News article image

Før sommeren lyste Trafo ut mobilkamerakonkurransen «Passasje». Vinneren er nå kåret.

I konkurransen «Passasje» etterlyste Trafo mobilfoto som tematiserte overganger og mellomstadier. Vi oppfordret Trafo-medlemmer til å sende inn bilder som tematiserte det å være i overgangen mellom det kjente og vante, til det nye og uavklarte. Fang dine små eller store forflytninger der du er, utfordret vi.

Noen tekniske utfordringer med Trafo.no gjorde at vi ikke fikk annonsert sommerkonkurransen like mye som vi ønsket, men allikevel var vi heldige og fikk inn flere bidrag til konkurransen.

Trafo.no takker for alle bidragene og kan gratulere Nora Savosnick som vinner av konkurransen med fotografiet «Pappa».

Fotografiet viser en sovende far på et teppe og har følgende beskrivende tekst: En tirsdag etter jobb ligger Mats på det afghanske teppet han kjøpte på 80-tallet. Da bodde han i Peshawar, var i trettiårene og kledde slengbukser og runde briller. Nå er han over seksti år, med grått hår og ligger på gulvet kl 16:00 og sover. I dag vil han ikke at hans datter skal reise til Afghanistan og Pakistan. “Nora, verden er annerledes i dag. Det er farligere.”

Noras bidrag svarer på flere måter på konkurranseutlysningen. Bidraget tematiserer både overgangen fra generasjon til generasjon, mellom sovende og våken, mellom ung og gammel, mellom før og nå. Dessuten skildrer vinner-bidraget den unge, våkne og eventyrlystne fotografens ønske om å finne seg nye passasjer fra det kjente og vante til det nye og uavklarte.

Nora Savosnick vinner et reise- og studiestipend på 5000,- kroner. Gratulerer!

Konkurranseutlysning - Passasje. En mobilkamerakonkurranse.

Forfattet av: Adrian Andersson

Opprettet: 6. september 2018 14:00

Sist oppdatert: 10. september 2018 09:05

Kommentarer