News article image

Trafo holder øye med det som skjer i kulturlivet.

Denne uken: Girl In Red er Årets Urørt, Nordisk råds litteraturpris til Island, 10 råd for musikere som vil ha spillejobb

Girl In Red er Årets Urørt!
Med ei låt som får hjarterota til å pumpe litt ekstra hardt, er Marie Ulven vinnar av Urørt 2018, skriver P3.no.

Det blei brassmusikk, latter og høge rop i Marie Ulven si stove då Christine annonserte ho som Årets Urørt med låta «I Wanna Be Your Girlfriend» på direktesendt radio. Ho er no den første kvinna til å vinne Urørt som soloartist sidan Ida Maria vann i 2007.

Som Årets Urørt får Marie Ulven spele på P3 Gull 24. november. Prisutdelingen skjer i Oslo på Tjuvholmen i Skur 13, og vert sendt direkte på NRK 1. Artisten får også sin heilt eigen serie, kor ho blir følgd av eit kamera i vekene fram til opptredenen hennar på P3 Gull. Serien blir å finne på P3.no.

Girl In Red sa ho kom til å hoppe på golvet og lage eit «skrik-ansikt» med begge henda på kvar side av ansiktet, skulle namnet hennar bli ropa opp som vinner av Årets Urørt. Reaksjonen blei kanskje litt annleis, men ikkje mindre glad.

– Oi, men skal vi ikkje høyre det på radioen? spurde ein forvirra Marie Ulven, før jubelen stod i taket.

– Faen, P3 Gull, vi skal klikke! ropa Girl In Red lukkeleg, før ho takka familien for all støtte og lova ei stor feiring i kveld.

Les mer hos P3.no.

Nordisk råds litteraturpris til Island
Den islandske forfattaren Auður Ava Ólafsdóttir fekk prisen for romanen «Ör». Island vann også filmprisen for «Kona fer í stríð» av Benedikt Erlingsson, skriver NRK.

– Nordisk råds litteraturpris 2018 blir tildelt eit verk som er fullt av underfundig humor, med eit språk som gnistrar av liv, samtidig som det stiller djupe spørsmål om liv og død, sa H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit av Noreg før ho delte ut litteraturprisen til Ólafsdottir.

Prisutdelinga gjekk føre seg i Den Norske Opera og Ballett i Oslo. Det vart delt ut fem prisar i kategoriane litteratur, barne- og ungdomslitteratur, film, musikk og miljø.

Noreg fekk ein pris under gallaen: Samtidskomponisten Nils Henrik Asheim vann musikkprisen for verket «Muohta».

Les mer hos NRK. Foto: Anton Brink

10 gode råd for urutinerte musikere som vil ha spillejobb
Bookingansvarlig for Oslo-scenen Uhørt, Silje Holmen, har laget sjekkliste for hva den første eposten til spillestedet bør inneholde.

Først: E-post er den beste måten å bli booket på. Her er noen stikkord for hva som er ønskelig at den skal innehold. Vær obs på at den ikke må bli for lang. Og husk: Skriv alltid bandnavn i emnefeltet.

1) Skriv Hei navn på booking ansvarlig.
Da skjønner vi, at du har vært inne på websiden vår og sjekket spillestedet og hva vi driver med. Gjør research om venue før du sender forespørsel, sjekk at de booker din sjanger.

2) Presenter deg med ditt fulle navn og navn på bandet eller artistnavnet.
Hvis vi har møttes før, legg gjerne inn referanse, sånn at vi husker hvor vi har deg fra.

3) Skriv en kortfattet BIO.
Den bør inneholde sjanger, og gjerne hvilke artister eller band som står for inspirasjonen. Du trenger ikke å skrive at du ligner en kjent artist, for hva er unikt med det?

Les hele listen hos Ballade. Bilde fra konsert på Uhørt: Ida Sorknes

Se også: 10 gode råd til musikere som vil ha medieoppmerksomhet

Forfattet av: Roy Søbstad

Opprettet: 1. november 2018 11:50

Sist oppdatert: 9. november 2018 15:08

Kommentarer