News article image

Til søknadsfristen 1. juni kom det inn 38 søknader om til sammen 313 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 95 000,- er fordelt på 16 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Ida Willadsen - 5000,- til UNIS-festivalen 2017. Som i fjor ønsker musikkstudentene Ida Willadsen og Mona Krostad å arrangere en festival der unge, lokale artister får muligheten til å opptre. Arrangementet går av stabelen i Markveien 2M i Trondheim 2. september og er åpent for alle.

Jon Olav Sandal - 5000,- til musikkvideo. I august skal Jon Olav og bandet hans, som også heter Jon Olav, slippe sin debutsingel “Hei Erna”. Sammen med filmskaperen Martin Bremnes planlegger de i den forbindelse å spille inn en video med en humoristisk og nonchalant tone som matcher Jon Olavs uttrykk og image.

Ida Goldberg - 5000,- til workshop-holdere. Skrivelyst er en skriveleir for unge fra 13 år og oppover, som med ett unntak har vært arrangert årlig siden 2007. Leiren inkluderer workshops, forfatterbesøk, og grupper hvor man får muligheten til å dele og få tilbakemelding på tekstene sine. Skrivelyst 2017 arrangeres på Portåsen i Buskerud 1.-4. august.

Fra en tidligere Skrivelyst-leir

Ingerid Gullerud - 5000,- til sommerworkshop. Redaksjonen i kunstmagaisnet Fletta har påtatt seg å bidra til oppussingen av de gamle kontorlokalene GreenHouse i Oslo. Der skal de blant annet male vegger, henge opp malerier og lage donoveller. De kommer til å bruke en to ukers tid i sommer på prosjektet.

David Grytten - 8000,- til singelutgivelse. Rap-/R&B-duoen Eirik Aas & David Grytten skal gi ut singelen “De får ikkje tak i oss” på egen label. I den forbindelse ønsker de å lage en serie illustrasjoner og en animasjonsvideo i samarbeid med de etablerte kunstnerne James Neilson (MF Doom) og Mikael Fløysand (Lars Vaular). Eirik og David er til vanlig med i rapgruppen Hester V75.

Filip Andersen - 8000,- til kortfilmen “Utenforskap”. Sammen med tre andre planlegger Filip en kortfilm med sosial angst som tema. Gruppen jobber med manuset nå, skal spille inn i løpet av sommeren og har som mål å ha en film av høy kvalitet ferdig i september. Deretter håper de å få filmen vist på norske festivaler.

Eivind Aalen Øi - 3000,- til fotoprosjekt. I løpet av sommerferien har litteraturstudenten Eivind tenkt å reise rundt i Hordaland på ungdomsbillett for å ta bilder. Meningen er å vise frem naturen, bygdene og menneskene man kan oppleve uten å måtte dra på kostbare utenlandsreiser. Det ferdige prosjektet skal Eivind vise frem på nett.

Et tidligere reisebilde av Eivind Aalen Øi (utsnitt)

Erlend Tredal - 5000,- til innspilling av to singler. Den energiske kristiansandskvintetten Cheap Karma vil til høsten gi ut to singler for å skape blest i forkant av sin første europaturné. Bandet fikk mange lovord da de i 2016 ga ut en EP spilt inn med den engelske produsenten Paul Reeve (Muse, Razorlight, Supergrass). (Bildet på toppen av denne siden er av Cheap Karma.)

Cheap Karma - “Silence of Youth” (2016)

Livasvae - 10 000,- til konseptutvikling for band. I juli skal bandet Soft Punch på releaseturné på vest- og østlandet. I den forbindelse ønsker de å utvikle sceneopptredenen sin til å handle om noe mer enn bare musikk. Bandet skal kle seg i hvitt, de skal øve inn koreograferte bevegelser og i samarbeid med fotograf Malene Kristopine Kolstø Økland skal de spille inn en film til bruk under konsertene.

Soft Punch - “So Don’t You Go”

Atchayan Konesaraja - 2000,- til kortfilm. “Bli, litt til” handler om kjæresteparet Emma og Julia som må ta farvel på grunn av samfunnets normer om homofili. Innspillingen skjer i Bergen og filmen skal være ferdig 23. juni. Atchy, som for tiden går siste år på fagskolen Noroff, står for både regi og foto.

Tanja Silvestrini - 10 000,- til fargeleggingsbok. Sammen med Kaja Josefine Larsen skal Tanja i sommer lage en fargeleggingsbok. De ser dette som en sjanse til å eksperimentere med teknikker og utvikle seg som illustratører, og har dessuten merket seg at fargeleggingsbøker er populære blant både store og små for tiden. Tanken er en utgivelse på Fletta forlag til høsten.

“Personlig vekst” (utsnitt) - en eldre tegning av Tanja Silvestrini

Johan Helland - 5000,- til konsert. Soulbandet Dark Roast holdt sin første konsert på Belleville i Oslo 9. juni. Fordi både bandet og størsteparten av publikummet deres er studenter, var det viktig for dem å holde en lavest mulig billettpris. Frontfigur og låtskriver Johan har en bachelor i utøvende rytmisk musikk fra NLA Høgskolen Staffeldtsgate.

Dark Roast

Sune Jakobsen - 5000,- til filmeksperiment. To unge regissører med hver sin unike stil har gitt seg ut på et vågalt eksperiment: Simon skriver manus i sin stil, Sune reviderer manuset til sin stil for så å gi det tilbake til Simon som regisserer det i sin regi-stil. Simon Kristiansens tidligere filmer er blitt vist ved flere filmfestivaler mens Sune “mr.Sunney” Jakobsen har regissert musikkvideoer for blant andre Bjørn Hellfuck.

Rerun from Simon A. Kristiansen on Vimeo.

Julian Flaaten - 5000,- til kortfilm. Monumental Media er en ungdomsgjeng som det siste året har laget kortfilmer, reklamer og aftermovies i Grimstad og Arendal. Med “Blodtørst”, som Julian har skrevet manus til, har gjengen satt seg fore å lage en kortfilmversjon av Stephen King-grøsseren “Misery”. Prosjektet blir utført 14.-17. juli.

Eilert Berre Ellefsen - 5000,- til albuminnspilling. Rockbandet Din Våte Drøm fra Oslo har lenge drømt om å gi ut album. Nå er planen klar for innspilling og miksing av syv låter i studio samt tre–fire mer uformelle låter som skal spilles inn privat. Målet er å få flere spillerjobber og å nå ut til et større publikum.

Din Våte Drøm

Joakim Rainer Petersen - 9000,- til studioinnspilling. Duoen Rainer/Kolberg, som består av jazzpianisten Joakim Rainer Petersen og trommeslageren Ole Thomas Kolberg, planlegger å spille inn en plate med fritt improvisert musikk i Store Studio i Bodø. Innspillingen skal skje med publikum til stede og vil bli gjennomført i løpet av august.

Neste søknadsfrist er 1. august!

Forfattet av: Roy Søbstad

Opprettet: 21. juni 2017 15:06

Sist oppdatert: 21. juni 2017 15:51

Kommentarer