News article image

Parallelt med Trafos pågående skrivekonkurranse har vi gleden av å presentere manusforfatter og dramatiker Silje Louise Waters som månedens GjesteMentor. Silje er opptatt av å lese tekster på forfatterens egne premisser, og håper å kunne bidra til løsninger på tekster som står fast og til utvikling av gode karrakterer. Bli bedre kjent med henne i dette intervjuet.

Hvem er du?
Jeg heter Silje, er 28 år gammel og kommer fra Fredrikstad. Jeg er utdannet fra Dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater. I tillegg har jeg studert statsvitenskap og drama- og teaterkommunikasjon. Jeg har kjæreste, sønn og katt.

Hvilke uttrykk er det du jobber med?
Jeg skriver mest dramatikk for teater og TV. For tiden jobber jeg med et skjønnlitterært prosjekt og med en musikal. Jeg har også en hemmelig poesikonto på Instagram. Jeg liker å bruke humor og komikk til å åpne opp og gjøre leseren mottakelig for vanskelige tematikker.

Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?
Jeg er opptatt av at man skriver om tematikk man brenner for. Jeg er god til å finne løsninger på tekster som står fast, glad i å skape spennende karakterer og opptatt av å lese teksten på forfatterens egne premisser.

Hvilke forventninger har du til oppholdet ditt som gjestementor?
Jeg elsker å jobbe med barn, og har vært mentor for ungdom i skriveprosess noen ganger tidligere, og jeg synes det er interessant å gå inn i et univers som er i så stor endring, på tross av at det bare er 15 år siden jeg selv ble tenåring.

Har du lyst til å delta på Trafos skrivekonkurranse? Les mer her!

Forfattet av: Idunn Sem

Opprettet: 4. april 2018 14:52

Sist oppdatert: 1. mai 2018 18:50

Kommentarer