News article image

Kaja Gunnufsen ble kvitt skrivesperren når hun gikk løs på arbeidene som er delt på Trafo. - Gi faen, og la kunsten blomstre, oppfordrer hun i sin oppsummering av august-oppholdet på Trafo:

Da er min tid som gjeste-mentor over for denne gang. Aller først må jeg si tusen takk både til Trafo som ga meg muligheten til å være gjeste-mentor, og tusen takk for at jeg fikk se/lese/høre alle deres bidrag. For en inspirasjon det har vært!

Nå skal ikke jeg la denne avslutningsteksten handle om meg, men én ting skal dere vite; Jeg har den siste tiden opplevd en lengre «skrivesperre» og vært litt umotivert i arbeidet med tekst til nytt album. Men allerede etter et par dager som gjeste-mentor her, merket jeg at skrivelysten kom snikende. Det var veldig inspirerende å se alle de ulike bidragene, og nivået er jevnt over skyhøyt!

Jeg vil allikevel trekke frem noen bidrag som jeg syns skilte seg ut. Alexander Arctanders «Hvordan ha det gøy på fest» har først og fremst en utrolig innbydende overskrift, og skildrer på ypperlig vis den ukomfortable følelsen av å komme inn i et rom med fremmede.
Jeg er veldig svak for det enkle, og diktet «nok» av a. er et godt eksempel på hvordan en tekst kan si så mye uten å trenge å ty til store metaforer og svulstige betraktninger. Dette diktet treffer leseren rett i hjertet, og både rytme og oppbygging er veldig god. Avslutningen, «jeg er nok» bærer både på et overraskelsesmoment, og er et budskap jeg mener er viktig å belyse!
Hans Jørgen Moldung har klart å skape sin egen særegne stil i fotografiene sine, hvor han har lekt seg med materialer, farger og snedige detaljer. Jeg ble sittende i sikkert 30 minutter og studere bildet han har tatt med en gul fidgetspinner (og noe jeg var sikker på var vanndråper, men som viste seg å være knust glass!).
Elise Wiig skriver dikt med et skråblikk på samfunnet, og er svært god på rim og rytme, samt masse humor. Veldig underholdende (og stor gjenkjennelsesfaktor) å lese «dørstokkmila»!

Det har vært en sann glede å være gjeste-mentor, og det har vært veldig inspirerende å få innblikk i all kunst som skapes av dere unge mennesker der ute. Jeg hadde ikke regnet meg at det skulle vekke en så stor skrivelyst hos meg selv å være mentor for andre kunstnere, men det gjorde det altså, så tusen takk for det!

Helt til slutt vil jeg minne om noe som gjeste-mentor i april Silje Louise Waters var inne på: Husk humor! Alvor kan ofte komme mye bedre frem ved hjelp av humor/ironi/lekenhet. Spesielt noen av tekstene blir så gravalvorlige at man nesten ikke klarer ta det helt inn over seg som leser. Lek dere og ha deg gøy med språket, og ikke vær selvkritiske! Trafo er en perfekt arena for å teste uferdige ting, og ikke vær redd for å dumme dere ut. Gi faen, og la kunsten blomstre!

Tusen takk for meg,
Kaja G

Forfattet av: Adrian Andersson

Opprettet: 3. september 2018 10:17

Sist oppdatert: 4. september 2018 09:37

Kommentarer