News article image

Trafo holder øye med det som skjer i kulturlivet.

Denne uken: I helgen stenger Nasjonalgalleriet, teaterlærer fikk sparken for seksuell trakassering, Trafo-medlem lager tegneserie for Aftenposten

Voksende kø foran Nasjonalgalleriet før stengningen på søndag
Nærmere 11. 000 mennesker har besøkt Nasjonalgalleriet siden nyttår, skriver Aftenposten. Det er en dobling i forhold til samme periode i fjor.

En epoke er over når Nasjonalgalleriet stenger dørene søndag 13. januar. Det er trengsel både i og utenfor galleriet, slik Aftenposten også skrev om i romjulen. Første uke i januar i fjor var det 5670 besøkende, mens tilsvarende tall for årets første uke er 10.932 besøkende.

Det alle spør seg om, er hvor lenge det vil være stengt.

– Det er det for tidlig å si noe om nå, svarer direktør Karin Hindsbo ved Nasjonalmuseet.

Les mer hos Aftenposten. Foto: Olav Olsen

Teaterlærer fikk sparken
I fjor sommer ble en ansatt ved Teaterhøgskolen i Oslo «frikjent» for påstander om seksuell trakassering, skriver Klassekampen. 18. desember ble mannen likevel oppsagt på grunnlag av nye varsler.

Mandag sendte rektor Jørn Mortensen ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) ut en intern melding til alle ansatte og studenter:

«Tilsettingsutvalget ved Kunsthøgskolen i Oslo fattet den 18. desember 2018 vedtak om å avskjedige en ansatt i undervisning- og forskningsstilling ved institusjonen, avdeling Teaterhøgskolen.»

Oppsigelsen er den andre ved Kunsthøgskolen som har kommet i kjølvannet av metoo-kampanjen. I tillegg har en annen ansatt valgt å si opp sin stilling.

Les mer hos Klassekampen. Foto av Jørn Mortensen: Christopher Olssøn

God start på året for Linn Isabel Eielsen
Haugesunderen Linn Isabel Eielsen, kom i helga ut med en gladmelding til sine følgere på sosiale medier, skriver Haugesunds avis. Tegneseriene hennes skal nå ut til enda flere.

Til tross for sin unge alder har Eielsen allerede blitt til et navn man må merke seg. Nå har også Aftenposten snappet opp 18-åringen. Hun skal nemlig få publisere tegneseriene sine i Aftenposten. Til sine følgere på instagram kunne hun fortelle:

– For et par uker siden sendte jeg mail til redaktøren for Si: D-spalten i Aftenposten. I går fikk jeg svar, og i dag var avtalen satt: L-innsikt skal trykkes hver onsdag i Aftenposten.

Les mer hos Haugesunds avis. Linn Eielsen er medlem av Trafo.

Forfattet av: Roy Søbstad

Opprettet: 11. januar 2019 13:09

Sist oppdatert: 18. januar 2019 11:53

Kommentarer

  • Roy Søbstad

    5 måneder siden

    Oops, ja, det var en liten glipp. Den er rettet nå. Takk for at du sa i fra.

  • Linn Isabel Eielsen

    5 måneder siden

    jeg har ikke vært månedens trafotalent, slik som det står nederst, men tusentakkfor at dere nevnte meg og tenkte på meg som viktig, jeg er meget veldig flattered <3