News article image

Til søknadsfristen 1. oktober kom det inn 56 søknader om til sammen 496 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 127 500,- er fordelt på 24 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Markus Hagen Henriksen - 6000,- til kortfilm. Sammen med Jonathan Kristiansen har Markus fra Ullensaker laget flere kortfilmer og musikkvideoer, men med kortfilmen “Pappa” vil de for første gang jobbe ut fra et ordentlig budsjett. Pengene skal gå til skuespillere, sminkør, musikk, mat, transport og lokasjoner. Markus og Jonathan ser dette som et steg på veien til å få lage spillefilm.

Heine & Mattis - "Bully" from Markus Hagen Henriksen on Vimeo.

Dorothea Økland - 7000,- til albuminnspilling. 13.-14. januar 2018 skal impro-trioen Kanute spille inn sitt debutalbum. Siden oppstarten høsten 2016 har trioen spilt en rekke konserter og våren 2017 vant de konkurransen “Jazz i sikte” i regi av Vestnorsk jazzsenter. Frode Gjerstad, en av Norges ledende fri-improvisatører, skal være tekniker og produsent.

Kanute. Foto: Malene Kristopine

Karolina Eriksen - 8000,- til litteraturtidsskrift. Lasso er et non-profit tidsskrift tilknyttet Universitetet i Oslo som trykker tekster av unge, upubliserte forfattere. Målet er å skape en åpen arena for praktisk arbeid med litteratur, enten det dreier seg om kreativ skriving eller redaksjonsarbeid. Årets tredje utgivelse, #3 LØGN, blir sluppet med fest 24. oktober.

Litteraturtidsskriftet Lasso #2 VÆR

Nora Savosnick - 8500,- til trykking av kunstbok. Nora, som studerer fotografi ved Oslo fotokunstskole, har fulgt en transseksuell israelsk soldat som konverterer til ortodoks jødedom. Kunstboken “Sex Will Always Exist” består av 20 bilder og tre tekster som fokuserer på sex og gender sett i lys av feminisme og religion.

Nora Savosnick - “Født” (utsnitt)

Benedicte Dahm - 4000,- til skrive- og illustrasjonsworkshop. Fletta kunstmagasin skal arrangere to workshops denne høsten, én om skriving og én om illustrasjon. Workshopene skal gå over to helger i oktober og november, og målsettingen er å skape engasjement rundt illustrasjon og skriving for unge.

Eivind Kristiansen - 5000,- til pop up-galleri. Eivind og kameraten Mathias Emil Ugedal Riis, som begge er kunstnere, gjorde seg gode erfaringer med å vise kunsten sin i et pop up-galleri i fjor. Nå ønsker de å invitere med seg flere venner og leie et lokale på Grünerløkka i Oslo i desember. Målet er å inspirere hverandre og å høste mer erfaring.

Eivind Kristiansen - fra utstillingen på Døgnfluen pop up-galleri

Atchayan Konesaraja - 5000,- til musikkvideo. Atchy er utdannet filmfotograf fra Noroff fagskole, og ønsker å utvikle sine ferdigheter som fotograf og regissør. Med utgangspunkt i Live Sollids låt “My Empty Apartement” har han tenkt å vise kontrasten mellom det han kaller “dags- og kveldssamfunnet” inne i en leilighet. Prosjektet er planlagt gjennomført i Bergen i midten av november.

Aslak Aune Nygård - 10 000,- til danseforestilling. Aslak ble våren 2017 uteksaminert fra Balletthøgskolen i Oslo med en bachelor i samtidsdans. Med soloforestillingen “Beretninger om et varslet brudd” ønsker han å utforske alternative arbeidsstrukturer. Aslak er i kontakt med flere potensielle visningssteder og håper å kunne fremføre den ferdige soloen i februar 2018.

Aslak Aune Nygård

Elise de Ruiter - 5000,- til fanzine. En gruppe studenter ved forfatterstudiumet i Bø skal produsere en fanzine med tekster fra studentene. Fanzinen kommer også til å inneholde bidrag fra forfatterutdanningene i Bergen og Tromsø. Prosjektet gjennomføres i løpet av november.

Ingeborg Karlsby Wiulsrød - 3000,- til fanzine. Ingerborg jobber med en tegneserieroman om en jente som er sjenert. I fanzinen “Shy” vil hun vise frem konseptkunsten til tegneserien. “Shy” ble tilgjengeliggjort på Bergen Art Book Fair 2017 i oktober.

“Shy” - en fanzine av Ingeborg Karlsby Wiulsrød

Aksel Rogstad - 5000,- til utgivelse av elevverker. En gruppe på syv elever ved Foss videregående i Oslo ønsker å videreføre en tradisjon med å publisere tekster, bilder, malerier og dikt laget av elevene under navnet “Bruddstykker”. Elevene har tidsfrist ut 2017 til å sende inn bidrag og lanseringen er planlagt å skje 13. mars 2018.

Fra lanseringen av “Buddstykker 2017”

Maren Wesseltoft - 7500,- til performance. Maren er utdannet innen klesdesign men ønsker nå å begi seg inn på performancekunst. I samarbeid med blant andre danseren Aslak Aune Nygård utvikler hun forestillingen “Vibreur” gjennom workshops. Målet er å skape sterke sanselige opplevelser i rom. Prosjektet skal presenteres i slutten av november.

Tyra Ottilia Nan Embäck - 6000,- til søknadsarbeider. Tyra jobber med flere verker innen maleri og skulptur, som hun skal bruke når hun leverer søknader til kunstskoler. Skolene hun planlegger å søke er de i Düsseldorf, Braunschweig, Frankfurt og Wien. For tiden går Tyra på Kunsthøgskolen i Bergen.

Verker av Tyra Ottilia Nan Embäck

Marcus Langnes - 3000,- til fotoprosjekt. Marcus ønsker å ta såkalte “headless”-bilder. Det vil si at man tar fire bilder på samme plass, både med og uten person, og så fjerner hodet i etterkant. Bildene vil Marcus ta i Arendal og i studio.

Portrettfoto tatt av Marcus Langnes (utsnitt)

Frida Feline Nilsen - 5000,- til ep eller album. Frida har laget demoer til fem sanger på egen hånd, og ønsker nå å gjøre dem ferdig med “ekte” instrumenter. Prosjektet skal gjennomføres i samarbeid med dyktige musikere fra stavangerregionen med oppstart nå i oktober–november. Frida har en bachelorgrad i elektronisk musikkproduksjon fra The Academy of Contemporary Music i England og studerer nå ved Fakultet for utøvende kunst ved Universitetet i Stavanger.

Linn Eielsen - 4000,- til tegneseriehefte. Linn poster ukentlig tegneserien “L-innsikt” på Facebook, og har etter hvert fått en ganske stor fanbase. I anledning av at “L-innsikt” fylte ett år nå i høst, har Linn satt sammen et hefte med striper, noveller og litt forskjellig. Serien handler om hvordan det er å være ung i dag.

Bildet på toppen av denne siden er et utsnitt av forsiden på Linn Eielsens tegneseriehefte

Paria Ahmadzadeh - 2500,- til produksjon og markedsføring av singel. Paria lager musikk innen sjangerne R&B, soul, funk og pop, og ønsker å lage en singel i samarbeid med en amerikansk produsent hun er blitt kjent med via Soundcloud. Hun skriver egne tekster og spiller både gitar og piano.

Paria - “Part of This”

Camilla Hanssen - 5000,- til danse- og teaterworkshop i Tsjekkia. Camilla er blitt spurt om å komme til Praha for å holde workshop i showdans – en kombinasjon av teater og dans, basert på moderne-, klassisk ballett- og jazzteknikk – for barn i forskjellige aldre. Hun har nettopp begynt på et bachelorstudie ved Musical Theatre i London, og ser dette som en fin mulighet til å utvikle seg både som pedagog og artist.

Amalie Holt Kleive - 7000,- til samarbeid med profesjonell musikkprodusent. I snart fem år har Amalie skrevet og produsert pop-/jazz-/elektronika-låter i sitt lille hjemmestudio på rommet. Nå klør hun etter å videreutvikle og ferdigstille musikken sin med en profesjonell produsent. Amalie har de siste fire årene studert jazz ved Griegakademiet i Bergen.

Amalie Holt Kleive

Clara Fedida Claussen - 5000,- til grafisk bildeserie. Clara ønsker å utvikle seg innenfor grafikk med fokus på lineoleumstrykk. Ideen er å lage forskjellige motiver med menneskelignende figurer i bevegelse som kan utgjøre en bildeserie. Når prosjektet er fullført, håper Clara å få vist trykkene for eksempel på en utstilling og/eller i en liten bok. Hun bor i Oslo og jobber hjemme hos seg selv.

Kristina Vårlid - 5000,- til gitarfestival. Kristina vil arrangere en klassisk gitarfestival for barn og unge. Hun samarbeider med høyt kvalifiserte studenter fra Norges Musikkhøgskole og gitarinterreserte på alle nivåer fra 8–20 år kan delta. De Unges Gitarfestival går av stabelen 26.–29. april 2018 i Oslo. Kristina selv fullførte sin bachelor ved Prins Claus Conservatorium i Nederland i juni 2017 med høyeste karakter.

Til høyre: Plakat for De unges gitarfestival 2018

Catherine Olivia Bell - 5000,- til kortfilm. Catherine har rollene som manusforfatter og skuespiller i kortfilmen “Naked Before You”, som tar for seg temaet borderline personlighetsforstyrrelse. Prosjektet skal utvikles i løpet av høsten og filmes til våren. Catherine er elev ved IB-linjen på Elverum videregående skole.

Iver Finne - 2500,- til utvikling av foldekniver. En foldekniv har ikke bare en praktisk funksjon, men er også et objekt med kulturell verdi og tilknyting. Iver sitt prosjekt er å hente inspirasjon fra håndverkstradisjoner i Asia og Norden og kombinere dem til et unikt produkt. Iver, som er oppvokst på Voss, har blant annet jobbet på en bestikkfabrikk i Kina.

Judith Børtveit - 3500,- til kortfilm. Kortfilmen “Den som hvisker”, som er basert på et manus av Judith, handler om maktforholdet mellom to karakterer gjennom et helt tiår. Innspillingen skal skje i bergensområdet i høst, og Judiths viktigste samarbeidspartnere er regissør Villiam Håland Aasheim og fotograf Maria Fjellstad.

Neste søknadsfrist er 1. desember!

Forfattet av: Roy Søbstad

Opprettet: 29. oktober 2017 15:00

Sist oppdatert: 3. november 2017 13:32

Kommentarer