News article image

Billedkunstner Ronny Faber Dahl ser frem til å være gjestementor i oktober og gi feedback på arbeidene som lastes opp.

Hvem er du?
Mitt navn er Ronny Faber Dahl. Jeg jobber som billedkunstner mellom Norge og Italia. Jeg tok min Master i Billedkunst ved Kunstakademiet i Oslo i 2015. I det siste har jeg hatt utstillinger ved Dust Space, Current Milano, NESXT Torino, Skulptur Quadrennialen i Riga i Latvia, Noplace, Skulptur Biennalen i Oslo og Art foundation La Fabbrica Del Cioccolato i Sveits.

Hvilke uttrykk er det du jobber med?
Jeg jobber med forskjellige media som installasjon og skulptur, 2d, foto og tekstiler, med en interesse i våre relasjoner til omgivelser. Derfor er mye av mine arbeider, fra farge til form tatt direkte fra et spesifikt sted jeg jobber med. Jeg er interessert i et utrykk som er både konseptuelt men også poetisk.

If I just laid down, Lynx Oslo, 2015

Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?
Med min praksis og erfaring kan jeg gi feedback på deres arbeid. Fordype deres basiske forståelser av et kunstverk fra en annen vinkel, men også som et individuelt utrykk. Jeg vil utfordre yngre kunstnere til å utforske nye materialer og hvor viktig eksperimentering er for å utvikle en personlig kunstnerisk profil. Jeg tror mening i et kunstarbeid oppstår mellom den som ser/leser/hører et arbeid og kunstneren selv, som en slags åpen poetisk kritisk og stille kommunikasjon over distanser. Hvor det ikke er en full sannhet, og derfor er et arbeid interessant.

Hvilke forventninger har du til oppholdet ditt som gjestementor?
Kritikk er aldri fullstendig, men en kommunikasjon og dialog, hvor hva som er kvalitet i kunst kan gå i forskjellige rettinger i forhold til kunsthistorie og filosofi. Å formidle noe om kunst handler ikke om å si noe eksakt, men om å veilede deres egen retning sammen med kunstspråket. Jeg ser frem til å veilede medlemmer mot en dypere selvtillit til eget arbeid som en potensiell profesjonell prosess og emosjonelt engasjement. Å jobbe konsentrert med kunst handler om å omfavne dette, for å se på nytt hva som er interessant for seg selv og da andre. Håper at hva jeg kan si om enkelte arbeid er konstruktiv og inspirerende.

Complementary Margins, Surplace, 2016:

Habitaria, Noplace, Oslo, 2016:

Se mer på www.ronnyfaberdahl.com

Forfattet av: Adrian Andersson

Opprettet: 1. oktober 2018 10:49

Sist oppdatert: 1. oktober 2018 11:08

Kommentarer