News article image

Animatør, illustratør og grafisk designer Ingrid Marie Hjelmerud har vært GjesteMentor på Trafo i oktober. Når hun nå takker for seg så har hun noen konkrete råd og ønsker: Ikke vær redd for å kaste dere ut i ukjent farvann, gi tilbakemeldinger til hverandre, og aldri legger kreativiteten på hylla! Trafo takker så mye for besøket, og sier på gjensyn!

Jeg vil starte oppsummeringen min med å berømme alle som har lagt ut helt fantastiske, kreative og inspirerende bidrag i oktober måned! Å se så mange talenter samlet på en digital plattform har fått meg til å føle meg veldig ydmyk; det har vært en drøm å være gjestementor for dere alle!

Jeg synes også dere er flinke til å kommentere på hverandres verk; fortsett med dette! Ikke vær redd for å kaste dere ut i ukjent farvann; arbeider du med musikk er det ingenting i veien for å kommentere og gi konstruktiv tilbakemelding på et dikt eller et bilde. Kunst kan tolkes på uendelig mange måter og blir individuelt oppfattet!

Jeg har selv kompetanse innen bilde og film/animasjon, men jeg synes det har vært helt fantastisk å kunne drøfte dikt og musikk med bidragsytere her inne. Husk at selv om jeg er gjestementor er det lov å stille oppfølgingsspørsmål til tilbakemeldingene. Jeg kan tolke et verk i en annen retning enn det som var intensjonen, og jeg har satt kjempestor pris på tanker rundt mine tolkninger fra kunstneren selv!

Å gi tilbakemeldinger til hverandre er viktig, og kan hjelpe til med en kreativ utvikling, så ikke nøl med å kommentere hos hverandre; slik skaper man mer bevissthet rundt det man lager, men får i tillegg et kreativt nettverk dere kan ha nytte av senere. Ikke minst kan man få seg nye venner og kreativ input her inne. Det er viktig!

Jeg vil trekke frem noen bidragsytere som traff meg veldig.

Den første er tekstene til Tuva Vik. Tuva er flink til å skape bilder med ordene sine, spesielt med diktet «De unevnte» - en fantastisk sår og godt skrevet tekst. Tuva har skrevet flere tekster i oktober og er en aktiv bidragsyter og har et stort talent!

Elise Skaug er en som også tok oppmerksomheten min. Hun jobber innenfor mange medier, både foto, illustrasjon og maleri. Hun har et skarpt øye for farge, komposisjon og er teknisk veldig god.

Jeg vil også si takk til alle dere som har lagt ut mange bidrag i oktober. Jeg ser at dere jobber mye kreativt og er aktive på Trafo, både med å legge ut egne verk, men også med å kommentere på andre. Fantastisk jobba! Jeg er utrolig imponert over alle som har bidratt i oktober, og håper dere aldri legger kreativiteten på hylla; dere er altfor flinke til det!

Illustrasjon: Ingrid Marie Hjelmerud

Forfattet av: Idunn Sem

Opprettet: 31. oktober 2017 10:40

Sist oppdatert: 31. oktober 2017 11:43

Kommentarer