News article image

Forfatter Lise Forfang Grimnes ser frem til å være gjestementor i desember og bli bedre kjent med de unge på Trafo gjennom verk som deles.

Hvem er du?
Jeg er Lise Forfang Grimnes, forfatter og formidler. Jeg har jobbet 15 år i frilansverden, først som forteller og kulturformidler og senere som forfatter. Jeg har skrevet to, snart tre, ungdomsromaner på Aschehoug forlag. Den første fikk priser, heder og stas. Jeg reiser land og strand rundt og snakker om formidling, litteratur og populærkultur, blant annet gjennom mange turnéuker hvert år for Den Kulturelle Skolesekken.

Hvilke uttrykk er det du jobber med?
Det er i den skrevne og muntlige teksten jeg føler meg mest hjemme, men har også jobbet tverrfaglig med andre kunstgrupper innenfor det visuelle og i scenekunstfeltet.

Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?
Jeg har jobbet med formidling i snart 15 år, så mitt overordnede fokus vil være nettopp dette: Hva vil du fortelle? Hva har du på hjertet? Hva vil du formidle ved å dele akkurat dette verket? Jeg tror jeg er relativt god på det narrative, det dramaturgiske og det umiddelbare.

Hvilke forventninger har du til oppholdet ditt som gjestementor?
Jeg har mange og store forventninger! Først og fremst gleder jeg meg til å møte unge kunstnere gjennom verkene som deles, gjennom dialog og refleksjon. Jeg er nysgjerrig som person, og vil gjerne trenge under overflaten. Jeg forventer å utvide min egen horisont og lære noe nytt selv.

Bannerfoto: Anja Ivanowitz

Forfattet av: Adrian Andersson

Opprettet: 3. desember 2018 13:04

Sist oppdatert: 3. desember 2018 13:34

Kommentarer