kunst i fellesskap. Planen er at prosjektet skal gjennomføres 21. og 22. oktober i Baneveien 16.

Magnus Bechmann Hansen - 5000,- til innspilling av EP. Magnus slapp sommeren 2015 singelen “Keep On Playing Nice”, som gikk rett inn i tung rotasjon på NRK P3 og ble liggende på spillelistene i om lag 15 uker. Nå er han i gang med EP-innspilling i samarbeid med produsent Erlend Mokkelbost (Jonas Alaska, Bow to Each Other).

Magnus Bechmann - “Keep On Playing Nice”

Neste søknadsfrist er 1. oktober!

Forfattet av: Roy Søbstad

Opprettet: 18. august 2016 13:05

Sist oppdatert: 18. august 2016 13:37

Kommentarer