News article image

Bli litt bedre kjent med billedkunstner Rachel Dagnall som er gjestementor på Trafo i februar.

Hvem er du?
Jeg er en Britisk billedkunstner bosatt i Oslo. Jeg har utdanningen min fra Glasgow School of Art og Kunsthøgskolen i Oslo og så tar jeg nå en Mastergrad i scenografi på Scenekunst Akademiet i Fredrikstad. Jeg har atelier på Trafo Kunstner hus i Oslo hvor det er mange andre kunstnere som jobber og jeg er en del av et kunstnerkollektiv som heter Henry VIII’s Wives. Vi har jobbet sammen i over 20 år med prosjekter i mange land og bruker mange forskjellige media og kunstutrykk.

De siste årene har jeg også jobbet mye som kurator og produsent for utstillinger på museer og gallerier i Oslo og har jobbet med prosjekter utenom det vanlige visnings steder, på offentlige steder rundt i byrommet.

Hvilke uttrykk er det du jobber med?
I det siste har jeg blitt opptatt av lyden i installasjonene mine så det har blitt en ny og spennende felt å utforske for meg. Tidligere har jeg jobbet mest med tegning, skulptur, video/film og installasjon.

Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?
Jeg har for det meste jobbet ut i fra prosjekter. Det vil si da at ideen er bærende og avgjørende for hva slags medium eller utrykk ville egne seg best til konseptet. Ofte er det flere personer involvert i prosessen med forskjellige egenskaper og prosessene er preget av dialog, og en slags intuitivt tilnærming til materialet. Slike samarbeider kan være vanskelig å navigere og løse for noen og jeg vil gjerne vise til forskjellig tilnærminger og potensielle løsninger om noen har interesse av det.

Hvilke forventninger har du til oppholdet ditt som gjestementor?
Jeg har lyst og utforske dette internet- baserte plattform for å kunne skape dialog om prosessene nevnt ovenfor.

Forfattet av: Emilie Schei

Opprettet: 1. februar 2019 13:14

Sist oppdatert: 21. mai 2019 14:05

Kommentarer