News article image

Til søknadsfristen 1. oktober kom det inn 45 søknader om til sammen 390 000,-kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 104 500,- er fordelt på 19 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Sondre Sætaberget - 5000,- til innspilling av EP. 10th Harmonic er et band som spiller noe man kan kalle eksperimentell indie-rock. Nå ønsker de å lage en fire spors EP som kan hjelpe dem med å nå nytt publikum, få økt synlighet og booke flere spillejobber. Innspillingen skal skje i Kysten Studio i Tromsø i november.

10th Harmonic. Foto: Lisa M. Bakkelund

Thea Sundet - 4000,- til utstillingen “Menneskets naturlige ødeleggelse”. Thea jobber med skulpturer i ståltråd som utforsker tematikk knyttet til menneskets natur. Målet er en gratis kunstutstilling til ettertanke og debatt på en ungdomsklubb. Thea har tatt seg et friår fra studier for å realisere dette prosjektet.

Thea Sundet - utsnitt av konseptskisse

Sofie Braseth - 5000,- til musikkvideo. Popduoen Sweet Like Chili skal gi ut sitt debutalbum i 2017, og ønsker i den forbindelse å spille inn musikkvideo. Både idé og samarbeidspartnere er klare, blant annet skal den kjente fotografen Per Heimly fungere som “creative director”. Planen er at musikkvideoen skal være ferdig produsert senest 1. januar.

Sweet Like Chili: “Be with Me”

Sune Jakobsen - 8000,- til filminnspilling. “Den Greske Forbindelsen” (arbeidstittel) skal bli en mystisk og surrealistisk kortfilm som utspiller seg i skoger, ved vann og i gamle hus med knirkende gulv. Innspillingen skal skje på Osterøy utenfor Bergen, og filmen er planlagt ferdig til januar 2017.

Sunniva Bjørkeslett - 8000,- til kortfilm. “Lily” blir en kortfilm om barndom, uskyld, selvoppofrelse og misbruk. Innspillingen skal finne sted i London i februar–mars 2017 og filmen vil være på engelsk. Sunniva går for tiden andreåret på filmproduksjon ved Met Film School i London.

Andrea Tangrild Rustad Nymoen - 2500,- til musikkmagasin. Det nettbaserte musikkmagasinet Huginmunin har siden januar i år publisert intervjuer med nye, lovende og dyktige artistene som ellers ikke får vist seg frem i media. Nå ønsker redaksjonen å lage t-skjorter, klistremerker og lignende som kan hjelpe dem med å nå ut til flere lesere. Huginmunin leser du her.

Peter Fistonic - 4000,- til produksjon og markedsføring av kokosnøttlamper. Peter lager lamper av kokosnøtter. Lampene blir til ved at han driller hundrevis av små hull som former mønstre på veggen når lyset skinner igjennom. Peter kommer fra Nesodden og studerer psykologi.

En av Peter Fistonics kokosnøttlamper

Daniel Grindeland - 7500,- til dansefilm. Danseren Daniel har de siste årene laget én ny film i året som viser hva han har lært siden sist. Ideen til årets film er å filme ting baklengs, ting som vil se riktige ut når de blir spilt av baklengs. Opptakene skal gjøres i området rundt Akerselven i Oslo 12. november. Daniels samarbeidspartner er fotografen Fahil Anweri.

“Breath in Air” – en tidligere film av Daniel Grindeland laget med støtte fra Trafo

Sean Bell - 5000,- til demoinnspilling. Andreas Vangen Andersen (elektrisk gitar) og Sean Bell (kontratenor) jobber med vokalmusikk av norske komponister. Målet deres er å trekke linjer fra Grieg til nåtiden med Geirr Tveitt som ankerpunkt. Andreas og Sean studerer begge musikkpedagogikk ved Norges Musikkhøgskole.

Nora Savosnick - 8000,- til bildeserie. Sammen med Hanne Korsnes har Nora et prosjekt som blander fotografi og maleri. For øyeblikket jobber de med å finne teknikker for å kombinere de to kunstartene på samme flate. Målet er en utstilling med sårbarhet som tema på kafeen Bicks i Oslo.

Sara Wilhelmsen - 1000,- til teaterforestilling. “Je ska tala om for deg” er en teaterforestilling om romanifolkets kultur og historie av Skøyerstaten Teater. Formålet er å skape stolthet blant folket og innsikt hos storsamfunnet. Prosjektet er ennå i startfasen, og Sara jobber med å skaffe øvingslokale fra årsskiftet til mai 2017.

Benjamin Krogh Kiønig - 5000,- til miksing og mastring av EP. Solvind er et post-poprockband som planlegger innspilling av fire låter til en EP. Låtene skal spilles inn på Tanken aktivitetshus i Sandvika, og deretter mikses av Eivind Walberg og mastres av Robin Schmidt. (Bildet på toppen av denne siden er av Solvind.)

Solvind - “A Cloud for a Mind”

Kristina Nathalie Pinås - 2000,- til kunstutstilling. Kristinas idé er å ta på seg tegneoppdrag for folk og stille ut de ferdige bildene. Slik vil hun både glede andre og vise frem det hun lager.

Kristina Nathalie Pinås - “Portrett av par” (utsnitt)

Nora Toure Idrissou - 5000,- til musikkvideoinnspilling. Nora skal lage en serie på tre musikkvideoer innen afro trap, en type rytmisk afrikansk musikk som ikke er særlig kjent i Norge ennå. Sangene skal fremme alle med minoritetsbakgrunn og, selvfølgelig, få hele landet til å danse til afro trap. Nora er fra Oppsal og har foreldre fra Togo. Den første av videoene ble spilt inn i september.

Nora Toure - “AFRO TRAP Part 1 (Barrabi Barraboom)”

Hanna Tångefelt - 2500,- til fotoprosjekt. Hanna fra Bergen planlegger å ta bilder av det et titalls mennesker liker best ved sin egen kropp. Meningen er å vise at skjønnhet finnes i alle. Hanna bruker et hjemmelaget pinhole-kamera til prosjektet. De ferdige bildene har hun tenkt å sende til tidsskriftet “Kellys dagbok”.

Hanna Tångefelt - “Selvportrett” (utsnitt)

Bror August Vestbø - 8000,- til kleskolleksjon. Bror skal lage klær til utstillingen “Zero Forbehold, Re-Decoration”, kuratert av Maria Brinch og Tableau Paper. Med kolleksjonen ønsker han å diskutere hva som ligger i begrepet suksess. Bror har ingen formell utdannelse, men har gått i lære hos flere forskjellige bedrifter og laget fire egne kleskolleksjoner.

Fra en tidligere kleskolleksjon av Bror August Vestbø

Johannes Nannestad - 5000,- til kortfilm. “Sebastian” skal bli en film om hvordan det er å ha en mor som er psykisk syk. Bak filmen står en gruppe unge, filminteresserte sørlendinger som har gått sammen under navnet Monumental Media. Filmingen skjer i Grimstad og Arendal nå i oktober.

Daniel Hult - 5000,- til miksing av EP. Daniel er en artist og produsent fra Haugesund som går under aliaset Kalo. Gjennom 2016 har han jobbet med en EP sammen med engelske artister han har flydd over til Norge. Låtene mangler nå kun miksing og mastring. Kalos sjanger er melodiøs R&B og pop.

Elias Tchaba - 5000,- til musikkvideo og bilder til EP-en “Fra blokka til byen”. Elias kom til Norge som sjuåring fra Palestina, og ønsker nå å fortelle om sine opplevelser gjennom en EP. De siste par årene har han fått mye anerkjennelse fra det etablerte hip hop-Norge.

Elias Tchaba - “Ride with Me” feat. Ozan

Neste søknadsfrist er 1. desember!

Forfattet av: Roy Søbstad

Opprettet: 24. oktober 2016 19:42

Sist oppdatert: 24. oktober 2016 20:46

Kommentarer