TrafoTalent for september er Becky Aberra med «IF YOU LOVE ME WATER ME».

Publisert 4. oktober 2017

Sist oppdatert 31. oktober 2017

News article image

Fotograf og tegner Dona Gashi har kost seg med alle dere utforskende kunstnere i september. Les mer her om hvilke verk som stakk seg ut for Dona og hvorfor akkurat «IF YOU LOVE ME WATER ME» ble valgt.

Septemberaktiviteten på Trafo vitner om et behov for å sette ord på ting, bokstavelig talt og figurativt. Innsendingen av tekster er jevn gjennom hele måneden, men også fotografi som fortellerredskap er tilstedeværende.

Mange av våre unge kunstnere viser en modenhet i det de forsøker å se utenfor seg selv og gjøre andre til hovedperson. Slik som Marcus Langnes fotografier, som ser ut til å forsøke å fange en menneskelig varme, dette er spesielt synlig i hans portretter.

Linn Eielsen bruker et tegneserieformat som et medium for å forsøke å sette ord på sine morsomme observasjoner og opplevelser mens Oliwia Katarzyna Owczarzak og Paulina Kitty Sowa utforsker strøkets muligheter. De to er en slags motsetning det er morsomt å stille opp mot hverandre, Oliwia med sine varierende og utforskende svart/hvit tegninger og Paulina med sine fargesterke malerier.

I dette havet av fortellinger og utforskning var det likevel et verk som skilte seg ut denne måneden. Becky Aberra’s IF YOU LOVE ME WATER ME er både tydelig og subtil. Tegningen er sterk i det den illustrerer en sårbarhet, samtidig som den voksende spiren tyder på et begynnende potensiale. Den tilhørende teksten, med sin overskrift i store bokstaver og tydelige krav viser at dette er et kunstverk som tørr å rope høyt på tross av sitt lille format. Jeg liker også veldig godt at tegningen har et stort blankt rom rund seg og ikke er kuttet til et mindre format, som om den sier «jeg har også en verdi og en plass, selv om jeg er liten».

Verket snakker til meg, både med og uten tekst og forteller meg at det ønsker å bli tatt på alvor. Det etterspør min oppmerksomhet og ber meg komme nærmere, for å fortelle meg en historie.

Det blir spennende å følge med videre på Aberra og se hva spiren vokser til.

For mer om Dona Gashi, se nettsted.