69 000,- fordelt på 13 prosjekter

Publisert 27. august 2018

Sist oppdatert 27. august 2018

News article image

Til søknadsfristen 1. august kom det inn 20 søknader om til sammen 169 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 69 000,- er fordelt på 13 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Aida Frantzen - 7000,- til miksing og mastring av singler. Til tross for sin unge alder har bjølsenjenta Aida mye erfaring som konsertartist. Nå er hun klar til å mikse og mastre to egenskrevne R&B-singler hos Strype Audio i Oslo.

Aida Frantzen - Love Song (2016)

Annika Linn Verdal Homme - 3000,- til tegneserieprosjekt. Annika, som tidligere har studert litteratur, ønsker med “En rekke planlagte og tilfeldige hendelser” å lage en tegneserie hvor tegningene og fargene er det viktigste. Planen er å ha et 32 sider langt hefte ferdig innen 1. oktober.

Bildet på toppen av denne siden er fra Annika Linn Verdal Homme sin tegneserie.

Kristina Moe-Karlsen - 8000,- til fotomagasin. “Månebedotten” er et bergensbasert fotomagasin som viser frem bildene til unge analoge fotografer. Den sjette utgaven har “Menneske og natur” som tema og vil bli distribuert til biblioteker, fotobutikker og kafeer.

Til høyre: Månebedotten #5: “Nærhet”

Ingvild Agnalt - 3000,- til kunstmateriell. Ingvild er blitt invitert til å vise frem og selge bildene sine på nettgalleriet Tegninger.no. Til dette trenger hun å kjøpe inn tegne- og maleutstyr. Ingvild bor i Sarpsborg og skal i høst begynne på Kunst, design og arkitektur på videregående.

“Sjelens speil” av Ingvild Agnalt (utsnitt)

Anna Noir - 4000,- til kleskolleksjon. Klesdesigneren Anna ønsker å lage en kolleksjon av moderne plagg med inspirasjon fra hvert sitt tiår fra år 1900 til nå. Kolleksjonen skal være klar til en catwalk-visning i juni neste år.

Til høyre: Lerretprøver laget av Anna Noir for en oppsetning på Teater innlandet

Therese Telle - 5000,- til utstilling. I september skal Therese holde utstillingen “Blaspheminine” på Brewgata i Brugata i Oslo. Her møter pin-ups det surrealistiske, mørke og mystiske i detaljerte, psykedeliske pennetegninger. Det handler om å omfavne seksualitet, identitet og turbulente følelser.

Tegninger av Therese Telle

Tilla Gaasø - 5000,- til singelutgivelse. 7. september gir Tilla ut sin debutsingel “Slow”. Tilla, som bor i Oslo, driver allerede med musikk på heltid – DJ-ing, synging og låtskriving – men denne utgivelsen markerer for alvor begynnelsen på hennes eget artistprosjekt.

Grete-Johanne Knudsen - 5000,- til utgivelse av musikk. Grete-Johanne fra Nordland gir i august ut en singel som første forsmak på et album som skal komme på nyåret. Innspillingen foregår i hennes eget hjemmestudio – med spesielt fokus på utradisjonelle vokalteknikker – og bak prosjektet ligger et ønske om å vise norsk ungdom at musikk er så mye mer enn VG-lista Topp 20.

Emilie Skogstad Andreassen - 5000,- til leie av studio + miksing og mastring av album. Albumet skal være på 12 spor og tar for seg Emilies overgang fra mann til kvinne. Den første singelen, “He Follows Me”, handler om hvor vanskelig det kan være å bli snakket til med feil navn og pronomen. Innspillingen foregår i Redline studio på Fornebu og albumet er planlagt utgitt om cirka ett år.

Emmanuel Osei - 6000,- til video, fotoshoot og nettside for klesmerke. Emmanuel designer gensere, caps joggebukser og skuldervesker, og ønsker med merket Aced å bringe noe nytt og inspirerende til den norske streetwear-scenen. Emmanuel, som er selvlært, har mange og langsiktige planer for Aced.

Til høyre: Genserdesign av Emmanuel Osei

Zakarias Nikolai Meyer Øverli - 5000,- til konsert. 28. september skal jazzkvartetten Gooze holde konsert på Cafeteatret i Oslo. Mesteparten av musikken er ferdigkomponert og bandet har brukt deler av ferien til å øve. Planen er at konserten skal spilles inn og brukes som demo.

Johannes Nannestad - 8000,- til musikkvideo. Ladnera 48 er et mediekollektiv fra Arendal som skal lage video til raplåten “48 Brevvenner” av Simen Steinklev. Innspillingen finner sted på fire sett i Arendal og Grimstad, og på det meste vil mellom 60 og 80 statister være med.

Simen Steinklev feat. Omar Okapi og Jango - “48 Brevvenner”

Oliver Crowther - 5000,- til kunstprosjekt. “Aspic Glaze” er et kunstprosjekt som benytter nakenbilder folk har tatt av seg selv med smarttelefonene sin og fremstiller dem i rekekabaret, aspikk og andre matretter fra 70-tallet. Kombinasjonen av forsøksvis sexy bilder og utrendy mat skaper et absurd uttrykk. Oliver har nettopp fullført sitt avsluttende år på Prosjektskolen i Oslo og er blitt invitert til å delta med “Aspic Glaze” på Oslo Kulturnatt 14. september.

“Blomster i øya (men hvor er stilkene)” av Oliver Crowther (utsnitt)

Neste søknadsfrist er 1. oktober!