News article image

Til søknadsfristen 1. april kom det inn 52 søknader om til sammen 439 500,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 100 000,- er fordelt på 20 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Isak Jenssen - 5000,- til innspilling av musikkvideo. Med videoen til Acres Wild sin låt “Cellophane Bricks”, hvor vi ser et par danse gjennom et hus både som unge og gamle, ønsker Isak å lage et selvstendig kunstnerisk produkt fremfor en tradisjonell musikkvideo. Isak studerer enkamerateknikk ved Den norske TV-skolen på Lillehammer.

Nawaz - “Wavy”, en tidligere musikkvideo av Isak Jenssen

Kevin Holen - 5000,- til danse-battle med workshop. Sammen med den profesjonelle danseren Yngvar Martin Halvorsen skal Kevin arrangere en allstyle danse-battle på Samsen kulturhus i Kristiansand. Selv om interessen for hip hop har vært økende i distriktet de siste årene, har det vært få arrangementer hvor interesserte har kunnet vise ferdighetene sine. 16 år gamle Kevin har selv fokusert hele livet sitt rundt dans.

Elvira Horvei - 8000,- til fotobok. Elviras fotobok skal ha et enkelt oppsett med fargede papirer montert mellom sidene. På denne måten kan man se bildene både i sin opprinnelige tilstand og med et fysisk filter. Tanken bak prosjektet er at nye måter å se ting på, kan være viktig for å forstå andre mennesker og perspektiver. Elvira studerer for tiden ved Cambridge Rindge and Latin School i Massachusetts.

Ivar Krogstad - 8000,- til klesdesign-prosjekt. Ultrafly er et klesmerke med egenproduserte design som Ivar har jobbet med i lengre tid. I tillegg til å ta ut sitt talent og sin skaperevne gjennom klesplaggene, skal han, i samarbeid med broren Emil, lage Instagram-filmer som viser hvordan det er å være ung entrepenør. Ivar er 16 år gammel og kommer fra Tysvær like ved Haugesund.

Ivar Krogstad sin søknadsvideo til Trafo

Runa Amanda Halleraker - 3000,- til maleri-materialer. I løpet av det kommende semesteret planlegger Runa, som studererer ved Kunstakademiet i Bergen og tidligere har studert kunstfotografi ved Norsk Fotofagskole i Trondheim, å male 7–10 nye verk. Bildene vil inkludere elementer av fotografi og tekst, og Runa skal bruke dem til å søke kunstakademier i blant annet London og Berlin.

Esma Idris Mahammad - 2000,- til tegneprosjekt. Tegningen “I Am Who I Am” viser en jente som jobber for å bli kjent med seg selv og til slutt aksepterer den hun er. Bildet skal stilles ut på kafeen Hedvigs Hybel i Skien. Esma kommer opprinnelig fra Somalia.

Utsnitt av Esma Idris Mahammads tegning “I Am Who I Am”

Sara Zamecznik - 3000,- til utstilling. Sara Bauer Zamecznik og Ruth Heberling, som begge går på Einar Granum Kunstfagskole, skal stille ut på Galleri Vekta i Oslo 4. til 6. mai. Utstillingen har ubehagelige sosiale situasjoner som tema og vil bestå av maleri, installasjon og performance.

Sophia Hugo Cabo - 5000,- til kurs i kammermusikk. Sammen med pianisten Claudia Stepien ønsker Sophia, som spiller cello, å holde et kammermusikkurs for barn og unge i alderen 8–12 år i Oslo og Akershus. Fokuset er på unge pianister som vil få muligheten til å delta i samspillprosjekt med jevnaldrende instrumentalister.

Elias Bjørnson Olderbakk - 9000,- til magasinutgivelse. Siden januar har Elias jobbet med å teste ut og lage prototyper av streetwear. Nå er planen å lage en interaktiv utstilling hvor folk trykke sine egne klær og et magasin med bilder fra prosessen, tekstbidrag fra andre unge skribenter og grafiske arbeider. Elias studerer ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.

Fra Elias Bjørnson Olderbakk sin streetwear-kolleksjon

Thea Pauline Stenbakken Östgård - 3000,- til magasinutgivelse. Sammen med søsteren Linnea startet Thea Mandagsmagasinet for å kunne uttrykke seg selv kreativt, men prosjektet ble enda mer givende da ungdommer begynte å stille spørsmål om produksjonen fra idé til ferdig produkt. Magasinet består av tekst, bilder og illustrasjoner laget av unge kunstnere og selges til venner, familie og alle andre som måtte være interessert. Thea studerer medier og kommunikasjon ved OsloMet.

Sara Fjeldvær - 5000,- til studioinnspilling. Etter å ha spilt sammen i to år, ønsker Sara, som spiller piano og synger, Martin, som spiller bass, og Steinar, som spiller trommer, å lage sin første EP. Planen er å bruke fire–fem dager i Stasjon Studio på Melhus og slippe resultatet på strømmetjenestene nå i vår. Utgivelse på vinyl er også en mulighet.

Nora Toure Idrissou - 5000,- til musikkvideoinnspilling. Nora har togolesisk bakgrunn og synger afrobeat, en sjanger som blander afrikansk musikk med vestlig pop. Temaet for videoen til sangen “Paracet” er at Norge er et flerkulturelt land og at vi derfor må akseptere, respektere å forstå hverandre. Innspillingen gjøres i Oslo i mai og videoen blir sluppet i juni.

Nora Toure Idrissou

Henning Mythe - 5000,- til novellefilm. “Prestegårdsskogen” handler om fem youtubere som drar på skogstur for å fange på film en mann som skal gå igjen rundt den lokale prestegården. Innspillingen skjer i drammensområdet i mai og filmen er planlagt ferdig til desember. Henning har selv over 15 000 følgere på sin YouTube-kanal.

Fra Henning Mythe sin YouTube-kanal

Tuva Finckenhagen - 5000,- til innspilling av singel. 16 år gamle Tuva har spilt inn låter på jenterommet siden hun var 11, og planlegger nå sin andre singelinnspilling i profesjonelt studio. Låten “Originalt” skal spilles inn i samarbeid med produsenten Kenneth Eriksen i Unlimited Productions.

“Skala” - Tuva Finckenhagens første singel

Aksel Krystad - 2000,- til miksing av singel. Jazzbandet Ludometro, som består av elever fra Edvard Munch videregående i Oslo, har spilt inn en singel som trenger miksing. Planen er å få sangen ut på digitale platformer og å spille inn en video til den.

Marietha Chopra Helgesen - 4000,- til animasjonsfilm. Marietha planlegger en 1–3 minutter lang animert film om en tenåringsjente med kjærlighetssorg. Hun står selv for manus og regi, og har to medstudenter fra filmstudiet i Trondheim til å hjelpe seg med animasjon og musikk. Bildet på toppen av denne siden er et utsnitt av et selvportrett av Marietha.

Jonatan Zahl - 5000,- til fotoutstilling. Jonatan, som har diagnosene dyspraksi og asbergers, får hjelp av fotografen Hans Olav Forsang til å arrangere sin første utstilling av egne bilder. Jonatan er 17 år gammel, kommer fra Lier og har lyst til å bli fotograf. Arbeidet med foto har hjulpet ham med å utvikle og uttrykke seg selv.

Anne Halonen - 8000,- til dansekurs. Konseptet Summer Dance skal avholdes for sju forskjellige alders- og nivåbestemte grupper i Indre Fosen Kommune fra 20. mai til 8. juli. På kurset jobbes det først og fremst med innstudering av koreografi, teknikk, uttrykk og tilstedeværelse på scenen. Anne går for tiden på Trøndertun Folkehøgskole, og dette er tredje gang hun arrangerer Summer Dance.

Plakat for Summer Dance 2017

Sofie Engelschiøn - 5000,- til klesdesign. Etter å ha fått god respons på t-skjorter med hennes egne illustrasjoner, ønsker Sofie nå å videreutvikle virksomheten med egen nettbutikk. Håpet er å åpne i slutten av april. Sofie går andre året på videregående og frilanser også som fotograf og designer.

Klesdesign av Sofie Engelschiøn

Stine Bråthen - 5000,- til teaterstykke. Sammen med Carina Olsson skal Stine sette opp et egenskrevet teaterstykke som omhandler schizofreni. Meningen er å spre kunnskap om og forståelse for hvordan det er å leve med denne diagnosen. “Jeg mot meg” får premiere i Halden 20. mai. Stine går på musikk- og dramalinjen ved Risum videregående.

Neste søknadsfrist er 1. juni!

Forfattet av: Roy Søbstad

Opprettet: 1. mai 2018 20:05

Sist oppdatert: 1. mai 2018 20:25

Kommentarer