100 500,- fordelt på 24 prosjekter

Publisert 22. desember 2017

Sist oppdatert 22. desember 2017

News article image

Til søknadsfristen 1. desember kom det inn 46 søknader om til sammen 365 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 100 500,- er fordelt på 24 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Liva Sværen - 5000,- til musikkvideoinnspillinger. I november 2018 slipper bandet Soft Punch sin første EP. I den forbindelse skal de produsere en “visuell EP”; en minnepinne med fire sammenhengende musikkvideoer. Videoene skal spilles inn i Oslo i mars. Soft Punch er et ambisiøst popband med utspring fra jazzlinja på Sund folkehøgskole og jazzkonservatoriet i Stavanger.

Soft Punch - “So Don’t You Go”

Mira Næss - 2000,- til portrettprosjekt. Fotointeresserte Mira ønsker å gjennomføre et portrettprosjekt med utgangspunkt i seg selv og tre barndomsvenninner. Hvert bilde skal ha et universelt tema – sårbarhet, styrke, nysgjerrighet, usikkerhet og så videre – som berører det å være ung. Prosjektet skal kulminere i en utstilling mot slutten av skoleåret 2018.

Amund Kleppan - 5000,- til reisestøtte for band. Aloft Quartet er en akustisk jazzkvartett med unge skandinaviske musikere som nettopp har fullført innspillingen av sitt første album. I den forbindelse skal de turnere i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland i perioden 18.–27. januar 2018.

Aloft Quartet

Joakim Tutturen - 5000,- til filminnspilling. Sammen med en gruppe medelever ved Westerdals Oslo ACT jobber Joakim med en film hvor budskapet er “begrensninger eksisterer kun hvis du bestemmer deg for å tro på dem.” Historien skal fortelles uten ord. Joakim har tidligere blant annet deltatt på innspillingene av “Snømannen” og “Den 12. mann”.

Fra Joakim Tutturens filmprosjekt

Magnus Breitenstein - 4000,- til kortfilm. Sammen med sine venner Johannes og Louis har Magnus skrevet manus til en kortfilm om det usagte som eksisterer mellom mennesker. Mens et kjærestepar snakker sammen i sengen, klippes det til surrealistiske og metaforiske scener som viser karakterenes indre sjeleliv og dynamikken dem i mellom. Innspillingen skal foregå i Drøbak, Gamlebyen og Asker i januar, og målet er en film som kan presenteres for NRK og filmfestivaler.

Karen Lynne Bjerknesli - 6500,- til promotering av dansevideo. Karen og Aslak Aune Nygård, som begge ble uteksaminert fra Kunsthøgskolen i Oslo ved Balletthøgskolen våren 2017, ønsker å lage en promoteringsvideo av sin duett “Jeg er en hermafroditt”. Promotering er viktig i et fagfelt der det hvert år utdannes rundt 100 dansekunstnere i Norge.

Samuel Midteide - 2000,- til fotoprosjekt. Inspirert av den amerikanske fotografen Nan Goldin jobber Samuel med en dokumentarisk bildeserie i snapshot-format. Målet er å fange øyeblikket og fortelle en historie med bare ett bilde. Samuel er elev ved kunstlinjen på Oslo By Steinerskole, hvor han skal delta på en utstilling i april neste år.

“Inga” (utsnitt) av Samuel Midteide

Håkon Rybakken - 3000,- til fotobok. Håkon er fotostudent ved Sund Folkehøgskole, hvor hans hovedprosjekt er en fotobok. Boken skal vise et tverrsnitt av det han har jobbet med – naturfoto, portretter, nattfotografering, stemningsbilder, konserter og så videre – og han skal blant annet bruke den til å søke seg inn på Norsk Fotofagskole i Trondheim til høsten.

“Alexanderplatz Tram” (utsnitt) av Håkon Rybakken

Johan Julius Køber - 4000,- til sluttproduksjon av EP. Johan er i god gang med å lage en hiphop-EP som kombinerer elektronikk og live-instrumentasjon. Planen er å ha en utgivelse klar i mai. Johan, som for tiden studerer musikkteknologi i Trondheim, kom på 2. plass i norsk poesislam i 2016 og har tidligere gitt ut hiphop under navnene Paro og U-sving.

U-sving - “Sjelmusikk Del 2” (2015)

Peder Johansson - 8000,- til dokumentarfilm. Det finnes mange bøker, artikler, filmer og dokumentarer om kunstnere som allerede har oppnådd berømmelse, men filmstudenten Peder ønsker å dokumentere den usikre reisen til fremtidens prominente kunstnere. Filmen hans har tittelen “Scandinavia Bohem” og skal følge de unge fotografene Celeste og Petter. Opptakene blir gjort i perioden desember til april.

Sondre de Flon - 5000,- til pilotepisode av webserie. “Sånn ble låten til” er en webserie hvor norske musikere bryter ned egne låter og forteller historien om hvordan de ble laget. Planlagt innspilling er våren 2018. Lansering blir sommeren 2018. Sondre studerer dokumentarregi ved Den Norske TV-skolen på Lillehammer, og vil bruke dette dette prosjektet til å utvikle seg som regissør.

Edvard Munch Ensemble | The Blue Room from minitravolta on Vimeo.

“Edvard Munch Ensemble - The Blue Room” - et tidligere prosjekt av Sondre de Flon

Hannah Brevik - 5000,- til lanseringsfest. Fletta kunstmagasin har lansering av sin tredje utgave med temaet “Skal vi leke?”. Denne lanseringsfesten skal ha større fokus på utstilling enn tidligere fester, noe som blant annet vil innebære performance art, foto, maleri, installasjon og poesi. Arrangementet vil finne sted på Fornebu 26. januar og redaksjonen forventer rundt 300 gjester.

Invitasjon til slippefest for Fletta kunstmagasin #003

Matilde Wedzicha - 2000,- til utstilling. Matilde og Kjersti, som begge studerer ved Einar Granum Kunstfagskole, skal ha en felles utstilling på Galleri Vekta i Oslo 9.-13. februar 2018. De har bestemt seg for å jobbe med penn og at alle verkene skal være i svart-hvitt.

Matilde Wedzicha - “Every Line Is a Language” (utsnitt)

Thea Pauline Stenbakken Östgård - 2000,- til trykking av magasin. Pauline ønsker å lage et papirmagasin, noe man man kan kjenne på og som tar litt lenger tid å konsumere enn det vi får servert på nettet. Magasinet skal hete “mandag.” og vil inneholde foto, tekst, lyrikk og illustrasjon. Pauline studerer medier og kommunikasjon ved HiOA.

Irene Kaltenborn - 5000,- til produksjon av fanzine. Irenes prosjekt er basert på et opphold på Karlsøya i Troms, hvor hun har fulgt en gruppe mennesker som lever i fellesskap på siden av samfunnet. Irene, som går siste året på Oslo Fotokunstskole, ønsker å hylle motkraften de representerer med en billedfanzine. Prosjektet skal gjennomføres i løpet av desember og ferdigstilles i januar.

Leonard van Vuuren - 2000,- til kunstmateriell. Etter å ha jobbet seg gjennom en rekke forskjellige maleteknikker det siste året, har Leonard funnet et utrykk som han føler seg trygg på. I sommer var han ferdig utdannet ved Krabbesholm Højskole i Danmark. Bildeserien han er i gang med nå vil hjelpe ham med å etablere seg i miljøet og å finne ut hvem han er som kunstner.

Linn Høgåsen - 5000,- til trykk av kunstmagasin. Fletta kunstmagasin, som er en åpen arena for uoppdagede kunstnere, skal gi ut et hefte med temaet “Skal vi leke?”. Håpet er at dette skal inspirere bidragsyterne til å leke seg med stil, farger og barnlig tematikk. Magasinet trykkes opp rett etter jul, og vil være klart i slutten av januar. Det skal som før være gratis.

Til høyre: Fletta kunstmagasin #001

Kristine Moen - 6000,- til kunstprosjekt. Kristine har det siste året, ved siden av sin jobb som grafisk designer, jobbet med et prosjekt som setter fokus på kvinnelig seksualitet. Det består av en printserie med visualiseringer av kvinneorgasmer, laget med utgangspunkt i opptak av ekte orgasmer. Kristine regner med å bli ferdig i mars 2018. Resultatet vil hun sende til diverse gallerier og prøve å få stilt ut.

Christian de Bruin - 2000,- til øving før kunstskole. Christian fra Kristiansand har planer om å gå på kunstskole til neste år. For å produsere mer og generelt bli bedre til å tegne og male, ønsker han å lage en nettside til arbeidene sine. Siden skal drives av hans kamerat Julian Emil Sannes Opedal.

Simon Nome - 2000,- til EP. Under artistnavnet Kakaosimon lager Simon fra Oslo musikk i landskapet mellom hiphop, elektronisk musikk og jazz. EP-prosjektet gjennomføres i eget studio høsten 2017, samt i et miksestudio i desember, og resultatet skal være klart for digital distribusjon rundt nyttårstider.

Kakaosimon - “Ung Appetittvekker”

Hedda Åkenes-Johnsen - 6000,- til familieforestilling. Attitude teater, som ble startet i 2016 for å bedre teatertilbudet for unge i Romerike, har laget en revidert versjon av “Alice i Eventyrland” kalt “Alex i Eventyrland”. Skjult under humor, kostymer og gale karakterer, handler stykket om hvordan gutter lærer å skjule følelsene sine. Det er sju skuespillere i forestillingen som skal framføres på Folkets hus Strømmen 19.–21. oktober 2018.

Tobias Bakke - 5000,- til kortfilm. Tobias skal produsere en kortfilm han har jobbet med de siste to månedene. Han har manus, “shootlist” og produksjonsplan klar, og har satt seg som mål å bli nominert til Amandus-Filmfestival under kortfilm-katagorien fiksjonsfilm. Tobias går andre året på medieproduksjon på Elvebakken videregående skole.

Kristine Wathne Askildsen - 3000,- til bok. Kristine har møtt og fotografert 17 samlere og orginaler fra forskjellige storbyer og tettsteder i Norge, og skal nå samle bildene i boken “Mania”. Tanken er å vise frem mennesker som tør å skille seg ut i et samfunn preget av konformitet. Kristine tar for tiden en bachelorgrad i billedkunst på kunstfakultetet ved NTNU i Trondheim.

Brudekjolesamler fra Kristine Wathne Askildsen sitt fotoprosjekt

Matias Seip - 6000,- til kortfilm. Sammen med Balder Blinkenberg og Rasmus Sætersdal skal Matias lage en 20–30 minutter lang stumfilm med tittelen “Stumtjeneren”. Filmingen skal foregå på location i bynære områder som Mannsverk og Nøstet i Bergen mellom 6. og 20. november. Trioen vant i fjor Amandus Ung for beste animasjonsfilm med “Dette er ein blobb” (bildet på toppen av denne siden er hentet fra den).

“Dette er ein blobb” - kortfilm av Sneip Studios

Mathias Eek - 6000,- til filminnspilling. “Bingo, bingo” er en film om krig og kjærlighet i en obskur norsk bygd. Blant skuespillerne er Nils Sletta (kjent fra blant annet “Berlinerpoplene”) og Wenche Medbøe (Det Norske Teateret). Innspillingen ble gjort i oktober og målet er å bli ferdig med etterarbeidet til 1. mars. Mathias er en 22 år gammel manusforfatter og regissør fra Hamar.

Double Seats | Short Film | 2016 from Mathias Eek on Vimeo.

“Double Seats” (2016) - en tidligere kortfilm av Mathias Eek

Neste søknadsfrist er 1. februar!