News article image

Musiker og låtskreiver Sheila Simmenes har vært vår GjesteMentor i august, og her er hennes betraktninger om oppholdet mens hun takker for seg.

Kjære alle fine kunstnere i Trafo - tusen takk for alt det vidunderlige dere skaper. Det har vært en herlig opplevelse å oppdage verkene deres, i form av dikt, tekster, bilder, musikk, design++ Kreative krefter er verdifulle og en viktig del av fremtiden vår. Takk for at dere skaper. Takk for at dere deler.

For meg som musiker, har det vært en spennende og krevende oppgave å gi tilbakemelding på et så bredt og deilig spekter av kunst som dere skaper. Det er med ydmykhet at jeg kommer med forslag og tips på verk som billedkunst, tekst og foto - som ligger et lite trinn utenfor det jeg jobber mest med til vanlig. Men, vi skal heller ikke være så redde for å komme med tilbakemeldinger til hverandre. Kunst skapes ikke for at dannede fagfolk skal synes det er bra eller riktig - men for å gi folk en følelse, et inntrykk. For å skape tanker og refleksjon.

Derfor støtter jeg tanken til Eirin Gundersen (gjestementor i juli), når hun oppfordrer til at Trafo-medlemmer i større grad kan kommentere og gi tilbakemeldinger til hverandre. Det å høre at noe man har skapt gir gjenklang hos en fremmed, er noe av det vakreste jeg vet. Du kan gi mye glede, støtte, utvikling ved å dele dine tanker. Kanskje til og med finne en ny kunstnervenn du kan jobbe med videre?

Det å få tilbakemeldinger på kunsten sin kan også være en litt rar opplevelse. Det er nært og det er sårt - så det kan nesten føles litt som et overtramp når noen kommer og skal mene ting om det man har skapt. Men det er slik man lærer, utvikler seg og vokser. Lytt til alt, men ta kun med deg det som føles riktig ut for deg. Du er alltid sjefen over eget verk og ingen kan fortelle deg hvordan det egentlig skal være. Men lytt, test ut og kjenn etter hva som føles riktig ut for deg.

Alle mine tilbakemeldinger er forslag, tanker og refleksjoner rundt verket. Det er ikke noe rett og galt i kunst, og jeg har ingen hemmelig fasit. Det gir meg desto større glede når dere melder tilbake og sier at kommentarene har vært til hjelp.

Det har vært mange gode verk som har blitt lagt ut i løpet av august, og jeg har prøvd å kommentere på de fleste. Det er noen navn som har stukket seg litt ekstra ut for meg:

Benedicte Steinbakk - med kjære dagbok 10.08.2017 og kjære dagbok 21.08.17
Benedicte skriver med et fantastisk fargerikt, melankolsk og vakkert språk. Det har vært en fryd å lese tekstene henne.

Levi Holt Brattland - med Gameboy
Levi har skrevet og produsert en perle av en låt som jeg har kost meg masse med. Finurlig og digg lydbilde, cocky og upretensiøst på samme tid.

Nora Savosnick - Anna
Bildene til Nora er både rike og minimalistiske på samme tid. Komposisjonen og fargespillet virker gjennomtenkt og samtidig effortless. Hun er en fantastisk kombinasjon av talent og kompetanse.

I løpet av den siste måneden har jeg blitt rørt, imponert og begeistret av verkene dere har delt. Det er et så fantastisk mangfold av unge kunstnere, og jeg gleder meg til å følge med videre.

Fun fact: CD-coveret til “Litt Mer” og “Skammens Diskotek” av Sam & Sky, er designet av collage-kunstneren Taudalpoi, etter at vi oppdaget ham på trafo.no

Tusen takk for meg

Sheila Simmenes

Forfattet av: Adrian Andersson

Opprettet: 1. september 2017 11:17

Sist oppdatert: 2. oktober 2017 10:37

Kommentarer