News article image

Til søknadsfristen 1. desember kom det inn 55 søknader om til sammen 499 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 116 600,- er fordelt på 20 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Markus Eide Anskau - 5000,- til musikkvideo. Indiebandet Iffy Orbit skal spille inn video til singelen “Let It Go”. Eivind Walberg er regissør, produsent og kameramann. Bandet spiller selv rollene som familien Iffysen. Opptakene gjøres på Tanken Aktivitetshus og Sandvika VGS, og videoen er planlagt ferdig til 4. februar 2017.

Iffy Orbit - “In Balance” (musikkvideo fra 2014)

Asta Tutavae - 5000,- til kunstprosjekt. I et halvt år, fra 1. januar til 1. juli 2017, skal Asta lese minimum 37 timer i uken. Etterpå vil hun stille ut bøkene hun har lest, notatene hun har gjort og uniformen hun har hatt på seg. Prosjektet er en reaksjon på at kunstmiljøet legger stadig mer vekt på viten og mindre på praktisk arbeid. Asta er bachelorstudent ved Tromsø Kunstakademi.

Christian Beharie - 5000,- til innspilling, mixing og mastring av singel. Under artistnavnet Beharie lager Christian pop med elementer fra soul og R&B. Nå vil han spille inn de beste låtene sine sammen med Eivind Helgerød, som tidligere har jobbet med blant andre Emilie Nicholas og Jarle Bernhoft. Christian og medlemmene i bandet hans er alle elever ved NLA Høgskolen Staffeldtsgate.

Beharie - “More” (demo)

Nora Savosnick - 6000,- til design og trykk av portfolio. I januar reiser Nora til Tel Aviv eller Jerusalem for å ta et fem måneder langt internship i fotojournalistikk. Før hun drar, ønsker hun å lage en fotobok som viser arbeidene hennes. 20 bøker trykkes hos Ottesen trykkeri i midten av januar.

Nora Savosnick - “Egypt, Cairo” (utsnitt)

Edvard Granum Dillner - 5000,- til kulturarrangement. I slutten av januar 2017 skal kunstgruppen Fletta ha et arrangement i Oslo. Det vil vare i en helg og bestå av utstilling, konserter, tekstopplesning, performance og lansering av Flettas kunstmagasin. Meningen er at arrangementet skal styrke Flettas posisjon som kulturarena for unge.

Fra Flettas kulturhelg “Over gangen” som ble arrangert sommeren 2016

Linn Høgåsen - 8000,- til kunstmagasin. “Fletta” er et nytt kunstmagasin som skal promotere unge, norske kunstnere og alternative tankemåter. Redaksjonen består av unge kunstnere og kunstinteresserte. Planen er at magasinet skal utgis hver tredje måned og være gratis. Første nummer kommer i januar.

Thea Ellingsen Grant - 5000,- til konsert. JUNO er et band med utspring fra Jazzlinja i Trondheim, bestående av fire kvinnelige musikere, som planlegger å holde sin første konsert i løpet av januar. Til konserten ønsker de å bruke lyseffekter for å forsterke den musikalske stemningen.

Juno - “Village Grey”

Andrea Regine Meyer - 6000,- til kortfilm. Sammen med tre andre tidligere studenter fra Nordland kunst- og filmfagskole jobber Andrea med kortfilmen “Bylandskap”. Temaet er hvordan et sted kan reflektere en menneskelig sinnsstemning. Innspillingen skal finne sted i Oslo i januar, og filmen er forhåpentligvis klar for visning i februar eller mars.

Eline Brun - 8000,- til innspilling av musikkvideo. I forbindelse med utgivelsen av en ny EP på nyåret, planlegger det London-baserte bandet I SEE RIVERS en video til låten “Oceans”. I SEE RIVERS samarbeider med det anerkjente PR-selskapet Lander (klienter som Katie Melua, Michael Jackson) og regissøren Jodie Canwell (filmet for Lucy Rose, Clean Cut Kid). Les Trafos intervju med I SEE RIVERS her.

I SEE RIVERS - “Loved Ones”

Erlend Aarli - 5000,- til EP-innspilling. Shuffle Baby er et ferskt band fra Bergen som blander energisk garasjerock med mer funky vokal- og blåserdrevet pop-rock. Etter to singler, ønsker de nå å spille inn fem låter til en EP. Planen er å spille inn og mikse i Klangkollektivet Studio og mastre i Duper Studio, og å ha EP-en klar for utgivelse i mars.

Shuffle Baby - “Slick Trigger Finger”

Stian Werme - 5000,- til kortfilm. Dramathrilleren “Valg” handler om en voldtektsmann som konfronteres med sine ugjerninger når han treffer på djevelen. Innspillingen skal skje i Drammen på vårparten neste år. Stian har erfaring som skuespiller, men beveger seg nå forsiktig mot manus og regi.

Michael Lanham - 1000,- til kortfilm. Michael var i høst så heldig å få tak i 400 fot med super 35 mm film. Dette ga inspirasjon til en kortfilm som skal vise hva man fremdeles bare kan gjøre med gammeldags film. Michael har fem års erfaring som filmfotograf og lysmester, og har blant annet jobbet på de siste musikkvideoene til Jaa9 & OnklP og Madcon.

Michael Lanhams showreel

August Rosenlund Kvam - 1600,- til grafikk og tegning. August har to prosjekter på gang: trykking av en koldnålsradering han har laget i en sinkplate og en stor stillebentegning av en sykkel han fant for litt over et år siden. Han studerer ved Strykejernet kunstskole i Oslo.

August Rosenlund Kvam - “Død mygg” (kull på papir)

Isaac Smith - 6000,- til fotoutstilling. I slutten av januar skal Isaac ha en utstilling av fotografiene sine på kafeen Frk. Larsen i Kristiansand. Der skal han vise frem 27 bilder som alle er tatt med gammeldags filmkamera. Isaac går på studiespesialisering med formgiving ved Tangen VGS. (Bildet på toppen av denne siden er fra Isaacs hjemmeside.)

Simon Røttingen - 1000,- til samtidsproduksjon med musikk og film. Simon, som er komponist, samarbeider med musikeren Herman Friis og filmskaperen Leonard Vincent van Vuuren om en forestilling der film og musikk skal urfremføres parallelt. Det hele skal ende i en fullstendig film, samt et lydspor og en konsert. Simon er student ved Barrat Due musikkinstitutt.

BiLyd - “Overmennesker”, en tidligere forestilling Simon Røttingen har komponert musikk og kommet med konsept til

Gelila Reda - 4000,- til maleriutstilling. Gelila kom til Norge fra Eritrea i 2011. Nå er hun IKT-student og maler ved siden av, og ønsker å vise frem arbeidene sine i en utstilling.

Gelila Reda - “Frida med kaffepulver”

Paria Ahmadzadeh - 5000,- til singelutgivelse. Paria ønsker å spille inn og gi ut en positiv R&B-låt som vil gjøre folk glade og gi henne noe å vise frem til musikkbransjen. For tiden går Paria siste år på musikklinjen ved Foss videregående skole i Oslo.

Paria - “Part of This”

Kristine Wathne Askildsen - 8000,- til pop up-kunstverk. Kunstverket “Drawing Room” vil bestå av verker malt på veggene i en 20 kvadratmeter stor container samt en tilhørende tegnezine. Utstillingsrommet skal plasseres utendørs i Trondheims bymiljø. Kristine har innhentet tillatelse til dette fra Trondheim kommune.

Oskar Henningsen - 4000,- til kortfilm. Sammen med tre andre elever fra Medieproduksjon ved Elvebakken videregående skole skal Oskar lage Norges kuleste actionkortfilm. Målet er å få den ferdig før jul, slik at de kan melde seg på Amandusfestivalen på Lillehammer.

Oskar Henningsen & co - effektvideo

Amira Matland - 5000,- til kunsttidsskrift. “Kellys dagbok” er et kunst- og litteraturtidsskrift som ble startet av syv norske elever ved Krabbesholm Højskole i Danmark. Det har hittil kommet i fem fysiske utgaver, og nummer 6 er planlagt innen utgangen av 2016. Tidsskriftet er åpent for bidrag, men retter seg spesielt mot unge, uetablerte kunstnere og kreative.

Forsiden på “Kellys dagbok” nummer 2

Neste søknadsfrist er 1. februar!

Forfattet av: Roy Søbstad

Opprettet: 22. desember 2016 13:21

Sist oppdatert: 22. desember 2016 14:02

Kommentarer