News article image

– Fortsett å uttrykke dere, oppfordrer forfatter Tora Sanden Døskeland i oppsummeringen av sitt gjesteopphold på Trafo.

Takk for meg!

Det har vært så fint å få ta del i trafo-medlemmenes kunstneriske produksjoner i en liten måned. Det er så mye forskjellig – så mange sterke stemmer og så mye kvalitetsfantasi!

Jeg har lest tekster som har flommet over av overskudd og uventete vendinger, blant annet har Vilde Vikses tekster vist hvordan teksten kan utfolde seg, om man har fantasien og blikket i behold. Andre har vist hvordan lite tekst kan romme store følelser, og dilemmaer – både Mirna Nakhleh og Grete Marie Antonsen Svensen viser eksempler på dette.

Annika Linn Verdal Homme har lagt ut et tegneserieunivers proppet med farger og originalitet, ispedd et skarpt samtidsblikk og en god dose humor. Axel Thorenfeldt har malt akvareller som imponerer teknisk, og som formidler mye følelse uten å involvere menneskeskikkelser.

Sigrid Tveiten har lagt ut bilder som fanger mennesker på en måte der både sårbarhet og styrke skinner igjennom. Hans Jørgen Moldung har gjennom bilder tatt med telefonen vist at det ikke alltid er proft utstyr, men blikket for kontraster og motiver i det hverdagslige som skaper formidling i fotografiet.

Dette er bare et lite knippe av bidragsytere det har vært spennende å følge med på, og det er mange, mange flere.

En plattform som dette er gull verdt. For å vise hva man lager, for å ha en mulighet til å teste ut. Det er en plattform som kan bidra til å skape diskusjon og inspirasjon – og hva mer kan man egentlig ønske seg som fersk kunstspire?

Igjen, tusen takk for meg – det har vært alle tiders å få lov til å få et innblikk i prosessene og verkene og menneskene som er Trafo.

Fortsett å skriv, fortsett å ta bilder, fortsett å tegne, fortsett å lage musikk, fortsett å uttrykke dere. Det er både fint og viktig.

Tora Sanden Døskeland

Forfattet av: Adrian Andersson

Opprettet: 1. oktober 2018 09:31

Sist oppdatert: 1. oktober 2018 09:43

Kommentarer