News article image

I mars har Trafo gleden av å ha den tverrfaglige skaperen Ilavenil Jayapalan som GjesteMentor. Bli nærmere kjent med ham i dette intervjuet.

Hvem er du?
Jeg er en 26 år gammel kar fra den Eelam Tamilske diasporaen som er oppvokst på Veitvet i Groruddalen som tenker veldig mye, i alle retninger - hele tiden. Jeg er masterstudent på KHIO, men jobber sykelig mye med forskjellige prosjekter utenfor skolen, hvilket resulterer i at jeg for tiden prøver å ikke jobbe så mye og fokusere på privilegiet det er å være student, og ikke haste meg inn til et evig yrkesaktiv liv.

Jeg er veldig opptatt av den kreative energi og hvordan man kan bruke denne for samfunnets progresjon, fordi jeg er overbevist om at det er mangelen på kreativ energi innenfor aktivistiske formål som gjør at ting stopper litt opp, eller går i loop. Mye av den kreative energien jager kapital. Derav er det også naturlig at jeg interesserer meg for pedagogikk og apparater i samfunnet som har med skapelsen og videreføringen av kreativ energi å gjøre.

Jeg dveler en del over hvordan kreativitet, kunnskap og interaksjon kan skape forandringer i samfunnet, og over distribusjon - hvem får sett hva? hvem får vite hva? - og hvordan? og hvorfor!

På andre sia elsker jeg å skape ting jeg syns er vakkert og estetisk “pleasing”, og å eksperimentere med hvor langt man kan skape noe organisk og forførende i noe totalt digitalt - hvor langt kan man gå før et verk mister det menneskelige, eller hvor langt kan man føre det menneskelige i noe ikke-menneskelig?

Jeg elsker å utforske intuisjon, improvisasjon og teknologisk forbedret spiritualitet.

Hvilke uttrykk er det du jobber med?
Jeg er en tverrfaglig (transdisciplinary) skaper, som jobber enten veldig mellommenneskelig eller totalt alene innenfor, i mellom og rundt design, kunst, 3D animasjon, lys, lyd, tekst, tekstil, trykk og performance - men alt overskrider i hverandre og jeg ser ingen nødvendighet i å kartlegge det så strengt.

Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?
Jeg vil gjerne være en mentor som jeg selv virkelig kunne ha trengt når jeg var ung. Jeg vil snakke med deg, og at du tar videre med deg det du selv vil. Jeg vil først og fremst at du utvikler selvtillit og eierskap over din kreative energi - at du vil noe med den - forså å utforske hva du kan gjøre med den. Jeg vil at du som ungt, kreativt individ i Norge tar i bruk alle mulighetene du kan( det at du er på TRAFO er så fantastisk, det var noe jeg ikke selv “tørte” back in the dayssss) og virkelig pusher på - enten ved å pushe, eller slappe helt av - fordi de er begge to utrolig viktige for din utvikling som kreativ skapning.

Hvilke forventninger har du til oppholdet ditt som gjestementor?
Jeg ønsker å inspirere, støtte og vise at det finnes så mange veier å ta, så mangt å utfolde seg i, og at du og jeg lever i en veeeeeldig spennende tid.

Jeg håper jeg kan være til nytte! :)

Diverse arbeider:
http://www.ilavenilj.com/

DRIT VISUAL MANIFESTO from ilavenil jayapalan on Vimeo.

Forfattet av: Idunn Sem

Opprettet: 6. mars 2018 10:44

Sist oppdatert: 6. mars 2018 14:15

Kommentarer